News

Soția lui Zaharia Barbu, bărbatul mort în timp ce era imobilizat la Pitești: ”Poliția a ajuns mai rău ca Miliția”

19.04.2021 | 21:33
Sotia lui Zaharia Barbu barbatul mort in timp ce era imobilizat la Pitesti Politia a ajuns mai rau ca Militia
ADVERTISEMENT

Soția lui Zaharia Barbu, inginerul care a decedat vineri în timp ce era imobilizat cu violență la Pitești, condamnă dur intervenția polițiștilor.

Partenera de viață a bărbatului care și-a pierdut viața în urmă cu trei zile este revoltată de modul în care s-a procedat la intervenție și spune că ”Poliția a ajuns mai rău ca Miliția”.

ADVERTISEMENT

Între timp, doi dintre polițiștii care au intervenit cu violență față de Zaharia Barbu au ajuns după gratii pentru următoarele 30 de zile, fiind cercetați pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Soția inginerului Zaharia Barbu, decedat în timp ce era imobilizat la Pitești: ”Poliția a ajuns mai rău ca Miliția”

Durere mare în familia inginerului Zaharia Barbu, decedat vineri, 16 aprilie, în zona Autogării din Pitești. Soția acestuia are cuvinte dure la adresa oamenilor legii care l-au trântit la pământ pe inginerul de 63 de ani.

ADVERTISEMENT

”Poliția noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliția. Miliția nu ar fi făcut așa ceva. Am ajuns ca în America”, a spus soția inginerului, despre intervenția polițiștilor, scrie Gândul.

În același timp, mama inginerului povestește, potrivit aceleiaşi surse, că a văzut când unul dintre oamenii prezenţi la locul în care fiul ei a fost imobilizat i-ar fi spus unui om al legii să nu îl mai lovească, moment în care un polițist i-a spus că este deja mort.

ADVERTISEMENT

Cine este Zaharia Barbu, bărbatul decedat la Pitești

În ultimele zile, în presă au apărut și informații despre victima de la Pitești. În vârstă de 63 de ani, Zaharia Barbu lucrase timp de mulți ani ca inginer la Arpechim şi se pensionase înainte de 2010.  Acesta locuia cu soţia sa într-un apartament modest din cartierul Prundu.

”Era un om liniştit şi cu bun simţ. În ultimele luni era afectat de boala de care suferă soţia, din câte ştiu ar fi vorba de unele probleme psihice. Şi de aceea cred că începuse să bea mai des… Domnul Barbu era mereu foarte amabil. Mai mergea să bea la terasa aia de la autogară, ca să uite de necazuri…

ADVERTISEMENT

Însă nu era un om violent, dimpotrivă. Ultima oară l-am văzut cu trei zile înainte să moară, ne-am întâlnit în faţa blocului. Băuse ceva, se simţea, zâmbea prelung şi am schimbat câteva cuvinte, după care a intrat în bloc.

De atunci nu l-am mai văzut. Domnul Barbu a fost coleg cu mama la Arpechim şi îmi spunea despre el că era un bun profesionist”, a declarat unul dintre vecinii lui Zaharia Barbu pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT