ADVERTISEMENT
News

Soția medicului Cătălin Denciu: Testul COVID de la Floreasca, contaminat. Interdicție pentru Nelu Tătaru

Autor: Adrian Baciu | 17.11.2020 | 23:22
Soția medicului Cătălin Denciu: Testul COVID de la Floreasca, contaminat. Interdicție pentru Nelu Tătaru
Soția medicului Cătălin Denciu: Testul COVID de la Floreasca, contaminat. Interdicție pentru Nelu Tătaru. Sursa foto: colaj Facebook/hepta

Alina Denciu, soția medicului-erou din Piatra Neamț, a avut o reacție radicală față de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, cel care a lansat, luni seară, informația că soțul acesteia, Cătălin, este infectat cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Oficialul guvernului Orban dezvăluise, cu o zi în urmă, că medicul Cătălin Denciu a fost depistat cu noul coronavirus în urma unui test efectuat înainte de plecarea către Belgia.

În realitate, se pare că lucrurile nu stau deloc așa cum a afirmat Tătaru. Superiorul acestuia, Ludovic Orban, a anunțat că medicul din Neamț este negativ la SARS-CoV-2, iar asta a reieșit după un test Real Time PCR efectuat la Bruxelles.

Soţia medicului din Piatra Neamț i-a interzis lui Tătaru să mai dea informații despre Cătălin Denciu

Ieșirea publică a lui Nelu Tătaru de luni, cu date de ordin personal legate de starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu, a revoltat-o pe soția acestuia, Alina.

ADVERTISEMENT

După declarația legată de posibila infectare cu COVID-19 a medicului-erou, Alina Denciu a anunțat că i-a interzis ministrului Sănătății să mai dea informații despre starea de sănătate a soțului său.

Luni, Nelu Tătaru spunea la Digi24 despre Cătălin Denciu, doctorul care, cu prețul sănătății a încercat să își salveze pacienții intubați la ATI la incendiul de sâmbătă seara, că a fost confirmat la rândul său pozitiv la coronavirus, în urma testului care i-a fost prelevat înainte de plecarea în Belgia.

Ieșirea lui Tătaru a revoltat familia doctorului, care ţinuse legătura toată ziua cu mininistrul Sănătăţii, însă nu i se comunicase acest lucru. ”Aseară i-am spus că poate să dea informaţii despre starea lui Cătălin, de acum înainte am să-i interzic acest lucru”, a spus Alina Denciu, conform ObservatorNews.

ADVERTISEMENT

Soția medicului-erou mai dezvăluie că a încercat să afle ce s-a întâmplat la Floreasca. ”Am o colegă la Floreasca care mi-a trimis un mesaj; au spus că testul a fost contaminat”, spune Alina Denciu, soţia medicului din Piatra Neamţ.

Care este, de fapt, situația medicului Denciu în chestiunea infectării cu COVID-19

La o zi după declarația lui Nelu Tătaru care anunța că medicul Cătălin Denciu a fost testat pozitiv cu COVID-19 la Spitalul Floreasca, premierul Ludovic Orban a ieșit public cu o declarație care o contrazice pe cea a ministrului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Șeful executivului a spus, marți, că testul COVID făcut în Belgia medicului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la spitalul județean Piatra Neamț, a ieșit negativ. Orban spune că e ”posibil să fi fost un test antigen” în România

”Din ceea ce știm noi, testul de tip Real time PCR care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test Real time PCR pentru că nu au avut timp de procesare, posibil să fi fost un test antigen.

ADVERTISEMENT

De altfel, domnul doctor Denciu a contractat virusul și s-a vindecat și, ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar din informațiile care le avem de la spital, testul de tip Real time PCR este negativ. Domnul doctor Denciu a fost infectat cu covid 19 și s-a vindecat,.. nu știu să vă spun exact perioada, aprilie – mai, dar a trecut prin boală și s-a vindecat”, a spus Orban în fața presei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT