Sport

Spania, regina Europei la baschet masculin pentru a patra oară în istorie. Video

Echipa masculină de baschet a Spaniei a câștigat, duminică seară, titlul european. Ibericii au trecut cu 88-76 de naționala Franței.
19.09.2022 | 12:28
Spania regina Europei la baschet masculin pentru a patra oara in istorie Video
Spania a câștigat pentru a patra oară în istorie Campionatul European de Baschet Masculin. Sursă foto: Twitter - @EuroBasket 2022.
ADVERTISEMENT

Spania a devenit regina Europei la baschet masculin, după o finală echilibrată contra Franței. Este pentru a patra oară în istorie când Spania cucerește cel mai titrat trofeu din Europa la baschet masculin.

Spania a devenit campioană europeană la baschet masculin

Spania a trecut în finală de Franța, cu scorul de 88-76, duminică seară, la Berlin. Cu o echipă schimbată față de ultimul succes major, Campionatul Mondial din 2019, Spania s-a impus după ce a câștigat 3 din cele 4 sferturi ale finalei.

ADVERTISEMENT

La Roja s-a bazat pe aparițiile de excepție ale fraților Juancho și Willy Hernangomez. Primul a marcat 27 de puncte, în timp ce al doilea a înscris 14 puncte în meciul din finală.

Willy Hernangomez, baschetbalistul ibericilor, a fost desemnat MVP-ul competiției. Spaniolul evoluează în tricoul celor de la New Orleans Pelicans din NBA.

ADVERTISEMENT

Al patrulea titlu european obținut de Spania

Este al patrulea trofeu cucerit de spanioli după cele din 2009, 2011 și 2015. De cealaltă parte, Franța, vicecampioană olimpică la Tokyo, a încercat să obțină a doua medalie de aur europeană. Baschetbaliștii francezi au obținut un singur succes european, în 2013.

Medalia de bronz a fost cucerită de Germania. Nemții au fost eliminați în semifinale chiar de cea care avea să câștige titlul, Spania, scor 91-96.

ADVERTISEMENT

În „finala mică”, Germania a învins-o pe Polonia, scor 82-69. În semifinale, Polonia a pierdut de o manieră categorică cu Franța, 54-95.

Spania, zdrobitoare în marșul către titlul european

Spania s-a clasat pe primul loc în grupa A principală, cu 9 punte după 5 meciuri. Singura înfrângere a ibericilor a venit în fața Belgiei, echipă clasată pe locul 4 în grupă, scor 83-73.

ADVERTISEMENT

După înfrângerea din grupe, care s-a dovedit a fi un semnal de alarmă, Spania nu a mai călcat strâmb și nu s-a oprit până în finală. Singurele emoții au venit în optimile de finală. Lituania a reușit să împingă meciul în prelungiri, însă Spania s-a dovedit a fi un adversar prea puternic și s-a impus cu 102-94.

ADVERTISEMENT
Tags: