Fotbal international

Spania la Campionatul Mondial din 2018. Echipa Spaniei la CM, program și cote la pariuri

09.06.2018 | 11:32
Spania la Campionatul Mondial din 2018 Echipa Spaniei la CM program si cote la pariuri
Spania, una dintre favoritele la câştigarea Campionatului Mondial din 2018

Echipa naţională a Spaniei merge la Campionatul Mondial din 2018 cu gândul să îşi ia revanşa pentru ultimul turneu final din Brazilia, în care “La Furia Roja” a decepţionat din postura de campioană en-titre. Spania a fost într-o grupă cu Olanda, Chile şi Australia.

Spaniolii au pierdut cu 1-5 împotriva Olandei şi 0-2 contra Chile şi erau deja eliminaţi înaintea ultimului meci, câştigat cu Australia, scor 3-0. Forma slabă a ibericilor a continuat şi la Euro 2016, unde Spania a fost eliminată în optimi de Italia, scor 2-0.

Cum s-a calificat Spania la Campionatul Mondial 2018

Cu toate acestea, “La Furia Roja” a avut un parcurs furibund în calificările pentru mondialul rusesc. Într-o grupă cu Italia şi Albania, spaniolii au defilat şi au obţinut 9 victorii şi un egal în grupă, cu 28 de puncte din 30 posibile şi 36 de goluri marcate, inclusiv un 3-0 sec administrat naţionalei Italiei.

Lotul Spaniei pentru CM 2018

Lotul naţionalei Spaniei la Mondialul din Rusia este următorul:

Portari: David de Gea (Manchester United), Pepe Reina (Napoli), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao)

Fundaşi: Dani Carvajal, Sergio Ramos, Nacho Fernandez (toţi de la Real Madrid), Gerard Pique, Jordi Alba (ambii de la FC Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Nacho Monreal (Arsenal), lvaro Odriozola (Real Sociedad)

Mijlocaşi: Sergio Busquets, Andres Iniesta (ambii de la FC Barcelona), David Silva (Manchester City), Koke Resurreccion, Saul Niguez (ambii de la Atletico Madrid), Thiago Alcantara (Bayern Munchen)

Atacanţi: Isco Alarcon, Marco Asensio, Lucas Vazquez (toţi de la Real Madrid), Diego Costa (Atletico Madrid), Iago Aspas (Celta Vigo), Rodrigo Moreno (Valencia).

Printre cei mai importanţi jucători rămâşi în afara lotului se numără cei doi atacanţi spanioli ai lui Chelsea, Alvaro Morata şi Pedro şi fundaşul dreapta al lui Arsenal, Hector Bellerin. De asemenea, lipsesc mai mulţi veterani precum Cesc Fabregas, Fernando Torres, Juan Mata sau Iker Casillas, fotbalistul cu cele mai multe selecţii din istoria naţionalei Spaniei (167).

Alvaro Morata, marele absent al Spaniei la Campionatul Mondial din 2018
Alvaro Morata, marele absent al Spaniei la Campionatul Mondial din 2018

Vedetele naţionalei Spaniei la Mondialul din Rusia

E greu de scos în evidenţă un singur jucător în naţionala Spaniei, în contextul în care trupa iberică are o valoare de peste 1 miliard de euro, potrivit transfermarkt.de. David de Gea este unul dintre cei mai bine cotaţi portari din lume, Sergio Ramos este căpitanul naţionalei Spaniei şi al doilea cel mai selecţionat jucător din istorie, cu 152 de meciuri, în timp ce Gerard Pique va ajunge pe parcursul campionatului mondial la selecţia cu numărul 100. La mijloc se remarcă un alt veteran, Andres Iniesta, care îşi va face loc în echipă printre superstarurile lui Atletico Madrid, Koke şi Saul. Tot acolo joacă şi una dintre vedetele lui Bayern Munchen, Thiago Alcantara. Asta în timp ce în atac sunt nume precum Isco şi Marco Asensio de la Real Madrid şi Diego Costa de la Atletico Madrid.

Selecţionerul Spaniei la Campionatul Mondial din 2018

Julen Lopetegui a ajuns selecţionerul naţionalei Spaniei după ce a preluat echipa în vara anului 2016, după retragerea lui Vicente del Bosque. Fost campion la U19 şi U21 cu naţionala Spaniei, Lopetegui a ajuns la cârma naţionalei iberice după doi ani fără prea mul succes la conducerea lui FC Porto. Cu toate acestea, Lopetegui a reuşit un parcurs excelent în calificările pentru mondialul rusesc şi nu a suferit nicio înfrângere de când se află la cârma Furiei Roja.

Julen Lopetegui este selecţionerul Spaniei la Campionatul Mondial din 2018
Julen Lopetegui este selecţionerul Spaniei la Campionatul Mondial din 2018

Programul Spaniei la CM 2018

Spania va juca în grupă la Mondial cu Portugalia – campioană europeană în 2016, Maroc, campioana en-titre a Africii şi Iran, formaţia care a câştigat calificările în Asia. Programul Spaniei la Mondial este următorul:

15 iunie, ora 20:00 – Portugalia – Spania (Soci)

20 iunie, ora 20:00 – Iran – Spania (Kazan)

25 iunie, ora 19:00 – Spania – Maroc (Kalinigrad)

Obiectivele naţionalei Spaniei la CM 2018

Colecţia de vedete ale Spaniei nu poate însemna decât un singur obiectiv pentru naţionala Spaniei: câştigarea unui titlu mondial. Spaniolii au o grupă destul de dificilă, dar în care sunt favoriţi clar, pentru ca apoi, în optimi, să fie împerecheaţi cu Grupa A, de unde pot întâlni Rusia, Uruguay sau Egiptul lui Mo Salah.

Palmaresul naționalei Spaniei la Campionatul Mondial

Spania, una dintre favoritele la câştigarea Campionatului Mondial din 2018
Spania, una dintre favoritele la câştigarea Campionatului Mondial din 2018

Naţionala Spaniei are un titlu obţinut în 2010, când “La Furia Roja” s-a impus în finală în faţa Olandei, după prelungiri, scor 1-0. Cea mai bună performanţă până la mondialul din Africa de Sud a fost cea de la Campionatul Mondial din 1950, când Spania a terminat pe locul 4. Ibericii mai au trei sferturi de finală, în 1986, 1994 şi 2002. În total, Spania a jucat 59 de meciuri, cu 29 de victorii, 12 egaluri şi 18 înfrângeri. Ei au marcat 92 de goluri şi au primit 66.

Ce cotă are Spania la Campionatul Mondial din 2018

Spania este văzută drept una dintre favoritele la cucerirea titlului mondial, cu o cotă de 6,5 la câştigarea trofeului, 4,2 la participarea finalei şi 1,06 că va trece de Grupa B. De asemenea, are o cotă de 1,44 la calificarea din grupe.

Tags: