News

Spania, la un pas de al doilea val de COVID-19! Carantină pentru o zonă cu 200.000 de locuitori

04.07.2020 | 15:41
Spania la un pas de al doilea val de COVID19 Carantina pentru o zona cu 200000 de locuitori
ADVERTISEMENT

Spania este la un pas de al doilea val de COVID-19! Autoritățile din această țară se tem de o nouă explozie a cazurilor de coronavirus.

De curând, spaniolii au băgat în carantină totală o zonă cu 200.000 de locuitori. Regiunea se află în Catalonia și are probleme serioase.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că cei din Catalonia formează o comunitate autonomă a Spaniei. Aceasta este poziționată în extremitatea de nord-est a Peninsulei Iberice.

Spania, o nouă explozie a cazurilor de coronavirus!

Autoritățile de aici au dispus punerea în carantină a unei zone considerabile, în jurul oraşului Lerida, din cauza înmulţirii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Am decis să izolăm zona Segria (în jurul oraşului Lerida), pe baza datelor care confirmă o creştere foarte importantă a cazurilor de infectare cu COVID-19”, a declarat presei şeful guvernului regional, separatistul Quim Torra.

El a anunţat că perioada de carantină începe la prânz (10:00 GMT), intrările şi ieşirile din oraş urmând să fie restricţionate.

ADVERTISEMENT

De altfel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a adresat un avertisment dur Europei, unde contaminările cu noul coronavirus au reînceput să crească, în pofida continuării ieşirii din izolare, inclusiv la Paris, unde Turnul Eiffel, un monument emblematic al Oraşului Luminilor a fost redeschis după 104 de zile.

Altă sursă de îngrijorare este Statele Unite, unde ritmul contaminărilor accelerează în mod alarmant, mai ales în Sud.

ADVERTISEMENT

”Săptămâna trecută, Europa a înregistrat o creştere a numărului cazurilor săptămânale pentru prima oară după luni de zile (…). În 30 de ţări a crescut numărul noilor cazuri cumulate în ultimele două săptămâni”, a subliniat într-o conferinţă de presă online, de la Copenhaga, directorul aripii din Europa a OMS Hans Kluge.

”În 11 dintre aceste ţări, accelerarea transmiterii a antrenat o creştere foarte importantă care, dacă nu este controlată, va împinge sistemele de sănătate pe marginea prăpastiei încă o dată în Europa”, a avertizat el fără să precizeze care sunt aceste ţări.

Hans Kluge a salutat în schimb reacţia ”rapidă” a unor ţări ca Polonia, Germania şi Spania împotriva unei creşteri a noilor cazuri în ”şcoli, mine de cărbune şi medii de producţie alimentară”.

 

ADVERTISEMENT