ADVERTISEMENT
News

Soția medicului din Piatra-Neamț: „Era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo”

Autor: Adrian Ilie | 15.11.2020 | 18:57
Soția medicului din Piatra-Neamț: „Era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo”
Noi detalii despre starea de sănătate a medicului erou din Neamț. Nelu Tătaru a făcut anunțul Dr. Cătălin Denciu Foto: Facebook

Soția medicului Cătălin Denciu, cel care a încercat să salveze pacienții din incendiul de la spitalul din Piatra-Neamț, a relatat cum a decurs întrevederea cu soțul ei, înainte de a fi transportat în Belgia. „Era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo”, a declarat femeia pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Cătălin Denciu era conștient după arsurile suferite, însă era profund afectat de ceea ce a văzut în salonul în care a izbucnit incendiul.

Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: “Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau”. Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo”, a spus soția medicului.

„Avem nevoie de un soț, un tată”

Soția lui Cătălin Denciu a relatat că, imediat după tragedie, colegii soțului său au început să se intereseze pentru tratarea lui în străinătate pentru ca șansele recuperării sale să fie cât mai bune.

ADVERTISEMENT

Vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate. Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară”, a spus soția medicului.

Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medical din ţara noastră”, a adăugat soția lui Cătălin Denciu.

Medicul a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și, după o evaluare la Spitalul Floreasca, a fost trimis sâmbătă noaptea în Belgia la un spital militar.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT