ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Reacţii dure ale presei. Wandalizaţi fără Messi! ”Pumn în faţă”

Presa argentiniană a lansat atacuri dure la adresa selecţionerului Jorge Sampaoli după înfrângerea usturătoare din meciul amical cu Spania.
Autor: Vicentiu Dinescu | 28.03.2018 | 11:27
Reacţii dure ale presei. Wandalizaţi fără Messi! ”Pumn în faţă”

Cu mai puţin de trei luni înainte de începerea turneului final al Cupei Mondiale din Rusia, ”pumele”, lipsite de aportul starului Lionel Messi, au primit o lecţie de fotbal în amicalul Spania – Argentina 6-1 disputat pe arena Wanda Metropolitano din Madrid.

ADVERTISEMENT

Presa argentiniană a sărit imediat la gâtul selecţionerului Jorge Sampaoli pentru faptul că nu-i aduce la naţională pe atacanţii Paulo Dybala şi Mauro Icardi. Nici Gonzalo Higuain nu a scăpat de critici, după o ratare uriaşă la scorul de 0-0.

Spania – Argentina 6-1 înseamnă cel mai drastic eşec pentru ”pume”

Cotidianul Ole a fost cel mai critic la adresa naţionalei Argentinei: ”Mijlocaşii noştri au fost statici, dar aici este vorba mai mult de lipsa valorii. Defensiva a fost cu adevărat jenantă. Cu Messi în tribune am primit o lovitură istorică. O echipă de răniţi pe Wanda Metropolitano. Înfrângerea asta istorică nu este ceva normal şi jocul nostru din Spania a fost teribil. Incredibil cum ne loveşte această înfrângere cu mai puţin de trei luni până la startul Cupei Mondiale, în timp ce un fan a scris pe reţelele de socializare: ”Fără Messi nu avem valoare”.

ADVERTISEMENT

Jurnaliştii de la Clarin au notat: ”Catastrofă la Madrid! Spania a zdrobit selecţionata noastră întrun meci de acum istoric. Reprezentativa Spaniei are tot ceea ce Jorge Sampaoli îşi doreşte la echipa lui”, în timp ce TyC Sports a scris: ”Înfrângerea deceniului! Până azi, nu mai pierdusem cu 1-6 decât în 1958, contra Cehoslovaciei şi în 2009, cu Bolivia, la La Paz”.

Publicaţia La Nacion crede că Argentina nu poate emite pretenţii: ”Un pumn în faţă. Un duş rece care să ne trezească! Fără Messi! Argentina nu poate emite pretenţii împotriva unei selecţionate a Spaniei”.

ADVERTISEMENT

Şi publicaţiile importante din Europa au scris despre ruşinea înregistrată de Argentina la Madrid. L’Equipe: “Spania o zdrobeşte Argentina. Spania a ajuns la versiunea 2.0. După Cupa Mondială din 2014 şi Euro 2016, vedem cu totul şi cu totul altă faţă a Spaniei”, Gazzetta dello Sport: ”Ciclonul Isco, Argentina umilită! Înfrângere fără scuze pentru Argentina, care a suferit la Madrid o umilire istorică”, A Bola: ”Argentina a pierdut, marţi seară, împotriva Spaniei cu un incredibil 1-6 şi a egalat cea mai mare înfrângere din istoria ei. Ultima dată când a suferit un rezultat de asemenea amploare a fost în 2009, la La Paz, împotriva Boliviei”, Bild: ”Spania a bătut Argentina! Fără superstarul Messi, vicecampioana mondială a căzut pur şi simplu şi a fost haotică în apărare”.

Spania – Argentina 6-1 înseamnă egalarea recordului pentru cea mai drastică înfrângere din istoria ”pumelor”. Argentinienii au mai pierdut doar patru meciuri la cinci goluri diferenţă: 1-6 cu Cehoslovacia în 1958, 0-5 cu Uruguay în 1959, 0-5 cu Columbia în 1993 şi 1-6 cu Bolivia în 2009.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!