News

Soția trezorierului PSD, condamnată la închisoare cu suspendare. Decizia judecătorilor în cazul Georgetei Drăghici

14.05.2019 | 13:48
Sotia trezorierului PSD condamnata la inchisoare cu suspendare Decizia judecatorilor in cazul Georgetei Draghici

Soția trezorierului și al șefului de campanie al Partidului Social Democrat, Mircea Drăghici, a fost condamnată la închisoare! Georgiana Drăghici a fost condamnată, marți, de Tribunalul București, la 3 ani de închisoare cu suspendare, însă decizia nu este una definitivă. În același dosar, au fost condamnați la aceeași pedeapsă Cristian Meleșteu și Doru Marian Bălășoiu.

Soția lui Mircea Drăghici, trezorierul PSD, a fost condamnată la închisoare

Georgiana Drăghici, fost consilier al Dacianei Sârbu, este acuzată de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la abuz în serviciu, instigare la mărturie mincinoasă și instigare la favorizarea făptuitorului. Cristian Meleșteu, fost șef de direcție în Ministerul Tineretului și fost consilier PSD Argeș, este acuzat de abuz în serviciu.

Nu doar soția are probleme în justiție! Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au transmis, recent, că au extins urmărirea penală faţă de trezorierul PSD Mircea Drăghici pentru încă o infracţiune de delapidare. Drăghici ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux, cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

Si Mircea Draghici are probleme cu justitia

Și trezorierul PSD are probleme în justiție

Potrivit acestora, la data de 10.07.2017,  formaţiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul, iar la data de 18.07.2017, acesta ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului.

Banii pentru autoturism au fost plătiţi abia la data de 23.08.2018. DNA a anunţat, în 2 aprilie, că Mircea Drăghici, trezorierul PSD, este urmărit penal pentru delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.