Fotbal international

Spania – Croaţia 6-0 în Liga Naţiunilor. Video. Vezi rezumatul! Vice-campioana mondială, călcată în picioare

12.09.2018 | 00:11
Spania  Croatia 60 in Liga Natiunilor Video Vezi rezumatul Vicecampioana mondiala calcata in picioare

Spania – Croaţia 6-0 în Liga Naţiunilor. Video. Vezi rezumatul! Vice-campioana mondială a suferit o înfrângere usturătoare în faţa naţionalei iberice care l-a avut într-o zi de graţie pe Marco Asensio. Starul celor de la Real Madrid a oferit trei pase decisive şi a marcat un gol, dar a şi contribuit la autogolul marcat de portarul Croaţiei, Kalinic, în prima repriză.

Naţionala lui Modric şi Rakitic a debutat în această seară în Liga Naţiunilor, însă jocul ibericilor a provocat una dintre cele mai dureroase înfrângeri din istoria croaţilor. Formaţia antrenată de Luis Enrique a demonstrat că s-a reinventat după eliminarea de la Campionatul Mondial 2018 şi are maximum de puncte după două etape.

Spania – Croaţia 6-0 în Liga Naţiunilor. Video. Vezi rezumatul! Vice-campioana mondială a început excelent

Formaţia oaspete a avut primele ocazii importante în debutul partidei disputate la Elche, iar primul care a pus în pericol poarta lui De Gea a fost Ivan Rakitic. Mijlocaşul Barcelonei a ratat o ocazie importantă în minutul 8 al jocului. Ivan Santini, surpriza lui Dalic din atac, a avut şi el o ocazie importantă, înainte ca şutul lui Ivan Perisic să fie blocat excelent de un fundaş spaniol.

Spania şi-a început show-ul în minutul 24 prin Saul Niguez, mijlocaşul lui Atletico Madrid, care a reuşit să marcheze cu o lovitură de cap excelentă după o centrare venită din flancul drept de la Dani Carvajal. Ibericii şi-au continuat jocul bun, iar Marco Asensio a penalizat Croaţia peste doar 10 minute şi a înscris un gol frumos cu un şut din afara careului, venit în urma unei recuperări. Noul star de la Real Madri a ieşit din noul rampă în minutul 35, atunci când a luat o minge pe cont propriu, a şutat, iar mingea a lovit bara, iar după ce a lovit spatele lui Lovre Kalinic s-a oprit în poartă.

Ultima ocazie importantă din prima repriză i-a aparţinut lui Rodrigo Moreno, însă vârful celor de la Valencia a trimis mingea pe lângă poartă.

Ibericii şi-au continuat evoluţia excelentă şi aveau să puncteze din nou în minutul 49 prin Rodrigo, atacantul celor de Valencia fiind servit perfect de Marco Asensio, MVP-ul partidei. Fotbalistul celor de la Real Madrid a ieşit din nou la rampă în minutul 57 la o fază în care i-a centrat perfect lui Sergio Ramos, iar căpitanul naţionalei Spaniei avea să majoreze scorul la 5-0.

Rezultatul final al jocului disputat la Elche avea să fie stabilit de către Isco, mijlocaşul celor de la Real Madrid fiind servit şi el ideal de către Marco Asensio. Spania ocupă primul loc în Liga A, Grupa 4, după primele două etape disputate şi are şanse mari să câştige grupa după ce a învins Anglia, pe Wembley, şi a ridiculizat vice-campioana mondială pe teren propriu.

Barcelona a avut un singur jucător pe teren în echipa Spaniei în această seară, iar după ieşirea lui Busquets din minutul 60, clubul catalan nu a mai avut niciun reprezentant. Real Madrid a avut în schimb nu mai puţin de şase reprezentanţi în primul 11 ales de Luis Enrique pentru meciul împotriva Croaţiei de la Elche.