Fotbal international

Spania, schimbare istorică la meciul cu România! După 27 de ani, a renunțat la contractul cu Adidas

07.06.2019 | 20:43
Spania schimbare istorica la meciul cu Romania Dupa 27 de ani a renuntat la contractul cu Adidas

Federația Spaniolă de Fotbal se pregătește pentru o schimbare istorică. Ibericii vor renunța la contractul cu firma de echipament sportiv Adidas, iar modificare se va produce în mod oficial chiar la meciul cu România. 

Spania, schimbare istorică la meciul cu România!

“(N.r. – Contractul cu Adidas) nu a întrunit criteriile de legalitate, transparenţă şi echitate, pe care RFEF le consideră minimum acceptabile” – anunță Federația Spaniolă, care a fost reprezentată de Adidas neîntrerupt din 1992 și până în prezent!

Brandul german nu vrea să înceteze însă această colaborare, astfel că decizia rezilierii va fi una unilaterală, iar ibericii ar putea fi obligați să achite sume compensatorii importante. Spania va mai purta echipament Adidas doar la meciurile cu Insulele Feroe și cu Suedia, programate în următoarele zile.

Spania este reprezentata de Adidas din 1992
Spania este reprezentata de Adidas din 1992

Începând din septembrie, atunci când are programat duelul cu România, Furia Roja va fi reprezentat de un brand puțin cunoscut publicului larg: Inditex. Este însă un brand cât se poate de important, care deține companiile Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius și Oysho. Cei de la Inditex încearcă astfel să intre puternic și pe piața echipamentelor sportive.

În ciuda problemelor cu care se confruntă, punând aici la socoteală și absența lui Luis Enrique, Spania e prima în grupa noastră, având maximum de puncte după două etape. Chiar dacă nu a făcut spectacol, Furia Roja le-a învins pe Norvegia (2-1) și pe Malta (2-0). Spaniolii vor juca vineri seara pe terenul modestei Insulele Feroe, iar luni au meci acasă cu Suedia. Astfel, ibericii au toate șansele să acumuleze 12 puncte după primele patru etape.

Naționala Spaniei a avut o perioadă incredibilă, cucerind între 2008 și 2012 toate trofeele puse în joc: două Campionate Europene și un titlu mondial. Între timp, valoarea primei reprezentative a scăzut, însă spaniolii rămân la un nivel ridicat, mult peste nivelul echipelor din grupa preliminară.