News

Soția lui El Chapo își va recunoaște vinovăția la procesul traficantului care debutează la Tribunalul Federal din Washington

Soția traficantului El Chapo își va recunoaște vinovăția la procesul de la Tribunalul Federal din Washington.
09.06.2021 | 08:00
Sotia lui El Chapo isi va recunoaste vinovatia la procesul traficantului care debuteaza la Tribunalul Federal din Washington
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, 10 iunie, la Tribunalul Federal din Washington va începe procesul în cazul soției traficantului El Chapo.

Din informațiile oferite de presa de peste ocean, Emma Coronel Aispuro (31 de ani) va pleda ”vinovată” la proces.

ADVERTISEMENT

Soția lui El Chapo va pleda vinovată la procesul traficantului care începe la Tribunalul Washington

Soția renumitului stăpân al drogurilor mexican Joaquin Guzman, cunoscut sub numele de El Chapo, își va recunoaște vinovăția, săptămâna aceasta.

Ea este acuzată că l-ar fi ajutat pe soțul ei să conducă imperiul său de miliarde de dolari și apoi, după una dintre arestările sale, să scape în mod dramatic din o închisoare mexicană de înaltă securitate, scrie New York Times.

ADVERTISEMENT

Emma Coronel este așteptată să se prezinte joi dimineață la Tribunalul Federal al Districtului din Washington pentru a-și prezenta pledoaria.

Partenerul său de viață, temutul El Chapo, un co-lider al cartelului de droguri Sinaloa, a fost condamnat în 2019 la un proces federal de la Brooklyn și execută acum pedeapsa pe viață în așa-numita Supermax din Colorado, cea mai sigură închisoare federală din Statele Unite.

ADVERTISEMENT

Soția lui El Chapo, arestată în SUA în februarie 2021

Fosta regină Miss este acuzată de procurorii federali că ar fi conspirat la importarea şi distribuirea de cocaină, metamfetamină, heroină şi marijuana pe teritoriul Statelor Unite.

În plus, tânăra ar fi fost implicată în evadările soțului ei, în timp ce era închis în Mexic, după cum au anunțat autoritățile judiciare din SUA.

ADVERTISEMENT

Emma Coronel Aispuro ar fi fost implicată în evadarea soțului ei din închisoarea mexicană Altiplano, în iunie 2015. Tânăra ar fi complotat cu alte persoane pentru a-i facilita evadarea lui El Chapo.

Iar planurile de evadare nu s-au oprit aici. După ce traficantul a fost prins din nou și reîncarcerat, partenera lui de viață ar mai fi pus la cale un alt plan pentru a-l scoate din spatele gratiilor.

Încă de când a fost arestată de FBI, au existat speculații intense cu privire la faptul că Emma Coronel, posesoare a cetățeniei duble americane-mexicane, ar ezita să ofere guvernului informații despre aliații, rudele și partenerii de afaceri ai soțului ei în schimbul unei sentințe mai ușoare.

În prezent, Coronel este încarcerată la același penitenciar Supermax din Colorado. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă între 10 ani şi închisoare pe viaţă.

ADVERTISEMENT
Tags: