Fotbal international

Spania este obligată să bată România! Ibericii vor să evite o grupă de „foc” la EURO 2020

16.11.2019 | 09:01
Spania este obligată să bată România! Ibericii vor să evite o grupă de „foc” la EURO 2020
Jucătorii Spaniei. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Spania a făcut spectacol în partida cu Malta, pe care a învins-o cu 7-0. Chiar dacă și-a asigurat locul 1 în grupă, ibericii trebuie să bată România pentru a evita o posibilă grupă teribilă la EURO 2020. Spaniolii vor să intre în primele cele mai bune 6 echipe din cele 10 de pe primul loc din grupe, pentru a evita adversari dificili precum Germania sau Portugalia.

Spania, obligată să bată România pentru a evita o grupă de „foc” la EURO 2020

Spania este obligată să câștige meciul de pe teren propriu cu România pentru a evita o grupă foarte grea la Campionatul European din 2020. Din cele 23 de puncte strânse până acum în grupă, spaniolilor li se vor scădea 6 puncte din victoriile cu Malta și Insulele Feroe, ultimele clasate. Cu o victorie împotriva selecționatei lui Cosmin Contra, Spania și-ar asigura prezența în primele cele mai bun 6 echipe din totalul de 10 formații calificate de pe primul loc.

ADVERTISEMENT

Spaniolii vor să evite o grupă din care să facă parte Germania (în cazul în care Olanda termină pe primul loc în grupa C) și Portugalia, ceea ce ar putea fi mult mai dificil pentru iberici în condițiile în care „Furia Roja” țintește trofeul de la Campionatul European.

Spaniolii ne-au învins pe teren propriu

Dorința spaniolilor nu este nerealistă, având în vedere faptul că au câștigat cu 2-1 pe „National Arena”, fără să joace extraordinar, iar România vine după un meci dezamăgitor cu Suedia, în care au pierdut calificarea directă la turneul final.  Chiar dacă în naționala lui Robert Moreno sunt mai mulți fotbaliști chemați pentru prima dată în lot, jucătorii sunt decisi să-i demonstreze selecționerului că merită să fie luați în locul pentru EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Dani Olmo, puștiul minune al lui Dinamo Zagreb, a vorbit imediat după meciul cu Malta, în care a dat un gol, că își dorește nespus să facă parte din lotul ibericilor la Campionatul European: „Antrenorul mi-a spus să mă simt bine și să fiu conștient că merit să fiu convocat. Îmi doresc nespus de mult să reprezint Spania la Campionatul European”. 

  • 30.000.000 de euro este cota de piață a lui Dani Olmo, confrom transfermarkt.com
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri