ADVERTISEMENT
News

Spania anunță deschiderea sezonului pentru turiști. Care sunt condițiile de intrare în țară

Autor: Adrian Baciu | 28.04.2021 | 09:33
Spania anunță deschiderea sezonului pentru turiști. Care sunt condițiile de intrare în țară
Spania anunță deschiderea sezonului pentru turiști. Care sunt condițiile de intrare în țară. Sursa foto: Colaj Fanatik

Spania, una dintre cele mai vizitate țări de pe glob, anunță că, de la 1 iunie, va deschide oficial sezonul pentru acei turiști care prezintă la intrare un certificat Covid-19.

ADVERTISEMENT

Statul din peninsula iberică îşi propune să redeschidă granițele pentru turiştii străini începând cu prima lună de vară, sub schema certificatului de sănătate digital Covid, a anunțat Fernando Valdes, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Oficialul Guvernului de la Madrid a precizat că Spania va participa la o schemă pilot a certificatului digital, în luna mai, şi ”va fi gata să primească vizitatori în iunie”.

Spania va primi turiști de la 1 iunie. Condițiile de intrare în țară

Odată cu avansul campaniilor de vaccinare din Europa, tot mai multe state încep să revine la o oarecare normalitate. Spania, o destinație preferată de mulți români, se va redeschide pentru turiști de la 1 iunie.

ADVERTISEMENT

Statul iberic va întâmpina vizitatori încă din prima zi de vară calendaristică. Inițial, în mai, va fi demarat un test pilot al certificatelor digitale de sănătate în toate cele 46 de aeroporturi din țară.

Secretarul de stat din Ministerul Turismului de la Madrid, Fernando Valdes a declarat marţi, la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic, că programul, prin care turiştii trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi, testaţi negativ sau vindecaţi de Covid-19 se va dovedi ”fundamental pentru a oferi călătorilor siguranţă”, scrie The Guardian.

La evenimentul din Mexic, desfășurat la Cancun, oficialii au salutat informația conform căreia UE speră să permită vizitarea americanilor vaccinați în această vară.

ADVERTISEMENT

Avantajul certificatelor de sănătate Covid-19

Aceste certificate ale UE vor permite turiştilor să călătorească dacă au fost vaccinaţi, dacă au rezultat negativ deşi nu au fost imunizaţi, sau dacă s-au vindecat de Covid-19 în ultimele 180 de zile.

Cu o populație de 47 de milioane de locuitori, Spania a înregistrat până în prezent aproximativ 3,5 milioane de infecții cu SARS-CoV-2 şi 77.855 de decese asociate bolii

ADVERTISEMENT

În campania de vaccinare au fost administrate, până în prezent, circa 15 milioane de doze, iar 4,02 milioane de persoane au primit ambele doze de vaccin.

Guvernul iberic a transmis că are în vedere ca până la finalul verii 70% din populația adultă să fie vaccinată anti-Covid.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!