Fotbal international

Spania distruge Croaţia pe teren propriu! Belgia, victorie clară în Islanda. Toate rezultatele zilei în Liga Națiunilor

11.09.2018 | 23:42
Spania distruge Croatia pe teren propriu Belgia victorie clara in Islanda Toate rezultatele zilei in Liga Natiunilor

Belgia s-a impus cu 3-0 în faţa Islandei în Liga A din Nations League, în timp ce Spania a zdrobit naţionala Croaţiei, 6-0, într-un meci în care Marco Asensio a făcut spectacol împotriva vice-campioanei mondiale.


Spania – Croaţia 6-0 (Saul 24, Asensio 33, 35, Rodrigo 48, Ramos 56, Isco 70) (VIDEO)

Islanda – Belgia 0-3 (Hazard 28 pen., Lukaku 30, Lukaku 81)  (VIDEO)

Liga A, grupa 2

Islanda – Belgia 0-3 Reykjavik

Liga A, grupa 4

Spania – Croaţi 6-0 Elche

Liga B, grupa 3

Bosnia şi Herţegovina – Austria 1-0 Zenica

Liga C, grupa 2

Finlanda – Estonia 1-0 Turku

Ungaria- Grecia 2-1 Budapesta

Liga D, grupa 2

Moldova – Belarus o-0 Chişinău

San Marino – Luxemburg 0-3 San Marino


UPDATE, ora 21:20: Echipele de start pentru duelul Spania – Croaţia şi Islanda – Belgia

Spania: De Gea – Carvajal, Nacho, Ramos, Gaya – Saul, Busquets, Ceballos- Asensio, Rodrigo, Isco

Croaţia: Kalinic- Vrsaljko, Mitrovic, Vida, Pivaric – Rakitic, Brozovic- Kovacic, Modric, Perisic- Santini

Islanda: Haldorsson- Saevarsson, Sigurdsson, Ingason, Magnusson-Sigurjonsson, Bjarason, Halfredsson, Skulason- Sigurdsson- Bodvarssons

Belgia: Courtois- Alderweireld, Kompany, Vertonghen- Meunier, Tielemans, Witsel, Carrasco- Mertens, Lukaku, Hazard


Spania - Croaţia live Busquets printre puţinii supravieţuitori din vechea gardă la echipa Spaniei
Spania – Croaţia live Busquets printre puţinii supravieţuitori din vechea gardă

În afara meciului derby al serii mai are loc încă un meci în cadrul primei divizii a Nations League, confruntarea de la Reykjavik dintre Islanda şi Belgia, care vine într-un moment tare prost pentru insulari. Islanda a fost pur şi simplu spulberată în primul meci de către Elveţia, cu scorul de 6-0, rezultat care ar putea provoca  demiterea antrenorului suedez Erik Hamren. Belgienii s-au încălzit pentru debut cu o victorie zdrobitoare, cu 4-0, în Scoţia. În afara celor două partide din prima divizie mai sunt programate meciurile Bosnia şi Herţegovina – Austria în a doua divizie, Finlanda – Estonia şi Ungaria – Grecia în a treia şi Moldova – Belarus şi San Marino – Luxemburg în a patra divizie, singura din care niciodată nu  va putea retrograda nimeni.

Spania – Croaţia live stream online

Spania – Croaţia este cel mai aşteptat meci al zilei de marţi. Spania reprezintă o forţă în fotbalul mondial, având în palmares titlul mondial în 2010 şi două medalii de aur la Campionatul European, în 2008 şi 2012. Croaţia nu a ajuns la asemenea performanţe, dar este o naţională relativ nouă, pentru că a apărut în fotbalul mare sub această denumire abia în anii 90 ai secolului trecut, după ce ţara a ieşit în urma războiului din fosta Iugoslavie. Cu toate acestea, deşi sunt şi o ţară mică din punct de vedere al teritoriului, cu o populaţie la fel de mică, Croaţia a arătt foarte multe lucruri frumoase în sport. În fotbal a reuşit să joace finala mică a Mondialului din 1998, câştigând bronzul în faţa Olandei, iar anul acesta a produs marea surpriză a CM din Rusia, jucând finala cu Franţa, pierdută cu 4-2. 

Spania va juca într-un sistem 4-3-3, în faţă trioul Isco – Morata – Suso fiind susţinut de o linie de mijloc alcătuită parcă mai mult din închizători: Sergi Roberto, Busquets, Saul. Croaţia răspunde cu clasicul 4-2-3-1, vârf fiind Livaja de la AEK Atena în locul lui Mario Mandzukic. Selecţionerul Zlatko Dalic a pregătit o echipă cu foarte multe nume noi: portarul Kalinic de la Gent, fundaşii Mitrovic de la Brugge şi Pivaric de la Dinamo Kiev, Pjaca la mijloc. Faţă de echipa standard la Mondiale lipsesc portarul Subasic, fundaşii Lovren şi Strnic, ultimul cu probleme la inimă şi mijlocaşul Rebic. Între cele două naţionale nu au existat în preliminarii de CM sau CE jocuri oficiale, iar în singurele jocuri amicale în Spania a fost 3-1 îm 1999 şi 0-2 în 1994.

Program şi rezultate Liga Naţiunilor, marţi, 11 septembrie

În programul zilei, în afară de cele douăp jocuri din Liga A mai figurează meciul Bosnia Herţegovina – Austria în Liga B, la Zenica, Finlanda – Estonia, la Turku şi Ungaria – Grecia la Budapesta în Liga C, Moldova – Belarus la Chişinău şi San Marino – Luxemburg pe stadionul Serravalle din San Marino.

Program marţi, 11 septembrie

Liga A, grupa 2

Islanda – Belgia ora 21:45 Reykjavik

Liga A, grupa 4

Spania – Croaţia ora 21:45 Elche

Liga B, grupa 3

Bosnia şi Herţegovina – Austria ora 21:45 Zenica

Liga C, grupa 2

Finlanda – Estonia ora 21:45 Turku

Ungaria- Grecia ora 21:45 Budapesta

Liga D, grupa 2

Moldova – Belarus ora 21:45 Chişinău

San Marino – Luxemburg ora 21:45 San Marino