Fotbal international

Southampton, decizie fără precedent în Premier League. Salarii reduse pentru jucători în următoarele trei luni

09.04.2020 | 15:06
Southampton, decizie fără precedent în Premier League. Salarii reduse pentru jucători în următoarele trei luni
Southampton a decis reducerea salariilor fotbaliștilor. FOTO: Hepta
ADVERTISEMENT

Southampton a anunțat, printr-un comunicat emis pe site-ul oficial, că jucătorii, antrenorii și conducerea administrativă renunță la o parte din salariu în următoarele trei luni, pentru evitarea unor probleme financiare, în contextul pandemiei de coronavirus.

Southampton a redus salariile jucătorilor

Decizia luată de multe cluburi din România, dar și de granzii Real Madrid și Barcelona, a fost aplicată în premieră și în Premier League.

Southampton este primul club din prima ligă engleză care anunță că jucătorii, antrenorii și membrii conducerii administrative vor renunța la o parte din salariu în lunile aprilie, mai și iunie.

ADVERTISEMENT

Măsura a fost impusă pentru a evita probleme financiare în cadrul clubului, în contextul suspendării competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus, și pentru a asigura păstrarea salariilor complete a angajaților cu încasări mai mici.

Conducerea administrativă, antrenorul primei echipe (n.r. Ralph Hasenhuttl), staff-ul tehnic și jucătorii primei echipe au fost de acord cu tăierea unei părți din salariul din lunile aprilie, mai și iunie, pentru a contribui la stabilitatea financiară a clubului în viitor. 

ADVERTISEMENT

Clubul anunță că nu va aplica măsura de șomaj tehnic. Proprietarii clubului nostru, Gao Jisheng și Katharina Liebherr, au aplicat măsurile necesare pentru a asigura salariul complet al celorlalți angajați. 

În această perioadă fără precedent, ne confruntăm cu multe provocări în modelul de business aplicat. Vom continua să urmărim cu atenția evoluția situației actuale pentru a stabili impactul asupra clubului”, se arată în comunicatul emis de clubul englez.

ADVERTISEMENT

Southampton, la șapte puncte de retrogradare

În momentul suspendării fotbalului din Premier League, după disputarea a 29 de runde, Southampton ocupa locul 14 în clasamentul primei ligi engleze, cu 34 de puncte, la șapte avans de primul loc retrogradabil la finalul sezonului, ocupat de Bournemouth.

Echipa antrenată de Ralph Hasenhuttl a înregistrat două înfrângeri în ultimele două runde, 1-3 cu West Ham și 0-1 cu Newcastle, și mai are de disputat partide cu Manchester City, Everton, Manchester United, Brighton, Bournemouth și Sheffield United.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri