Fotbal international

Tot ce trebuie să ştii despre Grupa E de la Campionatul Mondial din 2022! Joshua Kimmich, resemnat după eliminarea Germaniei: „Cea mai grea zi a carierei mele”

Germania şi Spania se duelează în cel mai aşteptat meci, un veritabil derby al Europei, din faza grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar 2022.
02.12.2022 | 10:04
Tot ce trebuie sa stii despre Grupa E de la Campionatul Mondial din 2022 Joshua Kimmich resemnat dupa eliminarea Germaniei Cea mai grea zi a carierei mele
Joshua Kimmich este la pământ după eliminarea Germaniei de la Cupa Mondială. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
02-12-2022
08:11

Joshua Kimmich, la pământ după eliminarea Germaniei de la Cupa Mondială

Germania este devastată după eliminarea surpriză încă din faza grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar. Contraperformanța nemților l-a copleșit pe Joshua Kimmich. Fotbalistul lui Bayern Munchen este la pământ după eliminarea Germaniei de la Cupa Mondială. 

„Pentru mine, personal, este cea mai grea zi a carierei. Mi-e frică să nu pic într-o gaură. Aceste lucruri mă fac să mă gândesc că au legătură directă cu persoana ta. Am comis-o în 2018 și am făcut praf și Europeanul de anul trecut”, au fost cuvintele lui Joshua Kimmich.

În 2018, Germania termina pe ultimul loc la Campionatul Mondial din Rusia într-o grupă cu Suedia, Mexic și Coreea de Sud. În ceea ce privește Campionatul European din 2020, Germania era eliminată de Anglia, scor 2-0 în optimile de finală.  

01-12-2022
21:17

Neuer, record istoric la Cupa Mondială

Căpitanul naționalei Germaniei, Manuel Neuer a devenit portarul cu cele mai multe meciuri jucate la Cupa Mondială.

Meciul câștigat în fața Costa Ricăi, scor 4-2, a fost al 19-lea meci jucat de el la turneele finale mondiale. Neuer i-a depăşit pe germanul Sepp Meier şi pe brazilianul Claudio Taffarel, care au evoluat în câte 18 meciuri la Cupa Mondială.

Recordul este unul amar, deoarece Germania a încheiat doar pe locul 3 în grupă și a ratat calificarea în optimile de finală.

01-12-2022
14:36

Hansi Flick, sub presiune pe banca Germaniei înainte de meciul cu Costa Rica

Germania a dezamăgit în primele două etape ale grupei E de la Campionatul Mondial din Qatar. Nemții nu mai sunt la mâna lor pentru o calificare în optimile de finală, ci trebuie să întoarcă privirile asupra celuilalt meci din grupă Spania – Japonia. 

Hansi Flick stă pe un butoi de pulbere înaintea duelului decisiv cu Costa Rica, joi, 1 decembrie, ora 21:00. Selecționerul Germaniei este convins că rezultatele au venit ca urmare a jocului slab prestat de jucătorii nemți. 

„Ne aflăm în situația asta din cauza noastră, pentru că nu am jucat bine. Acum trebuie să răspundem, e responsabilitatea noastră să oferim 100%. Nu voi spune că vom marca opt goluri, ar fi lipsă de respect.

Soarta noastră va depinde, de asemenea, de rezultatul din celălalt meci. Cred că cei din Costa Rica se vor apăra așa cum au făcut-o în meciul cu Japonia. Nu depindem doar propriul rezultat, simțim presiune și uneori asta poate ajuta”, a declarat Hansi Flick. 

Întrebat dacă va fi dat afară în cazul eliminării de la turneul final, tehnicianul în vârstă de 57 de ani s-a arătat optimist. „Trebuie să așteptăm. Vom aborda meciul cu intenția de a marca ritmul de la început, cu presiune.

Va fi dificil împotriva unei echipe care e atât de defensivă. Trebuie să arătăm aceeași atitudine ca în meciul cu Spania”, au fost cuvintele lui Hansi Flick.

01-12-2022
11:32

Aymeric Laporte a dezvăluit că nu este pasionat de meciurile de fotbal

Spania este cu un picior în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. În ultima etapă a grupelor, ibericii o întâlnesc pe Japonia, joi, 1 decembrie, ora 21:00. Totuși, în cazul în care vor accede în fazele eliminatorii, Aymeric Laporte, fundașul spaniol, a mărturisit că nu știe ce echipă va înfrunta. 

