ADVERTISEMENT
News

Soțul femeii care și-a pierdut viața în incendiul din Constanța rupe tăcerea: „Pompierii priveau cum stă acolo și țipă”

Autor: Bogdan Solomon | 17.02.2021 | 15:16
Soțul femeii care și-a pierdut viața în incendiul din Constanța rupe tăcerea: „Pompierii priveau cum stă acolo și țipă”
Bărbatul descrie intervenția pompierilor în cel mai mic detaliu. Sursa foto: Colaj Fanatik

Soţul femeii din Constanța care a murit, marți, 16 februarie, după ce a sărit de la etajul șase al blocului în care locuia, în încercarea disperată de a se salva din calea flăcărilor care i-au cuprins apartamentul, rememorează întregul film al tragediei și lansează acuzații grave la adresa pompierilor.

ADVERTISEMENT

Erau lângă mine. Şi ea era sus, acolo. Nicio saltea, cum se face afară, să cadă de la etaj. Priveau cum stă acolo şi ţipă”, explică acesta, vizibil afectat de cele întâmplate, într-o intervenție la Digi 24.

Reușiseră să se salveze, dar ea a realizat că uitase laptopul în care avea diverse lucrări de serviciu și s-a întors într-un suflet să-l recupereze. Din păcate, gestul s-a dovedit a-i fi fatal.

ADVERTISEMENT

Soțul femeii care a murit în incendiul din Constanța rememorează filmul tragediei

Târziu au ajuns și foarte târziu au dat drumul la apă. Vedeți în filmare că au cuplat furtunul și nu dădeau drumul la apă. Eram acolo, puteți să vedeți.

Le-am zis de 4-5 ori: dați drumul la apă, dați drumul la apă! Nu știu ce așteptau așa că… se putea să fie mai mică paguba.

ADVERTISEMENT

Erau lângă mine. Și ea era sus, acolo. Nicio saltea, cum se face afară, să cadă de la etaj. Priveau cum stă acolo și țipă… și fumul ieșea din spatele ei îngrozitor și și-a dat drumul.

 S-a întors să-și ia laptopul. Am ieșit împreună, eu am luat-o înainte, ea a rămas în spate… și din nefericire, fără să știu eu, s-a întors…

ADVERTISEMENT

Probabil nu a mai putut să iasă din cauza focului afară și a mers pe balcon. Ea e contabilă… și ține contabilitatea”, a declarat soțul femeii care a pierit în incendiu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea din judeţul Constanţa susține, în apărarea sa, că nu are în dotare nicio plasă de siguranţă sau pernă pneumatică pentru salvarea persoanelor surprinse de incendiu la înălţime.

ADVERTISEMENT

„Nu avem aşa ceva în dotare. Nu avem plasă de siguranţă, nu am avut niciodată. Nici pernă pneumatică nu avem. A fost prin 2015, dar a fost retrasă pentru că era foarte veche. Alta în loc nu am primit“, a declarat pentru Adevărul purtătorul de cuvânt Anca Chiriță.

Intervenția pompierilor nu rămâne fără urmări. Dosar penal pentru neglijență în serviciu

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-a autosesizat în acest caz și a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Pentru moment, cercetările cu privire la intervenția pompierilor sunt efectuate in rem.

ADVERTISEMENT

Între timp, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța a demarat la rândul său o anchetă internă. „Au apărut mici disfuncționalități și niște erori în ceea ce privește comunicarea. Se vor cerceta toate împrejurările care au generat producerea acestor disfuncționalități”, a transmis șeful instituției, col.   Cristian Mihai Amarandei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!