Spania a rupt blestemul! Campioană Europeană la handbal masculin după patru tentative eşuate

Razvan Nicolae   
în Sporturi
29/01/2018, 08:15
Spania a rupt blestemul! Campioană Europeană la handbal masculin după patru tentative eşuate

Spania a reuşit în premieră să câştige Campionatul European de handbal masculin. Selecţionată pregătită de Jordi Ribera s-a impus, duminică, în finala jucată împotriva Suediei, scor 29-23. Ibericii au ratat, în trecut, de patru ori câştigarea trofeului.

Prima repriză a finalei a fost una destul de echilibrată, însă suedezii au intrat în avantaj la cabine, scor 14-12. Fanii ibericilor simţeau că selecţionată pregătită de Jordi Ribera va rata din nou medalia de aur, însă startul reprizei secunde a fost unul de vis.

Spania şi-a luat revanşa în faţa Suediei

Spania a întors rezultatul după patru goluri consecutive. Jucătorii antrenaţi de Kristjan Andresson au încercat să revină în joc, însă defensiva ibericilor a fost la înălţime. După încă patru reuşite, “Hispanos” s-a distanţat la cincin goluri pe tabela de marcaj. La final, Spania a cucerit, în premieră, Campionatul European, scor 29-23, după ce la un moment dat, jucătorii pregătiţi de Jordi Ribera aveau şi un avantaj de opt goluri.

Spaniolii şi-au luat revanşa în faţa suedezilor, după ce aceştia i-au învins în finala Campionatul European din 1998, scor 25-23. Ibericii au mai disputat alte trei finale până la turneul final din Croaţia, de fiecare dată trebuind să se recunoască învinşi.

Închide ×