Fundașul lui Manchester City nu este pasionat de meciurile de fotbal și a mărturisit că de multe ori este întrebat de familie la ce oră joacă, însă nu oferă vreun răspuns. „Nu sunt un dependent de fotbal. Sincer, nu-mi place să mă uit la meciuri.

La acest Mondial, nici nu m-am uitat peste încrucișări, nu am făcut calcule, nu am făcut nimic. Cu ce grupă ne împerechem? Cu Grupa F? Habar n-aveam. Sincer, când joc pentru City, nici nu știu la ce oră încep meciurile.

Familia mea mă sună și mă întreabă la ce oră am meci a doua zi. Sincer, uneori nu știu la ce oră încep meciurile”, a declarat Aymeric Laporte, potrivit AS.com. Fundașul în vârstă de 28 de ani a fost integralist în cele două partide disputate în Qatar de campioana mondială din 2010. 

30-11-2022
14:17

Niclas Fullkrug a fost scos la vânzare de Werder Bremen

Niclas Fullkrug, autorul golului egalizator al Germaniei în meciul cu Spania, a fost scos la vânzare de Werder Bremen pentru a-și acoperi datoriile. Ocupanta locului 9 din Bundesliga vrea să profite de ieșirea la rampă a masivului atacant. 

În vârstă de 29 de ani, Niclas Fullkrug a înscris în minutul 83 al meciului cu Spania și păstrează nemților șansa de a se califica în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. 

„Niclas face parte din planurile noastre pentru sezonul viitor. Dar dacă vine o ofertă generoasă pentru el suntem dispuși să discutăm”, a declarat directorul sportiv al lui Werder Bremen Clemens Fritz.

De asemenea, presa din Germania a documentat situația atacantului lui Werder Bremen și a dezvăluit intențiile clubului din Bundesliga de a-l pune pe Fullkrug în atenția echipelor din Premier League. „Impresarul său, Gunther Neuhaus, are contacte foarte bune în Anglia”, a scris revista Sport Bild.

Werder Bremen vrea să obțină pe Niclas Fullkrug 20 de milioane de euro, iar cu banii obținuți formația de pe Weserstadion își va achita datoriile acumulate în ultimii 6 ani care se ridică la 38 de milioane de euro. 

29-11-2022
19:13

Stephanie Frappart va arbitra Costa Rica - Germania

Stephanie Frappart din Franța va deveni prima femeie care a arbitrat vreodată un meci la Cupa Mondială.

FIFA și-a anunțat numirea ”centralului” francez la meciul Costa Rica – Germania, din ultima etapă a Grupei E. Frappart va fi ajutată de două femei asistent: Neuza Back din Brazilia și Karen Diaz din Mexic.

29-11-2022
09:01

Luis Enrique își apără doi jucători din lotul Spaniei

Spania se află pe locul 1 în grupa E la Campionatul Mondial din Qatar cu o etapă înainte de încheierea fazei grupelor. Luis Enrique este convins că în Spania are loc o campanie negativă împotriva lui Jordi Alba și Sergio Busquets. 

Cei doi fotbaliști de la FC Barcelona au fost titulari în meciurile Spaniei cu Costa Rica și Germania, iar Luis Enrique nu înțelege motivul pentru care fotbaliștii iberici nu mai sunt apreciați. 

„Jordi Alba este un jucător de mare calitate. E cel mai bun fundaș stânga în momentul în care ajunge în față. E o campanie împotriva lui și a lui Busquets în care se încearcă retragerea lor”, a declarat Luis Enrique, potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano.

28-11-2022
13:13

Naționala Germaniei, anchetată de FIFA

FIFA a deschis o procedură disciplinată împotriva naționalei Germaniei, după ce la conferința de presă dinaintea meciului cu Spania nu a participat decât selecționerul Hansi Flick.

Conform AP, fiecare reprezentativă trebuie să trimită la întâlnirea cu jurnaliștii și un jucător. Cel mai probabil, Federația Germană de Fotbal va fi amendată de forul mondial.

FIFA nu i-a permis căpitanului Germaniei, Manuel Neuer, să poarte o banderolă de căpitan în culorile curcubeu și cu mesajul ”One Love”, iar jucătorii nemți au protestat la partida cu Japonia, acoperindu-și gurile cu mâna la fotografia oficială.

28-11-2022
08:01

Carvajal dezvăluie dialogul cu Rudiger de la finalul meciului Spania - Germania: "Mi-a cerut să învingem Japonia!"

