Pariuri sportive

În Spania se poate! Fiica regelui Juan Carlos şi celebrul handbalist Inaki Urgandarin acuzaţi de evaziune fiscală

În alte părţi se poate ca pînă şi cele mai înalte capete din stat să fie luate la întrebări de justiţie, atunci cînd există suspiciuni că a fost încălcată legea. Cel mai bun exemplu...
08.02.2014 | 18:37
Infanta Cristina şi Inaki Urdangarin se sfătuiesc asupra modului de a ieşi curaţi din această afacere

În alte părţi se poate ca pînă şi cele mai înalte capete din stat să fie luate la întrebări de justiţie, atunci cînd există suspiciuni că a fost încălcată legea. Cel mai bun exemplu de ultimă oră vine din Spania. Infanta Cristina, fiica regelui Juan Carlos, căsătorită cu unul dintre cei mai buni handbalişti pe care i-au avut ibericii, Inaki Urdangarin, a fost audiată în tribunal pentru acuzaţia de încercare de evaziune fiscală.

Regele Spaniei i-a oferit bani ginerului pentru a ieşi din afacere

În discuţie este activitatea firmei Aizoon, înfiinţată în 2006 de Infanta Cristina şi soţul ei. Firma are strînse relaţii cu Insitutul Noos din Baleare, un organism care funcţionează pe finanţare pulbică. Judecătorii suspectează că prin acest Institut s-au scurs milioane de euro nedeclaraţi de cuplul pe jumătate regal, prejudicîînd astfel statul spaniol. Adevărul este că există o sponsorizare de 6 milioane de euro din partea firmei lui Urdangarin (1370523931-2013-handball-world-championship-semifinal-spain-vs-slovenia_2125134) şi a Infantei, dar fostul handbalist de talie mondială dezminte ideea unei fraude fiscale, de a fi folosit relaţia cu Institutul pentru a putea scurge fonduri importante prin această portiţă. Există însă un episod care nu face deloc bine lui Urdangarin, momemtul în care însuşi regele Juan Carlos (fotorey-juan-carlos-saidaonline) i-a oferit ginerelui 1,2 milioane euro să termine cu relaţia de colaborare cu Institutul Noos şi justiţia se întreabă pe bună dreptate dacă treburile erau curate şi legale de ce să intervină regele Spaniei cu bani pentru a opri relaţia de colaborare?