Sport

Spania – Polonia 1-1. Ibericii și-au pierdut „Furia” și n-au nicio victorie la Euro 2020. Cum arată clasamentul Grupei E

FANATIK îți prezintă toate detaliile legate de cel de-al doilea meci al Spaniei de la Campionatul European.
19.06.2021 | 20:49
Spania  Polonia 11 Ibericii siau pierdut Furia si nau nicio victorie la Euro 2020 Cum arata clasamentul Grupei E
ADVERTISEMENT
19-06-2021
19:01

Spania - Polonia 1-1 (Morata 26 / Lewandowski 54)

Situație complicată în Grupa E, cu o etapă înainte de final. Lider surpriză este Suedia, cu 4 puncte, urmată de Slovacia, cu 3 puncte. Dublă campioană europeană, Spania este doar pe ultima treaptă a podiumului, cu 2 puncte, ierarhia fiind încheiată de Polonia, cu doar 1 punct.

Ultimele două meciuri din grupă sunt programate miercuri, 23 iunie, de la ora 19:00, atunci când Suedia se înfruntă cu Polonia, iar Spania primește vizita Slovaciei.

FINAL DE MECI! Spania se împiedică și de Polonia și rămâne fără succes la Euro 2020. Naționala lui Luis Enrique are de luptat pentru calificare în ultima etapă, atunci când va înfrunta Slovacia.

Min. 84 – „Furia Roja” ratează din nou inexplicabil! Alvaro Morata e față în față cu Szczseny, dar nu reușește să facă „dubla”.

Min. 58 – Ratare uluitoare a Spaniei! Gerard Moreno irosește penalty-ul pe care tot el îl obținuse cu ajutorul VAR. Atacantul lui Villarreal trage în bară, mingea ricoșează la Morata, dar nici acesta nu trimite în plasă.

Min. 54 – GOOOL Polonia!!! Robert Lewandowski restabilește egalitatea cu o lovitură de cap!

Min. 43 – Dublă ocazie de gol a leșilor! Mai întâi, Swiderski șutează în bară, iar apoi, pe minge revenită, Lewandowski îl ia la țintă pe Unai Simon.

Min. 35 – Șansă bună de egalare pentru oaspeți! Karol Swiderski, foarte aproape să marcheze în poarta lui Simon!

Min. 26 – GOOOL Spania!!! Gerard Moreno trimite mingea în fața porții, iar Alvaro Morata finalizează cu sânge rece. Asistentul ridică ofsaid, dar Orsato validează reușita după ce consultă sistemul VAR.

Min. 6 – Prima ocazie de gol le aparține leșilor! Klich trage bine de la distanța, dar mingea cade pe plasa porții lui Simon.

Min. 1 – A început meciul!

19-06-2021
18:25

Echipele de start pentru Spania - Polonia

  • Spania: Simon (Bilbao) – Llorente (Atletico Madrid), Laporte (Man City), Torres (Villarreal), Alba(c) (Barcelona) – Koke (Atletico Madrid), Rodri (Man City), Pedri (Barcelona) – Moreno (Villarreal), Morata (Juventus), Olmo (Leipzig); Rezerve: de Gea, Sanchez – Alcantara, Azpilicueta, Garcia, Gaya, Llorente, Oyarzabal, Ruiz, Sarabia, Torres, Traore; Selecționer: Luis Enrique
  • Polonia: Szczseny (Juventus) – Bereszynski (Sampdoria), Glik (Benevento), Bednarek (Southampton) – Jozwiak (Derby), Moder (Brighton), Klich (Leeds), Puchacz (Lech Poznan) – Swiderski (PAOK), Zielinski (Napoli)  – Lewandowski(c) (Bayern); Rezerve: Skorupski, Fabianski – Dawidowicz, Frankowski, Helik, Kedziora, Kownacki, Kozlowski, Linetty, Placheta, Rybus, Swieczok; Selecționer: Paulo Sousa

Meciul Spania – Polonia are loc sâmbătă, 19 iunie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul Grupei E la turneul final al Euro 2020. Este partida care completează runda a doua din această grupă, începută vineri, 18 iunie, cu meciul Suedia – Slovacia 1-0.