Germania a remizat 1-1 cu Spania în etapa a 2-a din Grupa E a Campionatului Mondial și este la un pas de a fi eliminată încă din prima fază a competiției. Pentru a se califica, nemții trebuie să bată Costa Rica în ultimul joc, dar au nevoie și ca Spania să învingă Japonia.

Este exact ceea ce i-a fundașul german Rudiger spaniolului Carvajal, colegul său de la Real Madrid. Dialogul dintre cei doi a fost dezvăluit de iberic, după meci.

“Aş spune că este o remiză destul de corectă. La nivel de joc, cele două echipe au propus idei. Prima repriză a fost foarte strânsă. Iar pe urmă, nemţii s-au văzut eliminaţi când am trecut noi în faţa lor. Aşa că au riscat mai mult, au făcut schimbări şi au pus mai mulţi oameni în atac. Ceea ce ne-a complicat lucrurile. Trebuie să corectăm greşelile făcute astăzi şi să câştigăm împotriva Japoniei.

Rudiger mi-a cerut să câştig împotriva Japoniei. Dar nimeni nu se îndoieşte că vom câştiga acest meci, vrem să terminăm primul şi să câştigăm toate meciurile şi vom face totul pentru asta”, a spus Carvajal, citat de Marca.

27-11-2022
22:05

Luis Enrique e mulțumit de situația Spaniei și e tranșant în privința meciului contra Japoniei: ”Jucăm la victorie și primul loc”

După remiza cu Germania, Spania este liderul grupei și are nevoie de o remiză pentru a obține calificarea. Și spune că, în cazul în care cineva îi propunea un astfel de scenariu înaintea startului grupei, îl accepta fără ezitare, indiferent de rezultatele prin care se ajungea la un astfel de deznodământ.

”Când revăd meciul, îmi place mai mult decât s-a întâmplat la final. În special unul precum acesta. Dar toată lumea considera că aceasta este grupa morții.

Iar dacă-mi spunea cineva dacă accept ca după două runde să ne aflăm pe prima poziție și să depindem de noi, fiindu-ne suficient un egal, acceptam imediat varianta.

Am avut, probabil, o primă repriză mai bună, dar ne-a lipsit un pic încrederea că am putea să rănim mai tare Germania. Nu am fost capabili să controlăm jocul și ne-au surprins pe o greșeală. Am avut însă ambiție până la final și abia aștept să revăd jocul mâine”, a conchis selecționerul Spaniei.

El spune că a fost foarte mulțumit de echipă, pentru că merge mereu la victorie. Și afirmă că la fel se va întâmpla cu Japonia. ”Sunt mulțumit de atitudinea cu care abordăm partidele. Că nu suntem speculativi. La fel vom face și cu Japonia. Vom juca să câștigăm și să obținem primul loc în grupă”, a precizat Enrique.

27-11-2022
12:14

Calculele Germaniei pentru calificarea în optimile de finală de la CM 2022

Costa Rica i-a dat o mare mână de ajutor Germaniei, după 1-0 cu Japonia. Cu toate acestea, nemţii au nevoie de o victorie cu Spania pentru a-şi mări şansele de calificare în optimile de finală şi să nu mai stea la mâna altor rezultate.

Cu o victorie în faţa Spaniei, Germania ar ajunge la 3 puncte, iar toate cele patru echipe din Grupa E ar avea acelaşi număr de puncte. În acest scenariu, nemţii ar fi la mâna lor în ultimul meci, cu Costa Rica.

Cu o remiză în faţa Spaniei, Germania ar rămâne pe ultimul loc din grupă, dar tot ar avea şanse la calificarea în optimile de finală. Pentru asta, selecţionata lui Hansi Flick trebuie să bată Costa Rica, iar Spania să învingă Japonia. Germania ar avea şi varianta unei remize în Japonia – Spania, dar trebuie să aibă un golaveraj mai bun decât niponii.

Germania poate spera la optimile de finală şi dacă pierde meciul cu Spania. În ultima etapă, nemţii sunt obligaţi să învingă Costa Rica, iar Spania trebuie să învingă Japonia la scor, astfel ca selecţionata lui Hansi Flick să aibă un golaveraj superior

27-11-2022
08:25

Thiago, jucătorul spaniol preferat al lui Hansi Flick

Hansi Flick și Luis Enrique se vor înfrunta de la nivelul băncii tehnice în Spania – Germania, unul dintre cele mai așteptate meciuri ale fazei grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar. 

Tehnicianul neamț a vorbit înaintea meciului decisiv pentru Germania în privința calificării în optimile de finală și a dezvăluit că Thiago, care nu se află în lotul Spaniei, este jucătorul spaniol preferat al antrenorului. 

Hansi Flick a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Luis Enrique. „Îl admir foarte mult pe Luis Enrique. A alcătuit o echipă tânără cu o calitate incredibilă.

Din păcate, jucătorul meu preferat, Thiago, nu este acolo, dar poți vedea cât de bine sunt cu Busquets. Este inima echipei lor. Așteptăm cu nerăbdare meciul”, a declarat Hansi Flick, la conferința de presă premergătoare duelului cu Spania. 

26-11-2022
10:02

Luis Enrique l-a amenințat pe Ferran Torres: „Dacă face asta nu mai joacă!”

Selecționerul Spaniei a oferit încă o declarație care a stârnit râsete la conferința de presă înainte de meciul cu Germania: „Dacă Ferran Torres își suge degetul mare pentru a sărbători golul, îl scot de pe teren și îl trimit imediat în tribune. Și tipul ăsta nu va mai vedea niciodată în viața lui un teren de fotbal”.


Iubita lui Ferran Torres este chiar fiica lui Luis Enrique, așa că declarația selecționerului nu este surprinzătoare.

25-11-2022
17:46

Istvan Kovacs, Vasile Marinescu și Mihai Artene au fost delegați la Spania - Germania

Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial la unul dintre cele mai tari meciuri din faza grupelor ale Campionatului Mondial din Qatar. „Centralul” român va fi arbitru de rezervă la derby-ul Spania – Germania, duminică, 27 noiembrie, ora 21:00. 

De asemenea, cel mai bine cotat arbitru român va ocupa aceeași poziție și în meciul decisiv al Argentinei cu Mexic, sâmbătă, 26 noiembrie, ora 21:00. Istvan Kovacs a avut două apariții până acum la Cupa Mondială din Qatar, după ce a fost arbitru de rezervă la Qatar – Ecuador 0-2 și Uruguay – Coreea de Sud 0-0.

Arbitrul olandez Danny Makelie va fi „principal” la Spania – Germania. De asemenea, Vasile Marinescu va fi rezervă de „tușier”, în timp ce Mihai Artene va fi rezervă de asistent în camera VAR în cadrul superduelului din grupa E a Cupei Mondiale din Qatar. 

25-11-2022
17:28

Luis Enrique, cuvinte de laudă pentru Marco Asensio înaintea meciului cu Germania

Spania – Germania este derby-ul grupei E de la Cupa Mondială din Qatar și va avea loc, duminică, 27 noiembrie, ora 21:00. 

Luis Enrique l-a lăudat pe Marco Asensio, autor al unui gol în partida câștigată, scor 7-0 de spanioli cu Costa Rica. Selecționerul iberic a remarcat precizia atacantului de la Real Madrid și calitatea individuală care nu trebuie puse la îndoială. 

„De fiecare dată când a fost alături de noi a arătat dorința pe care o are toată lumea, dar și precizie și calitate individuală dincolo de orice îndoială. Marco este un jucător de top mondial.

Am lucrat cu el la lucrurile pe care am vrut să le îmbunătățească și a făcut exact asta. Când joacă ca un ‘9’ inițiază presiunea și asta necesită efort și mare responsabilitate.

Este o plăcere să vedem cum presează cei șase atacanți ai noștri, ne oferă garanții. Marco este o garanție și este într-o formă excelentă pentru Cupa Mondială”, a declarat Luis Enrique, conform Mundo Deportivo

24-11-2022
14:28

Jucătorii Japoniei, felicitați de FIFA

Oficialii FIFA au ținut să le mulțumească jucătorilor Japoniei pentru curățenia lăsată în vestiar după meciul câștigat în fața Germaniei, scor 2-1, în prima etapă de la Cupa Mondială.

Fotbaliștii niponi au făcut curățenie în vestiar după joc și atunci când au plecat totul arăta impecabil.

De asemenea, forul mondial le-a mulțumit și fanilor japonezi pentru că au rămas pe Khalifa International Stadium după ultimul fluier al întâlnirii cu Germania și au strâns hârtii, pet-uri şi alte obiecte lăsate de fani.

Nu este prima oară când fanii japonezi curăţă stadionul. Ei au făcut acest lucru şi după meciul de deschidere dintre Ecuador şi Qatar.

23-11-2022
12:44

Moukoko, dedicație pentru mama sa

Atacantul naționalei Germaniei, Youssoufa Moukoko, i-a făcut o dedicație emoționantă mamei sale înainte primul joc de la Cupa Mondială din Qatar.

Fotbalistul de 18 ani al Borussiei Dortmund a ales să joace la turneul final cu apărători în care este înfățișat în tricoul echipei de club și pe care și-a imprimat mesajul ”Te iubesc, mama!”

grupa e campionat mondial 2022

Moukoko este doar rezervă în partida pe care Germania o va disputa împotriva Japoniei, de la ora 15:00.

22-11-2022
17:25

Luis Enrique e șeful în vestiarul Spaniei

Selecționerul naționalei Spaniei, Luis Enrique, și-a arătat autoritatea înaintea partidei împotriva Costa Ricăi și a declarat că el este cel care conduce întregul grup.

”Liderul echipei trebuie să fie antrenorul. Trebuie să spun că sunt liderul pentru că cine altcineva va avea încredere în ce spun dacă sunt dubii? Eu sunt cel care decide cine joacă, când călătorim și asa mai departe. Eu sunt liderul care oferă soluții echipei.

Din punct de vedere mental sunt perfect, foarte calm și aștept să fac ultima ședință de antrenamente. Vreau să îmi fac debutul și să ofer bucurie. Avem energia perfectă și cred că vom avea startul bun.

Este un meci incredibil de dificil. Costa Rica a jucat incredibil de bine. Va continua să o facă sigur. Cunoaștem Costa Rica și individualitățile ei, va trebui să fim atenți și prompți”, a spus Luis Enrique, într-o conferință de presă.

22-11-2022
11:20

Sane ratează primul meci al Germaniei de la CM din Qatar

Leroy Sane s-a accidentat la genunchi în timpul unui antrenament al naționalei Germaniei și a devenit indisponibil pentru partida împotriva Japoniei, prima de la Cupa Mondială din Qatar.

Conform The Athletic, jucătorul lui Bayern Munchen are probleme la genunchi și a ratat ultima ședință de pregătire a nemților.

Sane era așteptat titular în reprezentativa Germaniei, dar selecționerul Hansi Flick are foarte multe variante de înlocuire: Serge Gnabry, Julian Brandt, Mario Gotze , Kai Havertz sau Jamal Musiala.

20-11-2022
09:43

Andres Iniesta, mesaj încurajator pentru tinerii fotbaliști iberici înainte de Cupa Mondială din Qatar

Andres Iniesta, eroul Spaniei în finala Campionatului Mondial din 2010, îl susține pe Luis Enrique și le-a transmis un mesaj de susținere tinerilor fotbaliști iberici din lotul Spaniei. 

Fostul mijlocaș al Barcelonei are încredere deplină în cuplul format din Pedri și Gavi. „Sunt tineri, dar sunt jucători de la prima echipă, importanți și cu multă responsabilitate. Au ocazia să dea tot ce au mai bun”, a declarat Andres Iniesta. 

„Este o provocare de care sunt pasionați și sunt conștienți că pot face bine. Personal, iubesc această echipă și iubesc grupul pe care l-a alcătuit antrenorul.

„Sper și îmi doresc ca triumfători la Cupa Mondială să fie Spania. Previziunea mea este întotdeauna ambițioasă”, a declarat fostul component al naționalei Spaniei.

18-11-2022
16:18

Fostul președinte al Boca Juniors, afirmație șocantă despre Germania

Mauricio Macri, fost președinte al Bocăi Juniors și președinte în perioada 2015-2019, a făcut o afirmație stupefiantă la TV.

Vorbind despre favoritele World Cup 2022, Macri a declarat că „Nu poți exclude niciodată Germania din cursa pentru titlu, pentru că ei sunt o rasă superioară”. Această declarație a stârnit o sumedenie de critici în Argentina.

„Suntem rasa superioară, rasa ariană” este conceptul pe care Hitler a clădit Germania nazistă.

Fostul șef de stat argentinian s-a repliat însă și și-a cerut scuze după presiunea mediatică pusă asupra sa: „Vorbind despre calitățile indiscutabile la fotbal ale Germaniei, m-am exprimat nefericit, aducând aminte de cel mai urât coșmar al umanității”, a scris pe Twitter politicianul, președintele partidului de centru-dreapta Propuesta Republicana (PRO), adăugând: „Îmi cer scuze”.

Argentina și Germania au fost adversare în finala Mondialului din 2014, atunci când nemții s-au impus cu 1-0 prin golul lui Mario Gotze. Deocamdată, cele două selecționate fac parte din grupe diferite: germanii în E și „pumele” în C.

18-11-2022
14:20

Jose Gaya, înlocuit cu Alejandro Balde la naționala Spaniei

Fundașul stânga al naționalei Spaniei, Jose Gaya, s-a accidentat în timpul unui antrenament și a devenit indisponibil pentru Cupa Mondială din Qatar.

Căpitanul Valenciei a suferit o entorsă minoră în timpul unei ședințe de pregătire. El va avea nevoie de cel puţin zece zile de îngrijiri, astfel că selecţionerul Luis Enrique a decis să îl înlocuiască.

În locul său a fost chemat fundașul Alejandro Balde de la FC Barcelona, care se afla la lotul reprezentativei de tineret.

Grupa E este singura în care regăsim două favorite la câştigarea Campionatului Mondial din 2022. Germania şi Spania au pus ochii pe trofeu, dar, până la fazele superioare, vor juca un derby al Europei în Qatar. Costa Rica şi Japonia par să fie doar partenere de antrenamente pentru campioanele mondiale din 2010 şi 2014.

Analiza Grupei E de la Campionatul Mondial 2022. Germania, primul turneu fără Joachim Low

EURO 2020 a adus finalul erei lui Joachim Low la cârma naţionalei Germaniei, care a intrat pe mâna lui Hansi Flick. Nemţii au fost primii care au prins biletele pentru Qatar, dar rezultatele din 2022 dovedesc o oarecare inconstanţă.

ADVERTISEMENT

Au învins Italia fără drept de apel, scor 5-2, dar au pierdut cu Ungaria, ambele meciuri în Liga Naţiunilor. Cu toate acestea, Germania poate alinia oricând un lot plin de vedete, iar selecţionata lui Flick este văzută drept una dintre favoritele la un loc în semifinale.

Spania şi lipsa planului B

Mereu cu un lot plin de jucători de clasă, Spania suferă din cauza lipsei unui plan B. Ibericii preferă jocul de posesie, cu multe pase, însă nu au soluţii atunci când adversarii le contracarează jocul.

ADVERTISEMENT

În Grupa E nu ar trebui să aibă probleme pentru calificare, dar lucrurile s-ar putea complica din optimi. Poate nu va ajunge în finală, dar Spania îşi poate construi de la acest Mondial generaţia pentru turneele viitoare, una în care vor străluci Gavi, Pedri, Nico Williams sau Ansu Fati.

Outsiderii care pot pune probleme

Costa Rica are în palmares o calificare dintr-o grupă mortală, cu Italia, Anglia şi Uruguay, dar asta se întâmpla în 2014. Selecţionata lui Luis Fernando Suárez vine în Qatar cu dorinţa de a nu se face de râs şi va vrea să pună ceva probleme granzilor, aşa cum s-a întâmplat în 2018, când Brazilia s-a impus greu, cu două goluri în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Japonia se bazează pe mulţi jucători care evoluează în Europa, dar nu la cluburi de primă mână. De la debutul la Mondiale, în 1998, japonezii au alternat calificările în optimi cu ratarea acestui obiectiv. Privind strict din punct de vedere statistic, acum ar fi rândul unei eliminări în faza grupelor.

Opinia specialistului Cornel Dinu despre Grupa E de la Campionatul Mondial din 2022

„Spania și Germania, chiar dacă nemții par în criză, își pot antrena primele rezerve cu Japonia și Costa Rica și pot trece merge braț la braț în optimi cu 7 puncte liniștite. O să conteze golaverajul pentru primul loc”

Programul Grupei E de la Campionatul Mondial 2022

  • Germania – Japonia (23 noiembrie, ora 15:00)
  • Spania – Costa Rica (23 noiembrie, ora 18:00)
  • Japonia – Costa Rica (27 noiembrie, ora 12:00)
  • Spania – Germania (27 noiembrie, ora 21:00)
  • Japonia – Spania (1 decembrie, ora 21:00)
  • Costa Rica – Germania (1 decembrie, ora 21:00)
ADVERTISEMENT

Lotul naţionalei Costa Rica pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Keylor Navas (PSG), Esteban Alvarado (Herediano), Patrick Sequeira (CD Lugo)

Fundaşi: Francisco Calvo (Konyaspor), Juan Pablo Vargas (Millonarios FC), Kendall Waston (Saprissa), Oscar Duarte (Al-Wehda), Daniel Chacon (Colorado Rapids), Keysher Fuller (Herediano), Carlos Martinez (San Carlos), Bryan Oviedo (Real Salt Lake), Ronald Matarrita (Cincinnati)

Mijlocaşi: Yeltsin Tejeda (Herediano), Celso Borges (Alajuelense), Youstin Salas (Saprissa), Roan Wilson (Municipal Grecia), Gerson Torres (Herediano), Douglas Lopez (Herediano), Jewisson Bennette (Sunderland), Alvaro Zamora (Saprissa), Anthony Hernandez (Puntarenas FC), Brandon Aguilera (Nottingham Forest), Bryan Ruiz (Alajuelense)

Atacanţi: Joel Campbell (Leon), Anthony Contreras (Herediano), Johan Venegas (Alajuelense)

Selecţioner: Luis Fernando Suárez

Lotul Germaniei pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Manuel Neuer (Bayern Munchen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)

Fundaşi: Matthias Ginter (Freiburg), Antonio Ruediger (Real Madrid), Niklas Sule (Borussia Dortmund), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Thilo Kehrer (West Ham United), David Raum (RB Leipzig), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Armel Bella-Kotchap (Southampton), Christian Guenter (Freiburg)

Mijlocaşi: Ilkay Gundogan (Manchester City), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Leon Goretzka (Bayern Munchen), Serge Gnabry (Bayern Munchen), Leroy Sane (Bayern Munchen), Jamal Musiala (Bayern Munchen), Joshua Kimmich (Bayern Munchen), Thomas Mueller (Bayern Munchen), Julian Brandt (Borussia Dortmund), Mario Gotze (Eintracht Frankfurt)

Atacanţi: Kai Havertz (Chelsea), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), Niklas Füllkrug (Werder Bremen), Karim Adeyemi (Borussia Dortmund)

Selecţioner: Hanis Flick

Lotul Japoniei pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Eiji Kawashima (Strasbourg), Shuichi Gonda (Shimizu S-Pulse), Daniel Schmidt (Sint-Truidense)

Fundaşi: Yuto Nagatomo (Tokyo), Maya Yoshida (Schalke 04), Hiroki Sakai (Urawa Red Diamonds), Shogo Taniguchi (Kawasaki Frontale), Miki Yamane (Kawasaki Frontale), Ko Itakura (Borussia Mönchengladbach), Takehiro Tomiyasu (Arsenal), Hiroki Ito (Stuttgart)

Mijlocaşi: Gaku Shibasaki (Leganes), Wataru Endo (Stuttgart), Junya Ito (Reims), Takumi Minamino (AS Monaco), Hidemasa Morita (Sporting), Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt), Yuki Soma (Nagoya Grampus), Kaoru Mitoma (Brighton), Ritsu Doan (Freiburg), Ao Tanaka (Fortuna Dusseldorf), Takefusa Kubo (Real Sociedad)

Atacanţi: Takuma Asano (Bochum), Daizen Maeda (Celtic), Ayase Ueda (Cercle Brugge), Shuto Machino (Shonan Bellmare)

Selecţioner: Hajime Moriyasu

Lotul Spaniei pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sanchez (Brighton), David Raya (Brentford)

Fundaşi: Cesar Azpilicueta (Chelsea), Hugo Guillamon (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Eric Garcia (Barcelona), Alejandro Balde (Barcelona), Dani Carvajal (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Aymeric Laporte (Manchester City)

Mijlocaşi: Sergio Busquets (Barcelona), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Pedri (Barcelona), Rodri (Manchester City), Koke (Atletico Madrid), Gavi (Barcelona), Carlos Soler (PSG)

Atacanţi: Alvaro Morata (Atletico Madrid), Yeremy Pino (Villarreal), Ferran Torres (Barcelona), Marco Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (PSG), Ansu Fati (Barcelona), Dani Olmo (RB Leipzig), Nico Williams (Athletic Bilbao)

Selecţioner: Luis Enrique


  • 2,10 este cota Superbet că Germania va termina pe primul loc în Grupa E

ADVERTISEMENT