Fotbal international

Spania – Rusia, statistica meciurilor directe! Avantaj uriaș pentru iberici. Video

30.06.2018 | 10:20
Spania  Rusia statistica meciurilor directe Avantaj urias pentru iberici Video

Echipele naționale ale Spaniei și Rusiei se vor întâlni duminică, de la ora 17:00, în optimile de finală ale Campionatului Mondial, iar statistica meciurilor directe arată un avantaj uriaș pentru formația pregătită de Fernando Hierro.

Reprezentativele Spaniei și Rusiei s-au întâlnit de șase ori după căderea blocului sovietic, iar echipa pregătită în acest moment de Stanislas Cercesov nu a reușit să câștige niciun meci și a înscris doar patru goluri, dintre care unul singur într-un meci oficial.

Statistica meciurilor directe: Spania a învins de patru ori Rusia

Înaintea întâlnirii din optimile de finală de la CM 2018, Spania are un avantaj imens în fața Rusiei prin prisma statisticilor din meciurile directe. ”La Roja” a câștigat patru patru partide și a remizat în alte două, iar golaverajul întâlnirilor directe este 12-4.

Spania are un avantaj imens în statistica meciurilor directe cu Rusia
Spania are un avantaj imens în statistica meciurilor directe cu Rusia

Prima partidă dintre cele două a fost una amicală și a avut loc în 1998, la Granada, atunci când spaniolii s-au impus cu 1-0 prin golul lui Bittor Alkiza. În al doilea meci, disputat la turneul final al Campionatului European din 2004, ibericii au câștigat cu același scor, golul fiind marcat de Juan Carlos Valeron. Apoi a urmat o remiză albă într-un amical jucat la Albacete.

Următoarele două întâlniri au avut loc la Campionatul European din 2008, iar Spania le-a câștigat fără drept de apel. În faza grupelor, ibericii s-au impus cu 4-1 (David Villa – 3 și Cesc Fabregas, respectiv Roman Pavliucenko), iar în semifinale i-au învins pe ruși cu 3-0 (goluri Xavi Hernandez, Daniel Guiza, David Silva).

Ultimul meci a fost și cel mai spectaculos. Amicalul disputat în toamna trecută la Sankt Petersburg, în pregătirea Campionatului Mondial, s-a încheiat la egalitate. Ibericii au condus cu golurile lui Jordi Alba și Sergio Ramos din penalty, dar rușii au egalat prin Fiodor Smolov și Aleksei Miranciuk. Căpitanul lui Real Madrid, Sergio Ramos, a mai transformat un penalty, dar Smolov a răspuns încă o dată pentru un 3-3 de poveste.

Înainte de 1990, Spania a disputat trei meciuri și cu URSS. Două au fost câștigate de iberici, 2-1 în 1964 și 2-0 în 1986, unul de sovietici, 2-1 în 1971, iar unul s-a încheiat la egalitate, scor 0-0 în 1971.

Echipele naționale ale Spaniei și Rusiei se vor întâlni în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Partida se va disputa duminică, de la ora 17:00, pe stadionul Lujniki din Moscova.

Spania a câștigat cu emoții Grupa B, în timp ce Rusia a terminat pe poziția secundă în Grupa A.

Tags: