Fotbal international

Spania și-a anunțat lotul pentru meciul cu România. Ce staruri vor lipsi la București

30.08.2019 | 11:47
Spania sia anuntat lotul pentru meciul cu Romania Ce staruri vor lipsi la Bucuresti

Noul selecționer al Spaniei, Robert Moreno, a anunțat lista preliminară cu lotul pentru meciurile cu România și Insulele Feroe, care vor avea loc pe 5 septembrie, la București și respectiv 8 septembrie, la Gijon. Vorbim aici de o listă care nu este definitivă și în conținutul căreia mai pot apărea modificări de ultimă oră, mai ales dacă la etapa din weekend va apărea vreo nedorită accidentare.

Spania și-a anunțat lotul pentru meciul cu România

Robert Moreno practic a preluat încă de la începtul anului echipa națională, după ce a plecat la drum ca secund al lui Luis Enrique în această campanie de calificare pentru Euro 2020. Dar drama trăită luni de zile de Luis Enrique, una cu adevărat sfâșietoare, cu boala nemiloasă a fetiței sale, au făcut ca oficialii federației să îi încredințeze timp de trei partide interimatul lui Roberto Moreno.

LOTUL SPANIEI:

Spania și-a anunțat lotul pentru meciul cu România. Ce staruri vor lipsi la București
Spania și-a anunțat lotul pentru meciul cu România. Ce staruri vor lipsi la București

Care s-a achitat de misiune, reușind trei victorii (Malta în deplasare, Insulele Feroe în deplasare și Suedia acasă). Singurul succes cu Luis Enrique fusese în etapa inaugurală, 2-1 acasă cu Norvegia. Robert Moreno ar putea asigura în mare măsură calificarea Spaniei dacă va obține în ambele meciuri din septembrie victorii, pentru că Spania ar acumula 18 puncte din tot atâtea posibile.

Spania lot România. Roberto Moreno (primul dreapta lângă Luis Enrique) a începit campania de calificare ca secund

Pot reveni jucători care nu au mai fost convocați de ceva timp

La București nu vor fi prezenți din motive medicale două dintre vedetele lui Real Madrid, Marco Asensio, operat de ligamente încrucișate, poate reveni abia la anul și Isco Alarcon și vârful lui Atletico Madrid, Alvaro Morata. Aceste absențe permit lui Roberto Moreno să implementeze poate chiar și în primul unsprezece trei jucători care au ieșit campioni europeni la U21: Dani Ceballos, Fabian Ruiz și Sarabia.

Spania lot România. Paco Alcacer este la Dortmund golgeterul și poate fi un pericol pentru poarta noastră

Mai există apoi candidații la un loc pe listă din rândul jucătorilor care nu au mai fost convocați de multă vreme. În această categorie intră Diego Costa, absent de cinci luni, Inaki Williams sau Paco Alcacer, omul care asigură golurile Borusssiei Dortmund. Însă nu trebuie neglijat nici unul dintre cei mai în formă jucători din campionatul intern, Oyarzabal, de la Real Sociedad.

Tags: