Life

Soțul Loredanei Groza a pierdut procesul de 6 milioane de euro cu Guvernul. Lovitură pentru afacerea lui Andrei Boncea!

Andrei Boncea, soțul celebrei Loredana Groza, a pierdut un proces în care cerea guvernului să achite o parte din producția unui film, adică aproape 30 de milioane de lei, aproximativ 6 milioane de euro.
06.07.2022 | 15:11
Sotul Loredanei Groza a pierdut procesul de 6 milioane de euro cu Guvernul Lovitura pentru afacerea lui Andrei Boncea
Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea, a pierdut un proces în care a dat în judecată statul pentru 30 de milioane de lei, adică aproximativ 6 milioane de euro / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Andrei Boncea și asociatul lui, celebrul regizor și producător de film Dragoș Buliga, se judecă de câteva luni cu Guvernul României pentru o sumă fabuloasă: 29.875.383 lei, adică aproximativ 6 milioane de euro. Din păcate pentru ei, zilele trecute a venit o veste cât se poate de proastă: au pierdut procesul, în primă instanță.

Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea, a dat în judecată Guvernul pentru 6 milioane de euro

Compania la care este implicat Andrei Boncea, soțul Loredanei Groza, Frame Film, a dat în judecată Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, procesul având ca obiect pretenții în valoare de aproximativ 6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor obținute de FANATIK, procesul deschis de compania care produce și Las Fierbinți, serialul fenomen de la Pro TV, era unul în care erau solicitate drepturile bănești din schema de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografiei.

Conform acestei scheme – Cash Rebate – Guvernul României se obliga să suporte până la 35% din bugetul producțiilor străine filmate în țara noastră. Iar suma de aproape 30 de milioane de lei reprezintă, conform informațiilor noastre, treimea promisă de Guvern în cazul producției Codul Asasinului.

ADVERTISEMENT

Filmul, făcut de Frame Film, îl avea în rolurile principale pe Samuel L. Jackson, Michael Keaton și Maggie Q, producția avându-i în distribuție și pe celebrii români Tudor Chirilă, George Piștereanu și Florin Piersic jr.

Andrei Boncea a pierdut procesul în care cerea aproape 30 de milioane de lei

Frame Film, compania la care este implicat Andrei Boncea, a deschis procesul în luna februarie a acestui an. Pretențiile cerute Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, aproape 30 de milioane de lei, au fost însă respinse de judecători.

ADVERTISEMENT

”Admite excepţia prescripţiei, invocată prin întâmpinare. Respinge cererea de chemare în judecată ca prescrisă. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, cererea se va depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti”, se arată în minuta sentinței date de judecătorii Curții de Apel.

Proces frame film 30 milioane lei
Frame Film, firma la care este implicat Andrei Boncea, a pierdut procesul cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului / Foto: captură portal.just.ro

FANATIK a încercat să stea de vorbă cu Andrei Boncea cu privire la procesul pierdut, dar în ciuda apelurilor și mesajelor, acesta nu a putut fi contactat pentru detalii suplimentare.

ADVERTISEMENT

Firma lui Andrei Boncea, profituri importante în ultimul an fiscal

În altă ordine de idei, compania la care sunt implicați Andrei Boncea și Dragoș Buliga și la care au părți egale, Frame Film, a avut un an foarte bun din punct de vedere financiar. Astfel, conform datelor ANAF consultate de FANATIK, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 42 de milioane de lei și un profit de peste 7 milioane de lei (aproximativ 2,4 milioane de euro).

Trebuie însă precizat că, în 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de aproape 3 ori mai mare, peste 110 milioane de lei, iar profitul a fost de aproape 7 ori mai mic, puțin peste 1,1 milioane de lei, semn că investițiile făcute în producția cinematografică au fost uriașe.

În altă ordine de idei, dacă nu va reuși să câștige, la recurs, suma cerută de la Guvern, lovitura financiară dată companiei va fi, probabil, resimțită serios în buzunarele acționarilor companiei la care e implicat soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea.

Schema de ajutor pentru cinematografie are buget 50 de milioane de euro

Inițiată în 2018, schema de ajutor de stat pentru industria cinematografică românească are un buget de maximum 50 de milioane de euro. Cei care vor să apeleze la acest sistem inițiat de Guvernul României trebuie însă, prin producțiile lor, să se încadreze în anumite standarde.

Mai exact, ei trebuie să îndeplinească una sau mai multe condiții pentru a accesa sumele puse la dispoziție: dezvoltarea cooperării cinematografice europene și internaționale, crearea de noi locuri de muncă, promovarea identității culturale, a destinațiilor și obiectivelor turistice.

Loredana Groza și Andrei Boncea, subiect de speculații

Relația dintre Loredana Groza și Andrei Boncea este, de ani buni deja, subiect de speculații cu privire la un posibil divorț între ei. Iar cum vedeta muzicii românești postează foarte rar fotografii alături de Andrei Boncea, în ciuda faptului că este extrem de activă pe rețelele de socializare, misterul a fost adâncit și mai mult.

Mai mult, cum Loredana Groza se bucură de nenumărate vacanțe, alături de fiica lor, de prietene de-ale sale, iar imaginile postate pe conturile ei de socializare sunt multe, dar în ele nu apare niciodată și Andrei Boncea, speculațiile s-au întețit.

De-a lungul ultimilor ani, niciunul nu a vorbit despre natura relației dintre ei și dacă au divorțat sau nu. De altfel, precizau anumite publicații, Loredana Groza și Andrei Boncea s-ar fi despărțit încă din 2019, dar au preferat să păstreze aparențele de dragul fiicei lor, Elena.

ADVERTISEMENT