News

Soția șeicului din Dubai se teme pentru viața sa, după ce a fugit! A cerut azil în UK

02.07.2019 | 18:43
Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum with wife Princess Haya of Jordan, son Sheikh Zayed bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum and daughter Sheikha Al Jalila bint Mohammad bin Rashid al Maktoum during day one of Royal Ascot at Ascot Racecourse. June 19, 2018

Soția șeicului din Dubai se teme pentru viața sa, chiar și după ce a fugit în Marea Britanie! Prinţesa Haya, soţia şeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, emirul Dubaiului, ar fi depus o solicitare de azil politic la Înalta Curte din Londra după ce a fugit din ţara sa ″temându-se pentru propria siguranţă″⁣.

Soția șeicului din Dubai se teme pentru viața sa

Prinţesa – care s-a căsătorit în 2004 cu şeicul Mohammed, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume se crede că s-ar afla în Londra unde deţine o locuinţă de 85 de milioane de lire, situată în apropiere de Palatul Kensington. Prinţesa Haya, în vârstă de 45 de ani, sora vitregă a actualului rege al Iordaniei, nu este străină de Marea Britanie. Prințesa a fost educată în sistem privat în Marea Britanie şi a studiat la Universitatea Oxford, unde a urmat cursurile Facultăţii de Politică, Filosofie şi Economie.

Cotidianului The Guardian scrie că prințesa ″se teme pentru propria siguranţă″⁣ după ce a fost solicitată revenirea sa în Emiratele Arabe Unite ″⁣prin canale private din Dubai″⁣, iar Ministerul de Externe tratează această problemă ca pe o ″⁣dispută privată″⁣.

Soția șeicului din Dubai se teme pentru viața sa
Soția șeicului din Dubai se teme pentru viața sa

Șeicul miliardar a scris un poem în care și-a exprimat supărarea prin care trece

Şeicul Mohammed şi-a vărsat amarul pe Internet, unde a publicat unpoem, dupădispariția soției sale. Acesta a publicat poemul în limba arabp, dar și în engleză, notează Express.co.uk şi The Sun.

Potrivit The Sun, prinţesa ar fi fugit din Emiratele Arabe Unite împreună cu cei doi copii pe care îi are cu şeicul dar şi cu suma de 31 de milioane de lire şi ar fi depus chiar și actele de divorţ.

Dispariţia prinţesei Haya vine la scurt timp după o situaţie similară petrecută anul trecut când fiica şeicului, prinţesa Latifa, în vârstă de 33 de ani, a fugit din Dubai şi a cerut azil acuzându-şi tatăl de abuz. Prinţesa Latifa a fost ulterior prinsă în largul coastelor Indiei şi a fost trimisă înapoi în Dubai.

Căsătorit de şase ori, şeicul a fost numit vicepreşedinte şi premier după decesul fratelui său în 2006. El are 23 de copii – 9 fii şi 14 fiice – cu mai multe soţii.