News

Spania introduce obligativitatea măștii de protecție și pentru copii. Cine este scutit de această măsură

20.05.2020 | 13:20
Spania introduce obligativitatea mastii de protectie si pentru copii Cine este scutit de aceasta masura
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Spania au dat un decret prin care introduc obligativitatea măștii de protecție chiar și pentru copii.

Spania introduce obligativitatea măștii de protecție și pentru copii

Conform Agerpres, care citează AFP, obligativitatea purtării măștii de protecție în Spania va intra în vigoare de joi, 21 mai, iar măsura este valabilă chiar și în aer liber.

ADVERTISEMENT

”Folosirea măştii va fi obligatorie pe stradă, în spaţiile în aer liber şi în orice loc închis de utilitate publică atunci când nu este posibil să se menţină o distanţă de securitate de cel puţin doi metri”, se arată în decret.

Dispoziția se aplică tuturor persoanelor cu vârsta de peste 6 ani. De la această regulă vor fi exceptate persoanele care au dificultăţi respiratorii sau cele care pot justifica alte situaţii ”de necesitate sau de forţă majoră”.

ADVERTISEMENT

Transmiterea noului coronavirus a încetinit simţitor în Spania

Textul decretului nu precizează însă ce sancţiuni vor fi aplicate în cazul nerespectării dispoziţiei. Începând din 4 mai, persoanele care folosesc transportul public sunt deja obligate să poarte mască.

Spania, una din cele mai afectate ţări din lume, cu aproape 28.000 de morţi, a început o relaxare progresivă şi extrem de prudentă, de la care rămân încă excluse regiunea Madrid, Barcelona şi o mare parte din regiunea Castilia şi Leon.

ADVERTISEMENT

Transmiterea noului coronavirus a încetinit simţitor, conform autorităţilor, care au impus la mijlocul lunii martie unele dintre cele mai stricte măsuri de izolare din lume. Marţi, numărul morţilor a rămas sub pragul de 100 pentru a treia zi consecutiv.

Pedro Sanchez, primul-ministru al Spaniei, a anunțat că va cere Parlamentului să aprobe prelungirea cu încă o lună a stării de urgență, până la sfârșitul lunii iunie. Guvernul de la Madrid vrea ca măsurile de relaxarea să fie adoptate doar gradual.

ADVERTISEMENT

Noua prelungire este însă sub semnul întrebării deoarece ar trebui  aprobată de Camera Deputaților, unde coaliția guvernamentală nu are majoritate, iar opoziția de dreapta nu este dispusă să mențină puterile sporite ale cabinetului condus de Pedro Sanchez.

ADVERTISEMENT