News

Şpagă la Metrorex, 7.500 euro pentru un post de ajutor de mecanic de tren. Mai multe persoane au fost arestate

Acuzații de șpagă la Metrorex: între 6.000 și 7.500 euro s-ar fi luat pentru un post de ajutor de mecanic de tren. Mai multe persoane au fost arestate.
27.04.2023 | 16:40
Spaga la Metrorex 7500 euro pentru un post de ajutor de mecanic de tren Mai multe persoane au fost arestate
Șpagă la Metrorex, 7.500 euro pentru un post de ajutor de mecanic de tren. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Acuzații de șpagă la Metrorex: 7.500 de euro pentru un post de ajutor de mecanic de tren. Trei persoane au fost arestate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Șpagă la Metrorex, 7.500 euro pentru un post de ajutor de mecanic de tren

La mijlocul acestei săptămâni, trei persoane, suspectate de fraudarea unor concursuri de angajare la Metrorex, au fost arestate pentru 30 de zile. Acești indivizi ar fi pretins între 6.000 de euro şi 7.500 de euro de la fiecare candidat. De notat că în dosar sunt vizate mai multe persoane.

ADVERTISEMENT

Suspecții sunt acuzați de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti de săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, precizează Parchetul.

În noiembrie 2022, inculpaţii din acest dosar ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat. Ei acționau coordonat ”în scopul comiterii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, în vederea fraudării unui concurs organizat de Metrorex SA pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă”.

ADVERTISEMENT

Cum acționa grupul infracțional de la Metrorex

Din referatul procurorilor aflăm cum acționa acest grupa infracțional. Astfel, candidaţii la concursuri de angajare de la Metrorex apelau la diverşi intermediari pentru a obține postul, notează Agerpres.

Suspecți sunt atât angajaţi cât și foşti angajaţi din cadrul Metrorex. E vorba de persoane care îi cunoşteau pe inculpaţi. După ce erau contactați de candidați, suspecții comunicau suma de bani pretinsă pentru a-şi folosi influenţa faţă de ceilalţi inculpaţi. Cei din urmă erau supraveghetori în timpul concursului.

ADVERTISEMENT

Aceștia aveau rolul de a-i ajuta pe candidaţi să fraudeze concursul. Sumele de bani cerute pentru fiecare candidat sunt uriașe. Ele plecau de la 6.000 de euro și ajungeau chiar și la 7.500 de euro.

”Candidaţii la concurs apelau la diverşi intermediari, unii dintre ei fiind angajaţi sau foşti angajaţi din cadrul METROREX S.A., persoane care îi cunoşteau pe inculpaţii C.M.C., P.D. şi B.D.C (n.r. cele trei persoane reținute).

ADVERTISEMENT

Inculpatul C.M.C. comunica suma de bani pretinsă pentru a-şi folosi influenţa faţă de inculpaţii P.D. şi B.D.C., supraveghetori în timpul concursului, pentru ca aceştia să-i ajute pe candidaţi să fraudeze concursul”, spun procurorii Parchetului Tribunalului București.

Suspecții din dosar, arestați preventiv

Miercuri, inculpaţii au fost arestaţi preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Numărul celor implicați în dosar e mult mai mare. Alte nouă persoane au fost puse sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

”Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, mai anunță procurorii.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Cum alegi cel mai dulce pepene. Trucul dezvăluit de un specialist
Cum alegi cel mai dulce pepene. Trucul dezvăluit de un specialist
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”