News

Medic anestezist, soția fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu este și administrator la o companie cu o cifră de afaceri colosală

Daniela, soția fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, este medic anestezist la Spitalul Fundeni. Din 2007, partenera politicianului este și administratorul unei firme care a înregistrat în 2020 cifre remarcabile.
02.01.2022 | 19:07
Medic anestezist sotia fostului premier Mihai Razvan Ungureanu este si administrator la o companie cu o cifra de afaceri colosala
Fostul prim ministru MIhai Răzvan Ungureanu este căsătorit cu Daniela, medic anestezist și administrator al unei firme profitabile
ADVERTISEMENT

Mihai Răzvan Ungureanu (53 de ani) a terminat ca șef de promoție liceul de matematică-fizică “Costache Negruzzi” din Iasi, în 1987. Un an mai târziu, Ungureanu a devenit student la Facultatea de Istorie-Filosofie din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iasi.

După absolvirea facultății, Ungureanu a susținut masteratul în Studii Ebraice la Oxford Centre for Hebrew and Jewish Studies din cadrul Universității Oxford, pentru ca în martie 2004 să obțină doctoratul în istorie modernă la Facultatea de Istorie a Universității “Al. I. Cuza” din Iasi.

ADVERTISEMENT

Ungureanu a demisionat din funcția de ministru de externe după scandalul muncitorilor români acuzați de spionaj în Irak

Activitatea didactică a lui Mihai Răzvan Ungureanu a debutat imediat după terminarea facultății, la un liceu, după care viitorul demnitar a devenit cadru didactic universitar de Istoria modernă a României la Facultatea de Istorie a Universitătii “Al. I. Cuza“ din Iasi, unde a ajuns conferențiar (2006).

Din 2007, Mihai Răzvan Ungureanu este profesor universitar de Istoria modernă a României la Facultatea de Istorie a Universității din Bucuresti, dar și profesor asociat la Universitatea Națională de Apărare. În paralel, din anul 2004, conduce și Centrul de Studii Iudaice din cadrul Facultății de Istorie a Universității “Al. I. Cuza” din Iași.

ADVERTISEMENT

Intrarea în administrația centrală s-a produs pentru Mihai Răzvan Ungureanu în intervalul 1998-2001, când acesta a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Apoi, Ungureanu a ocupat funcția de director general – emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (2001-2003) și coordonator-adjunct al Inițiativei de Cooperare Sud-Est Europeană (2003-2004).

Premier pentru două luni, șef la SIE în două mandate

Înscris în PNL în 2004, Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit în funcția de ministru al Afacerilor Externe pe 29 decembrie 2004, în guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, demisionând pe 12 martie 2007, după scandalul declanșat de arestarea a doi muncitori români în Irak, acuzați de spionaj.

ADVERTISEMENT

În decembrie 2007, demnitarul a fost numit în funcția de șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), pe care și-a păstrat-o până în februarie 2012, când a fost nominalizat de președintele Traian Băsescu pentru funcția de premier, în locul lui Emil Boc, al cărui guvern fusese demis de Parlament.

Guvernul Ungureanu nu a rezistat însă decât două luni, fiind demis de moțiunea de cenzură depusă de USL, care a trecut după ce a strâns un număr de 235 de voturi. Ales senator de Arad în 2012, Ungureanu a fost cooptat de Klaus Iohannis în 2014 în echipa de consilieri de la Cotroceni, ajungând din nou, între 2015 și 2016, în fruntea SIE.

ADVERTISEMENT

Soția lui Mihai Răzvan Ungureanu a încasat zeci de mii de euro anual cu titlul de ”consultanță medicală”

Căsătorit și tatăl al unui copil, Mihai Răzvan Ungureanu a fost ținta unor atacuri ale adversarilor politici atunci când s-a descoperit că soția lui, Daniela, medic anestezist la Spitalul Fundeni, este și administrator al firmei Petromed Solutions SRL.

Astfel, doar pentru anul 2011, soția lui Mihai Răzvan Ungureanu a încasat 84.000 euro cu titlul de ”consultanță medicală” de la OMV-Petrom, firma mamă care deținea pe post de subsidiară firma Petromed Solutions SRL, la care partenera demnitarului era și este administrator.

Și în prezent, Daniel Ungureanu, în continuare angajată la Spitalul Fundeni, apare în acte drept administrator al firmei respective, potrivit FANATIK. Pentru ultimul an fiscal, firma a raportat cifre excelente, aproape 24 de milioane de lei cifră de afaceri și un profit de peste 800.000 lei, la un număr de 74 de angajați.

ADVERTISEMENT
Tags: