News

Spania, la un pas de doza a treia de vaccin anti COVID-19! Ce se întâmplă cu ibericii

Spania se află la un pas de a aproba doza a treia de vaccin anti COVID-19!
25.07.2021 | 16:17
Spania la un pas de doza a treia de vaccin anti COVID19 Ce se intampla cu ibericii
ADVERTISEMENT

Situația se precipită în Spania și autoritățile din această țară iau în calcul să administreze o a treia doză a vaccinului anti-Covid-19. Anunțul oficial a fost făcut chiar de ministrul sănătăţii Carolina Darias.

De altfel, în ultima perioadă la Madrid au existat mai multe discuții pe această temă. Mai mulți specialiști au cerut doze suplimentare, în contextul apariției variantei Delta.

ADVERTISEMENT

Spania, la un pas de doza a treia de vaccin anti coronavirus!

Trebuie spus că mai bine de jumătate din populația Spaniei, discutăm despre 52,8% , a fost până acum vaccinată complet. Mai mult decât atât, 63,7% au primit cel puţin o doză.

„Totul pare să sugereze că vom fi nevoiţi să administrăm o a treia doză”, a transmis ministrul spaniol al sănătăţii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cu această ocazie, Carolina Darias a ținut să precizeze că nu există „niciun dubiu” conform căruia oamenii vor trebui să fie vaccinaţi anual.

De remarcat că această a treia doză vine în contextul în care Spania se chinuie să gestioneze actualul val de infecţii, alimentat de răspândirea variantei Delta.

ADVERTISEMENT

De altfel, rata de infecţie pe 14 zile a crescut de la 134 la 659 per 100.000 în iulie. Lucrurile nu se opresc aici și rata aflată în crescendo tinde să fie mult mai mare în rândul tinerilor. Pentru grupul de vârstă de 20-29 de ani, rata este de peste 1.860 la suta de mii de locuitori.

Trebuie spus că au existat mai multe mesaje ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în ultima perioadă. Forul s-a poziţionat împotriva dozelor suplimentare, menţionând în acest sens lipsa vaccinurilor din ţările sărace

ADVERTISEMENT

„Vom privi înapoi cu mânie şi jenă dacă naţiunile bogate încep să ofere doze suplimentare în loc să le doneze”, a zis Mike Ryan directorul executiv al programului de urgenţă din cadrul OMS.

Spaniolii, care au fost printre cei mai afectaţi la debutul pandemiei de coronavirus, sunt în prezent printre cei mai dornici să se vaccineze, potrivit datelor oficiale.

Alte state încearcă o serie de măsuri pentru a-şi încuraja populaţia să se vaccineze, de la stimulente financiare la ordine directe şi interdicţii de intrare în baruri şi alte locuri publice fără dovada vaccinării.

Nu este cazul spitalului Isabel Zendal din Madrid, unde angajaţii afirmă că tinerii vin din proprie iniţiativă, nerăbdători să revină la o viaţă normală.

”Ce vedem aici este o petrecere în fiecare zi. Ştiu că, cu cât mai repede se vor vaccina cu atât mai repede vom lăsa asta în urmă”, a spus asistentul şef Fernando Prado.

Numai 5% din populaţia Spaniei nu vrea să se vaccineze pentru Covid-19, cu mult sub proporţia de 13% în Franţa sau 19% în Statele Unite, potrivit unui sondaj realizat de Morning Consult.

ADVERTISEMENT