Unde se joacă partida Spania – Polonia

Confruntarea Spania – Polonia se dispută sâmbătă, 19 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul La Cartuja din Sevilla în cadrul Grupei E a turneului final Euro 2020. Este genul de meci de totul sau nimic pentru ambele naţionale, în special pentru cea poloneză. În prima etapă Spania a făcut 0-0 cu Suedia, iar Polonia a pierdut, neaşteptat, cu Slovacia, scor 1-2, acuzându-l neîntemeiat pe Ovidiu Haţegan că l-ar fi eliminat cu uşurinţă pe Krychowiak, moment din care s-a rupt echilibrul jocului.

ADVERTISEMENT

Deşi este mare interes pentru acest meci autorităţile sanitare şi guvernamentale nu dau niciun pas înapoi şi vor accepta pe stadion doar numărul de spectatori corespunzător procentului de 25 la sută din capacitatea arenei. Şi intrarea nu se va face decât pe baza dovezii de test negativ valabil 72 de ore.

Cine transmite la TV partida Spania – Polonia

Partida Spania – Polonia se joacă sâmbătă, 19 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul La Cartuja din Sevilla şi este televizată în direct numai pe postul Pro TV. Mai aveţi ca variantă de rezervă posibilitatea de a accesa site-ul FANATIK.RO, pentru a o urmări în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Sevilla, capitala provinciei Andaluzia, e o zi mai răcoroasă puţin, doar 27 de grade, dar soare şi cer senin, de duminică urmând ca temperaturile să tot urce până la 36-37 de grade săptămâna viitoare. Aşa că la ora meciului pot fi în jur de 23-24 grade, optim pentru fotbal. Italianul Daniele Orsato va conduce al doilea său meci în grupe la Euro 2020.

Ce jucători importanţi lipsesc din meciul Spania – Polonia

Veste foarte bună pentru selecţionerul Spaniei, Luis Enrique. Nu numai Diego Llorente este apt pentru meci, după testarea negativă care i-a permis să se antreneze alături de coechipieri, dar şi primul dintre cei infectaţi cu Covid-19, mijlocaşul Barcelonei, Sergio Busquets, este vindecat şi deja se pregăteşte în ritm susţinut, fiind posibil să joace din primul minut.

ADVERTISEMENT

În tabăra poloneză selecţionerul portughez Paulo Sousa, este deja sub mare presiune din partea mass-media. Nu are probleme majore de efectiv, bineînţeles în afara suspendatului Krychowiak, pentru cumul de cartonaşe galbene la meciul cu Slovacia.

Ambele echipe riscă enorm

Ambii selecţioneri se află sub mare presiune înaintea acestui meci. Lui Luis Enrique i s-a reproşat faptul că pentru prima dată niciun jucător de la Real Madrid nu a avut loc în lotul Spaniei şi că au fost selecţionaţi jucători care ori nu se află în formă ori nu sunt de nivelul de a evolua la echipa naţională.

ADVERTISEMENT

Paulo Sousa nu a fost privit cu ochi buni în Polonia de când a venit, chiar dacă are un CV destul de favorabil. Acum este acuzat de faptul că starul Robert Lewandowski nu a făcut nimic în meciul cu Slovacia pentru că selecţionerul nu a ştiut cum să le ceară jucătorilor să îl joace pe golgheterul lui Bayern.

Cote la pariuri pentru Spania – Polonia

Jucând şi acasă, la Sevilla, cota Spaniei pentru victorie este foarte mică la casele de pariuri, între 1,35 şi 1,40. O mare surpriză, echivalentă cu succesul leşilor, are cotă 9,50. Varianta înscriu ambele echipe e şi ea foarte consistentă, cotă 2,30. În general Polonia e socotită victimă.

Sunt cinci confruntări directe între cele două reprezentative, doar cele din 1959, în preliminarii Euro, având caracter oficial şi toate s-au încheiat cu succesul ibericilor, ultima, un amical în 2010, perioada de ascensiune maximă a Furiei Roja, fiind un adevărat măcel, scor 6-0.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Spania – Polonia: 2,10 este cota pentru „total goluri 3-5”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Spania – Polonia: 1,95 este cota pentru „1 pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT