Pariuri sportive

Spania îi aduce omagiu celui care a obţinut primul titlu pentru Furia Roja

Spania este în doliu.-Ştia că aceasta va fi vestea pe care trebuia să o primească de la o zi la alta, pentru că boala de care a suferit marele Luis Aragones macină sîngele în malaxorul...
01.02.2014 | 18:38
Spania ii aduce omagiu celui care a obtinut primul titlu pentru Furia Roja

Spania este în doliu.-Ştia că aceasta va fi vestea pe care trebuia să o primească de la o zi la alta, pentru că boala de care a suferit marele Luis Aragones macină sîngele în malaxorul leucemiei şi Luis ştia toate acestea, dar a preferat să se prefacă şi să lupte pentru a continua viaţa ca şi cum lichidul cel roşu al existenţei sale ar fi fost cel mai bun prieten şi nu duşmanul din adîncuri. Pînă recent, cînd el, un învingător şi un motivator cum puţini sînt în sport, a trebuit să accepte patul alb şi impersonal al spitalului ca pe o anticameră înainte de a pleca să antreneze în ceruri. Pentru că asta ştiut şi asta a făcut o viaţă întreagă, 50 de ani dedicaţi balonului rotund, care i-a fost totul, casă, masă, familie, prieten.

espana

Angel Maria Villar (preşedintele Federaţiei spaniole)

“Aragones i-a trimis pe jucători în finală ca la război”

“Am pierdut un exemplu pentru fotbalul spaniol. A fost mare şi ca jucător dar şi ca antrenor. Cu el selecţioner am trăit pentru prima dată, în 2008, momente incredibile, pe care nu credeam că le voi apuca vreodată. Am ieşit campioni europeni pentru că Aragones a ştiut atît de bine să-i motiveze pe jucători, încît am avut impresia că echipa cînd a intrat pe teren la finala cu Germania a intrat ca la război, nu pentru un meci de fotbal”.

Vicente del Bosque (actual antrenor Spania)

“Este deschizătorul de drumuri pentru naţionala Spaniei”

“Luis este, indiscutabil, deschizătorul de drumuri pentru marile performanţe ale Spaniei. În momentul în care eu am preluat în iulie 2008 echipa naţională treaba fusese deja făcută. Aragones crease bazele pentru o lungă perioadă de performanţe pozitive. Practic nu am avut decît să mai aşez pe ici pe colo cîte ceva. Luis muncise extraordinar şi crease o echipă care de acum avea mentalitate pentru a se bate fără nici o frică, de la egal la egal, cu absolut oricine. Dacă astăzi Spania e numărul 1 în lume şi are un titlu mondial şi două europene un mare merit îi revine lui”

Iker Casillas

“Momentele petrecute cu el au fost unice”

“Luis a schimbat istoria fotbalului spaniol. Momentele petrecute cu el au fost unice. Putea fi extrem de dur atunci cînd trebuia, dar nimeni nu se supăra, pentru că ştiam că o face pentru a obţine un rezultat bun, dar era şi un om foarte sincer, plăcut, care avea o calitate fantastică. Găsea cele mai neaşteptate forme şi metode de a te băga la intensitate maximă înaintea unui meci, aşa cum n-am mai întîlnit la vreun alt antrenor”.

Doctor Pedro Guillen

“A trăit şi a murit ca un mare campion”

“A trăit ca un mare campion şi a murit la fel. Pînă în ultimele clipe ale vieţii a fost absolut fantastic. Ştia că nu mai este nimeni de făcut şi că inevitabilul se va produce, dar era la fel de senin, ca şi cînd suferise o banală operaţie şi urma să fie externat a doua zi. Nici un moment nu am citit pe chipul său tristeţe sau groaza că sfîrşitul este aproape. Astfel de oameni sînt rari. De aceea spun că a trăit şi a murit ca un mare campion”.

Fernando Torres

“Sărutul care nu îl voi uita niciodată”

“Mulţumesc, Mister, nu te voi uita niciodată ce ai reuşit să faci pentru mine şi ce ai reuşit să faci pentru fotbalul spaniol. Clipa în care m+ai sărutat pe frunte înaintea finalei Euro 2008 şi modul în care mi-ai spus că eu sînt alesul tău pentru a duce la bun sfîrşit visul de a obţine primul titlu important pentru La Roja au fost extraordinare şi am simţit că intru pe teren avînd aripi.”

Xavi Hernandez

“A schimbat stilul de joc al echipei naţionale”

“Este o zi tristă pentru mine şi tot fotbalul spaniol. Ne-am despărţit de un om extraordinar şi profesional şi în plan uman. Acest om este cel care pur şi simplu a schimbat stilul de joc al echipei naţionale şi a făcut ca noi să devenim cei mai buni din lume. Luis era pur şi simplu omul fotbal”