Life

Foto. Cine este și cum arată Prima Doamnă a Ucrainei, soția lui Volodimir Zelenski. Olena Zelenska, ”ținta numărul 2” pentru Vladimir Putin

Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei, este anunțată ca fiind ”ținta numărul 2” a lui Vladimir Putin în războiul care se desfășoară, la această oră, în țara vecină.
25.02.2022 | 19:11
Olena Zelenska, pe ”Lista neagră” alui Vladimir Putin Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

”Avem informaţii că inamicul m-a declarat ţinta numărul unu, iar familia mea este ţinta numărul doi”, a spus, în dimineața zilei de vineri, 25 februarie 2021, Volodimir Zelenski, confirmând informațiile date publicității în acest sens și de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Asta înseamnă că Olena Zelenska (44 ani), soția președintelui Ucrainei, este ținta atacurilor rusești în această perioadă tulbure, cea a războiului declanșat în zorii zilei de 24 februarie 2022, în țara vecină României.

ADVERTISEMENT

Cine este Olena Zelenska? Cum a învățat să fie Prima Doamnă a Ucrainei

Olena Zelenska, soția actualului președinte al Ucrainei, a intrat rapid în inimile locuitorilor țării vecine, ea fiind alături de Volodimir Zelenski, pe 20 mai 2019, în momentul preluării mandatului. Cu un zâmbet dezarmant, plin de căldură, Olena recunoaște că a fost nevoită să învețe ce înseamnă să fie Prima Doamnă a Ucrainei.

De meserie arhitect, ajunsă la 44 ani de ani, Olena s-a făcut remarcată și ca autoare ale unor scenarii de filme și producții în care, culmea, a jucat și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Fără ascunzițuri, ea a recunoscut pentru presa americană că a trebuit să învețe ce înseamnă să fie Prima Doamnă.

ADVERTISEMENT

”Din momentul în care am devenit Prima Doamnă a Ucrainei, mi-am dat seama de rolul pe care îl puteam juca în sprijinirea cauzelor umanitare, deoarece cauzele sociale au fost o pasiune a mea de-a lungul carierei mele.

Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut de-a lungul timpului în care am fost Prima Doamnă este să învăț prin discuțiile mele cu alte Prime Doamne din întreaga lume, din Franța până în Israel și Canada până în Japonia și multe altele. (…)

ADVERTISEMENT

Felul în care te îmbraci și felul în care te prezinți nu vorbesc doar pentru tine, ci și pentru țara ta și ceea ce încerci să realizezi. Președintele și cu mine vrem întotdeauna să reprezentăm Ucraina într-un mod pozitiv și puternic. Este o reflectare a acțiunilor și valorilor noastre”, povestea Olena Zelenska pentru Diplomatic Courier.

Olena Zelenska, implicată în cauze umanitare

Din postura de soție a președintelui Ucrainei, Olena Zelenska s-a implicat într-o serie de cauze umanitare, dar și educație. În interviul publicat, în septembrie 2021, soția lui Volodimir Zelenski a explicat implicarea ei în sistemul educațional.

ADVERTISEMENT

”Ca părinte (Olena și Volodimir Zelensky au doi copii, o fată și un băiat, n. red.), una dintre problemele cele mai apropiate de casă pentru mine este alimentația copilului și legătura acesteia cu sănătatea și educația. De aceea, am ținut o masă rotundă cu ministerele ucrainene pentru a dezvolta un nou program de nutriție școlară care să servească mai bine elevii din Ucraina. Ei își pot îmbunătăți sănătatea, astfel încât să își poată îmbunătăți învățarea.

Olena Zelenska
Olena Zelenska are, alături de Volodimir Zelenski, doi copii, o fetiță și un băiat Foto: Instagram

Egalitatea de șanse este, de asemenea, un punct central al muncii mele, iar agenda are multe părți. Una este egalitatea de gen. (…) Egalitatea salarială între femei și bărbați și eliminarea violenței domestice sunt două părți ale obiectivelor generale ale Parteneriatului de la Biarritz pe care Ucraina s-a angajat să le urmărească.

Celelalte părți sunt un spațiu fără bariere pentru familii și persoanele cu mobilitate limitată, predând principiile egalității între bărbați și femei și extinzând îngrijirea copiilor și instrumentele pentru bărbați, pentru a avea grijă de copii. Ucraina s-a angajat față de aceste principii și sunt mândră că am ocazia să conduc aceste eforturi în Ucraina cu mulți oameni buni din întreaga lume”, mai spunea, pentru sursa citată, Olena Zelenska.

Soția președintelui Ucrainei, implicată în schimbarea legilor

Mai mult, a dezvăluit soția președintelui Ucrainei, unul dintre proiectele sale de suflet este implicarea tinerelor în lumea științelor exacte, organizând o serie de expoziții și de seminarii în această direcție.

În altă ordine de idei, Olena Zelenska s-a implicat și în modernizarea cadrului legislativ din Ucraina, mai ales în ceea ce privește violența conjugală. ”Președintele a semnat anul trecut (în 2020, n. red.) un decret prezidențial privind măsurile de prevenire și combatere a violenței domestice și de gen. A fost problema numărul doi de sănătate, după COVID-19, care s-a dublat după ce pandemia s-a instalat”, mai preciza Prima Doamnă a Ucrainei în publicația americană.

Olena Zelenska și Volodimir Zelenski s-au căsătorit în 2003, se cunosc din liceu și am împreună doi copii.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”