News

Spania, prima țară din UE aflată la un pas de valul șase! Omicron a adus incidențe uriașe în Madrid și Barcelona

Spania a devenit prima țară din Uniunea Europeană care se află la un pas de valul șase! Executivul de la Madrid a anunțat că varianta Omicron ar putea aduce incidențe și mai mari în viitorul apropiat.
19.12.2021 | 18:18
Spania prima tara din UE aflata la un pas de valul sase Omicron a adus incidente uriase in Madrid si Barcelona
Spania, prima țară din UE aflată la un pas de valul șase al pandemiei! Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Spaniolii nu mai vor să piardă o zi și premierul Pedro Sanchez a avertizat deja asupra riscului real ca țara să se confrunte curând cu al şaselea val.

Varianta Omicron i-a speriat pe oficialii de la Madrid care au convocat o reuniune de urgenţă pentru evaluarea situaţiei sanitare.

ADVERTISEMENT

Spania, prima țară din UE care e la un pas de valul șase!

De remarcat că liderii regiunilor vor participa prin videoconferinţă la această reuniune, una la care vor fi discutate posibile noi restricţii.

De curând, experții din domeniul sanitar au transmis că  varianta Omicron va deveni dominantă în Spania în cel mai scurt timp posibil.

ADVERTISEMENT

Culmea, ţara are în acest moment peste 90% din populaţia de peste 12 ani vaccinată anti-COVID-19, dar lucrul acesta nu împiedică răspândirea unei variante de care se teme toată lumea.

Mai ales că potrivit datelor preliminare, Omicron are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente și creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală după infectarea cu alte variante.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm la numărul de cazuri, Spania a raportat aproape 33.000 de noi cazuri de COVID-19 într-o singură zi. Totodată, estimările sanitare au dus procentul cazurilor cu varianta Omicron la circa 30% în capitala Madrid şi circa 25% la Barcelona.

Incidenţa pe şapte zile a ajuns la nivelul întregii ţări la 320 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

”Nu putem accepta aceste rate de incidenţă. Trebuie să facem mai multe eforturi”, a subliniat premierul Sanchez.

Cu toate acestea nu sunt aşteptate măsuri severe, cum ar fi un nou lockdown total, la fel cum s-a petrecut în Olanda. Din fericire, sistemul sanitar spaniol nu este confruntat în prezent cu o presiune mare.

În acest moment, aproape 1.300 de pacienţi COVID-19 sunt la ATI, reprezentând circa 14% din capacitatea de internare la terapie intensivă de care dispune Spania.

ADVERTISEMENT
Tags: