Soţia lui Maradona îl dă de gol: “Se droga de cînd juca la Barcelona”

Fosta soţie a lui Diego Armando Maradona, Claudia Villafane a făcut o declaraţie şocantă despre cel care este considerat alături de Pele unul dintre primii doi fotbalişti din toate timpurile....
22.01.2014 | 12:57
Sotia lui Maradona il da de gol Se droga de cind juca la Barcelona

Fosta soţie a lui Diego Armando Maradona, Claudia Villafane a făcut o declaraţie şocantă despre cel care este considerat alături de Pele unul dintre primii doi fotbalişti din toate timpurile. Ea a dezvăluit într-un interviu acordat postului de radio La Red că Maradona consuma droguri cu mult înainte de a ajunge să joace în Italia, la Napoli.

Prima dată s-a întîmplat cînd juca la Barcelona

“Niciodată nu s-a drogat în prezenţa mea. Nu mă interesa cînd şi cum se droga, ştiam că o face şi că nu se putea abţine. Prima dată cînd a făcut-o nu am realizat că luase droguri. Nu părea nimic anormal în comportamentul lui. Ceea ce pot spune cu siguranţă este că lua cocaină înainte de transferul la Napoli, pe vremea cînd juca în Spania, la Barcelona”.

maradona10_claudia

Două controale pozitive

Diego a fost depistat de trei ori pozitiv în cariera sa. Lucrul acesta ar fi putut să se întîmple încă din primele zile ale sosirii sale la Napoli, în 1984. Italienii fuseseră informaţi de către partea spaniolă şi există şi acum păreri că Barcelona nu l-ar fi lăsat să plece dacă nu ar fi existat patima drogurilor. Napoli a acceptat situaţia, pregătind chiar un plan pentru a evita depistarea jucătorului la controalele antidoping. Medicul clubului, la sugestia patronului, inginerul Ferlaino, i-a pregătit lui Diego o mică pompiţă care mereu era plină cu urina curată a altei persoane şi pe care Maradona o punea în funcţiune la aşa zisă probă de urină, pe atunci nefăcîndu-se şi teste de sînge. Avea să fie totul scos la lumină după semifinala Italia – Argentina din 1990 de la Coppa del Mondo, cînd, din răzbunare pentru faptul că a ajutat la calificarea sud-americanilor în finală l-au dat în vileag şi a fost nevoit să părăsească Italia. La Mondialul din 1994, deşi abia obţinuse acceptul SUA să intre în ţară, a fost depistat pozitiv înainte de meciul cu România. Preşedintele Joao Havelange a avut informaţia şi a acţionat, între el şi Maradona fiind o mare duşmănie.

maradona napoli4

Internat în anii 2000 şi 2004 pentru supradoze

Maradona a continuat să se joace cu viaţa lui şi în două rînduri, anii 2000 şi 2004, a fost internat pentru supradoze care puteau să-i fie fatale. Doar perioada petrecută după aceea la prietenulsău din Cuba, Fidel Castro, a salvat întrucîtva situaţia, dar trei ani mai tîrziu, după ce scăpase ca prin minune de gravele probleme cardiace a cunoscut a doua mare cumpănă, făcîndu-şi ficatul praf prin consum excesiv de alcool.