News

Soția președintelui din Haiti, mărturii cutremurătoare din timpul asasinatului. ”L-au ciuruit”

Martine Moise, soția președintelui haitian, a făcut declarații șocante după asasinatul de acum câteva zile.
11.07.2021 | 18:16
Sotia presedintelui din Haiti marturii cutremuratoare din timpul asasinatului Lau ciuruit
ADVERTISEMENT

Soția președintelui din Haiti a făcut mărturisiri șocante într-un mesaj vocal postat pe Twitter. Martine Moise a declarat că soţul ei a fost “ciuruit” de mercenarii care au pătruns în casa lor.

Tragedia s-a petrecut atât de repede, încât soţul ei, Jovenel, nu a putut “spune niciun cuvânt”, relatează BBC, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

″Într-o clipită, mercenarii au intrat în casa mea şi l-au ciuruit pe soţul meu”, spune Moïse în înregistrare, descriind momentul în care atacatorii şi-au ucis soţul, a precizat Martine, într-un mesaj vocal postat pe Twitter.

Declarații șocante ale soției preşedintelui haitian. ”Trebuie să fii un criminal nemilos…”

Preşedintele Jovenel Moise a fost ucis la 7 iulie, de 28 de mercenari străini. Martine Moise a fost, de asemenea, rănită în atac şi a fost transportată la Miami pentru tratament.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 10 iulia, aceasta a postat un mesaj vocal pe pagina ei de Twitter, în care anunță că va duce mai departe munca soţului său, conform Știrile ProTV.

Foto: Facebook

“Acest act nu are nume deoarece trebuie să fii un criminal nemilos pentru a asasina un preşedinte precum Jovenel Moïse, fără a-i oferi măcar şansa să spună un singur cuvânt”, a spus Martine Moise, în mesajul de pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Martine Moise a sugerat că soţul ei a fost ucis din motive politice.

“Plâng, este adevărat, dar nu putem lăsa ţara să-şi piardă drumul. Nu putem lăsa sângele preşedintelui Jovenel Moïse, soţul meu, preşedintele nostru pe care îl iubim atât de mult şi care ne-a iubit, să fi curs degeaba”, a adăugat soția fostului președinte din Haiti.

Președintele din Haiti a fost ucis de un grup de mercenari. Jovenel Moise avea 12 răni de glonț când a fost găsit

Grupul de comando responsabil de asasinarea preşedintelui haitian Jovenel Moise era format din 26 de columbieni şi doi americani originari din Haiti, a declarat poliţia haitiană. Până acum, doi americani şi 15 columbieni au fost arestaţi. Trei persoane au fost ucise.

ADVERTISEMENT

“A fost un comando de 28 de atacatori, între care 26 de columbieni care au participat la operaţiunea de asasinare a preşedintelui”, a declarat Léon Charles, director general al poliţiei haitiene, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISEMENT