Fotbal international

Spania – Costa Rica 7-0, în Grupa E la Campionatul Mondial 2022. Debut entuziasmant pentru „Furia roja”. Primele reacții

Spania a debutat senzațional în Grupa E la Campionatul Mondial din Qatar, învingând cu un neverosimil 7-0 naționala statului Costa Rica.
23.11.2022 | 22:20
Spania  Costa Rica 70 in Grupa E la Campionatul Mondial 2022 Debut entuziasmant pentru Furia roja Primele reactii
Spania nu a avut milă de Costa Rica în primul meci de la Mondiale
ADVERTISEMENT
23-11-2022
21:32

Luis Enrique, avertisment înainte de meciul cu Germania

Chiar dacă echipa sa a câștigat categoric primul meci de la actuala ediție a Campionatului Mondial, selecționerul spaniol Luis Enrique și-a avertizat elevii că partida de duminică împotriva Germaniei va fi cu totul altfel și nu au voie să fie relaxați. Totodată, el a anunțat că la meciul contra nemților va opera mai multe modificări în echipă.

”Mi-a plăcut totul, ăsta e adevărul. Planul nostru a fost ca mingea să stea mult la mijlocași și, de acolo, fotbaliștii din ofensivă să vină și să facă diferența. Atitudinea pe faza defensivă a fost remarcabilă. A fost un meci special.

Am așteptat cu nerăbdare jocul, ne-am pregătit bine și a ieșit cum ne-am dorit. E mereu greu la debutul într-o competiție, dar noi am gestionat momentul foarte bine. Este o victorie foarte importantă. Sarcina mea nu este să închid gura nimănui. Eu vreau doar să îmbunătățesc echipa și să obțin calificări.

Germania ne poate învinge, pentru că e o forță, dar noi vom ieși pe teren și vom juca la fel. Această echipă nu se va relaxa. Vor fi schimbări în echipă. E clar, Germania ne poate învinge, dar, dacă o va face, nu va fi ca urmare a relaxării noastre”, a declarat Luis Enrique după victoria cu 7-0 din meciul contra celor din Costa Rica.

23-11-2022
20:17

Gavi a fost declarat omul meciului

Chiar dacă Ferran Torres a înscris de două ori pentru echipa Spaniei, iar Dani Olmo și Morata au avut, fiecare, gol și pasă decisivă, jucătorul meciului a fost desemnat Gavi.

Evident, a contat prestația sa de ansamblu, dar și faptul că a devenit cel mai tânăr marcator la Cupa Mondială din 1958 încoace și al treilea în topul all-time, condus, de-atunci, de Pele.

23-11-2022
19:31

Ferran Torres, încântat după „dubla” reușită cu Costa Rica

Ferran Torres a reușit să marcheze două goluri contra celor din Costa Rica și i-a anunțat pe fani să se aștepte la lucruri mari din partea Spaniei la Campionatul Mondial din Qatar:

„Sunt foarte fericit. Știam că va fi un meci dificil, dar la pauză aveam deja un rezultat bun. Știam că într-o competiția ca aceasta golurile sunt importante și am vrut mai multe. 

Întotdeauna vrem să avem un stil de joc impunător și am reușit. Acum trebuie să ne gândim la meciul cu Germania, să urmărim videoclipuri pentru a vedea cum joacă.

Nu știu dacă suntem candidați, dar avem un grup foarte puternic și vrem să facem lucruri mari”.

23-11-2022
18:20

Spania doboară record după record

Prima repriză a meciului Spania – Costa Rica, din Grupa E a Campionatului Mondial, a prilejuit stabilirea unui nou record statistic. Astfel, prestația stelară a elevilor lui Luis Enrique a făcut să fie depășitt numărul de pase înregistrat în prima repriză a unui meci la Mondiale. Sunt luate în calcul partidele de la ediția din 1966 și până în prezent.

În prima parte a jocului Spania – Costa Rica s-au înregistrat 537 de pase, pe locul doi în această statistică fiind un alt meci disputat miercuri la Mondialul din Qatar, Germania – Japonia (422 de pase). Podiumul este completat de partida Spania – Rusia de la Mondialul din 2018, în care s-au înregistrat 395 de pase în prima repriză.

23-11-2022
17:02

FINAL: Spania - Costa Rica 7-0 (D. Olmo 11, Asensio 21, F. Torres 31 pen., 54, Gavi 74, Soler 90, Morata 90+2)

FINAL: Spania nu a avut milă de Costa Rica în primul meci disputat în Grupa E la Mondialul din Qatar. Selecționata lui Luis Enrique și-a distrus adversara cu un neverosimil 7-0 și se anunță o candidată serioasă la trofeu. Următorul meci al ibericilor va fi contra Germaniei, iar un nou succes al „Furiei roja” va trimite „panzerele” acasă după numai două etape.

grupa e
Clasament grupa E

Min. 90+2: GOOOL Spania! Morata înscrie cu un șut plasat din marginea careului.

Min. 90: De la margine se arată 8 minute de prelungire.

Min. 90: GOOOL Spania! Navas respinge greșit în față o centrare de pe stânga, mingea ajunge la Soler, care trimite în plasă din câțiva metri.

Min. 74: GOOOL Spania! Morata îi pasează în marginea careului lui Gavi, care reia spectaculos din prima, mingea lovește bara și intră în plasă.

Min. 54: GOOOL Spania! Ferran Torres se descurcă excelent cu doi adversari în spate, se întoarce și înscrie din 6 metri.

Min. 48: Asesnsio șutează din careu peste poarta lui Navas.

Min. 46: A început repriza a doua. Spania conduce categoric cu 3-0 pe Costa Rica, grație golurilor marcate în prima parte de Dani Olmo, Asensio și Ferran Torres.

23-11-2022
15:59

„Furia roja” și-a spulberat adversara în prima repriză. Gol istoric marcat de Dani Olmo

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+6: S-a terminat prima repriză, una dominată categoric de naționala antrenată de Luis Enrique. Care a bifat și o bornă istorică, golul marcat de Dani Olmo în minutul 11 fiind cel cu numărul 100 marcat de Spania la Mondiale.

Min. 45+4: Șutul lui Asensio se duce mult peste poartă.

Min. 31: GOOOL Spania! Ferran Torres transformă lovitura de pedeapsă.

Min. 30: Jordi Alba este faultat în careu și se acordă penalty.

Min. 21: GOOOL Spania! Jordi Alba îl găsește perfect în careu pe Asensio, care reia superb în plasă de la 14 metri.

Min. 11: GOOOL Spania! Dani Olmo preia superb după o pasă a lui Gavi și îl învinge pe Navas cu un lob din 7-8 metri.

gol olmo
Golul de 1-0 marcat de Dani Olmo

Min. 9: Liber la 10 metri de poartă, Asensio reia slab, pe lângă poarta lui Navas.

Min. 4: Scăpat din marcaj, Olmo reia din 4 metri la colțul lung, dar mingea se duce pe lângă bară.

dani olmo
Ratare Dani Olmo

Min. 1: A început meciul Spania – Costa Rica, din prima etapă a Grupei E de la Campionatul Mondial.

23-11-2022
15:51

Spania egalează un record vechi de 60 de ani la Mondiale

Selecționerul spaniol Luis Enrique i-a titularizat în meciul împotriva naționalei Costa Rica pe Gavi și Pedri, egalând astfel un record ce data de 60 de ani la Campionatul Mondial.

Este pentru prima dată după ediția din 1962 a Mondialului când doi jucători U19 sunt titulari într-un meci la turneul final. Precedentul record aparținea Bulgariei, care i-a folosit pe Jechev și Sokolov împotriva Angliei.

23-11-2022
14:58

Echipele de start la Spania - Costa Rica

Spania: Simon (Athletic Bilbao) – Azpilicueta (Chelsea), Rodri (Manchester City), Laporte (Manchester City), Jordi Alba (Barcelona) – Gavi (Barcelona), Busquets (Barcelona), Pedri (Barcelona) – F. Torres (Barcelona), Asensio (Real Madrid), Dani Olmo (RB Leipzig). Rezerve: Sanchez, Raya – Balde, Carvajal, Fati, Garcia, Guillamon, Koke, Llorente, Morata, Pino, Sarabia, Soler, P. Torres, Williams. Selecţioner: Luis Enrique

Costa Rica: Navas (PSG) – Martinez (San Carlos), Fuller Spence (Herediano), Duarte (Al-Wehda), Calvo (Konyaspor), Oviedo (Real Salt Lake) – Campbell (Leon), Borges (Alajuelense), Tejeda (Herediano), Bennette (Sunderland) – Contreras (Herediano). Rezerve: Alvarado, Sequeira – Aguilera, Chacon, Hernadez, Lopez, Ruiz, Salas, G. Torres, Vargas, Venegas, Waston, Wilson, Zamora. Selecţioner: Luis Fernando Suárez

Meciul Spania – Costa Rica are loc miercuri, 23 noiembrie, cu începere de la ora 18:00, în prima etapă din cadrul Grupei E la turneul final al CM din Qatar. Este a doua partidă din această grupă, după ce mai devreme, de la ora 15:00, s-au înfruntat Germania și Japonia. Ibericii sunt printre favoriții la a ajunge în fazele superioare, cel puțin sferturile de finală, ale competiției din Qatar.

Spania – Costa Rica, al doilea meci din Grupa E la Campionatul Mondial 2022

Spania – Costa Rica pare a fi genul de partidă în care echipa favorită, în speță cea iberică, să își tureze motoarele pentru următoarele partide, mult mai dificile, de la turneul final al CM din Qatar. Diferența de valoare este indiscutabil în favorea elevilor lui Luis Enrique, care sunt așteptați să obțină un succes lejer. Dar Costa Rica, aflată la a treia calificare la rând, a fost marea surpriză din 2014, când a ajuns până în sferturi de finală, după ce au ieșit dintr-o grupă cu trei foste campioane mondiale, Anglia, Italia și Uruguay.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul

Întâlnirea Spania – Costa Rica se dispută miercuri, 23 noiembrie, de la ora 18:00, pe stadionul “Al Thumama” din capitala Doha, arenă pe care luni, 21 noiembrie, s-a jucat deja importantul meci din grupa A, Senegal – Olanda 0-2. Din cele 40.000 de locuri ale stadionului se estimează că vor fi ocupate cam trei sferturi, pentru că dacă suporterii spanioli sunt deja în număr mare și vor mai veni, cei din Costa Rica reprezintă o minoritate.

Stadionul în formă de pălărie tradițională arabă face parte din categoria locațiilor construite special pentru turneul final al CM, o arenă dată în folosință cu un an în urmă la Cupa Țărilor Arabe. După turneul final, din cele 40.000 de locuri vor mai rămâne jumătate, restul de scaune urmând a fi donate în alte țări pentru stadioanele de acolo.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Spania – Costa Rica se joacă miercuri, 23 noiembrie, și va putea fi urmărită pe micile ecrane în direct și în exclusivitate pe canalul TVR 1. O mai puteți viziona dacă intrați pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

La Doha, miercuri, 23 noiembrie, urmează o nouă zi însorită, aici precipitațiile fiind cu adevărat rare. Temperatura maximă a zilei nu va depăși 28 de grade, la ora startului partidei putând fi cu un grad-două mai puțin, dar toate stadioanele sunt dotate cu instalații de climatizare, încât fanii mai degrabă s-au plâns că este prea răcoare.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Spania – Costa Rica, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Și Spania este una dintre echipele cu mare priză la pariori, așa încât meciul Spania – Costa Rica va fi unul care va contabiliza foarte multe pariuri, cele mai multe pe victoria ibericilor sau pe număr de goluri. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Spania şi Costa Rica.

Absențele pentru Spania şi Costa Rica

Luis Enrique l-a pierdut înainte de turneul final pe titularul postului de fundaș stânga, jucătorul Valenciei, Jose Gaya, care a suferit o entorsă de gleznă. În locul său a fost adus un jucător foarte tânăr de la Barcelona, Alejandro Balde. Un jucător care are puține șanse să fie pe teren la primul meci este tot un fotbalist de la Valencia, fundașul central Hugo Guillamon.

ADVERTISEMENT

Luis Fernando Suarez, selecționerul Los Ticos, cum sunt numiți jucătorii din Costa Rica, nu are probleme de lot înaintea debtului și a surprins prin discursul său extrem de optimist, el declarând că respectă Spania și Germania, ca fiind două forțe în fotbal, cu titluri mondiale la activ, dar echipa sa are capacitatea de a se bate de la egal la egal cu ambele.

Arbitrul din barajul pentru Mondial îi conduce din nou pe costaricani

Surpriză mare pentru naționala Costa Rica la primul meci din grupa E de la turneul final al CM din Qatar contra Spaniei. La centru se va afla nimeni altul decât arbitrul care a împărțit dreptatea în barajul de calificare intercontinental pentru CM cu învingătoarea din zona Oceania, Noua Zeelandă. Este vorba de Mohammed Abdulla Hassan Mohamed, arbitru în vârstă de 43 de ani din Emiratele Arabe Unite, purtător de ecuson FIFA încă din 2010.

Selecționerul Spaniei, Luis Enrique, care a jucat în trei ediții ale acestei competiții pentru La Roja, a fost criticat pentru excluderea jucătorilor seniori înaintea turneului, dar a declarat: “Cum să mă îndoiesc de mine însumi? Sunt cel mai bun antrenor de pe pământ”. 20 dintre cei 26 de jucători din lotul Spaniei sunt la prima lor apariție la un turneu final de Campionat Mondial! Doar mijlocașul Sergio Busquets a supraviețuit din lotul campioanei mondiale din 2010.

Cote la pariuri la meciul Spania – Costa Rica

Casele de pariuri au stabilit următoarele cote: 1,16 la victorie pentru Spania, 20,00 pentru Costa Rica şi 7,50 pentru egal. Șansă dublă X2 are cotă 5,50, iar gol marcat de jucătorii din America Centrală are cotă 2,70.

Avem trei întâlniri între cele două echipe, toate amicale, începând din anul 2011, când s-a înregistrat un foarte onorant 2-2, Spania fiind la puține luni după ce câștigase titlul mondial, În 2015, ibericii s-au impus cu 2-1, dar, apoi, în 2017, s-au distrat, reușind cinci goluri fără a primi vreunul.


  • 1,60 este cota Superbet pentru “Interval de goluri 1-3” în Spania – Costa Rica. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT