News

Spania cere masca obligatorie pentru elevi începând cu vârsta de șase ani. Părinții refuză să-și trimită copiii la școală

27.08.2020 | 21:32
Spania cere masca obligatorie pentru elevi incepand cu varsta de sase ani Parintii refuza sasi trimita copiii la scoala
ADVERTISEMENT

Copiii vor trebui să poarte permanent masca în școlile din Spania începând de la vârsta de șase ani, a anunțat joi guvernul de la Madrid, care dorește redeschiderea școlilor, în ciuda înmulțirii cazurilor de COVID-19, scrie romaniatv.net.

”Folosirea măştii va fi obligatorie ca regulă generală începând cu vârsta de şase ani, indiferent de păstrarea distanţei”, a declarat ministrul spaniol al educaţiei Isabel Celaa după o reuniune destinată stabilirii unui cadru omogen pe ansamblul ţării pentru începerea anului şcolar.

ADVERTISEMENT

Ultimele zile au fost pline de critici față de lipsa coordonării între cele 17 regiuni ale Spaniei, care au anunțat fiecare propriile măsuri. Regiunea Cantabria a stârnit o polemică după ce a anunțat că masca va trebui purtată de la vârsta de trei ani.

Măsuri drastice în Spania pentru elevi

Elevii vor trebui să păstreze între ei o distanță de 1,5 metri, dar cei mici vor putea să se joace între ei fără a respecta această distanță, însă numai cu colegii lor de clasă, pentru ca eventualele anchete epidemiologice să poată fi efectuate mai ușor.

ADVERTISEMENT

Elevii vor trebui de asemenea să se spele pe mâini de cel puţin cinci ori pe zi, dimineaţa le va fi luată temperatura şi clasele vor fi aerisite frecvent.

Spania va redeschide școlile, închise la jumătatea lunii martie, însă această decizie este dezbătută intens în această țară une epidemia de COVID-19 a început din nou să progreseze cu o viteză alarmantă.

ADVERTISEMENT

Profesorii și părinții sunt îngrijorați, iar unii dintre aceștia refuză să-și trimită copiii la școală.

După instituirea izolării severe în martie, în luna iunie numărul zilnic de cazuri scăzuse sub 100, dar în iulie s-a reluat creșterea, în special din cauza turismului, a petrecerilor și a localurilor de noapte frecventate în special de tineri.

ADVERTISEMENT

În ultimele 14 zile Spania a înregistrat 190 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, cea mai înaltă rată de infectare în rândul statelor UE, numărul internărilor şi al deceselor începând de asemenea să crească, după ce peste 29.000 de oameni au murit în această ţară în urma infectării cu noul coronavirus de la începutul epidemiei.

Astfel, autoritățile au început să impună din nou restricții. Primăria capitalei Madrid a anunțat joi închiderea parcurilor pe timp de noapte și a piscinelor, în timp ce arhipelagul Balearelor a decis miercuri interzicerea accesului pe plaje noaptea, iar în regiunea sud-estică Murcia vor fi interzise întâlnirile cu mai mult de șase persoane care nu fac parte din același cămin.

ADVERTISEMENT
Tags: