Fotbal international

Spania și Japonia au bătut palma înaintea meciului! Ce au semnat șefii federațiilor. Video

Simplă eroare sau premeditare? Chiar înaintea meciului direct, în care Spania și Japonia merg la braț în optimi, șefii federațiilor au semnat un acord de colaborare.
02.12.2022 | 00:00
Spania si Japonia au batut palma inaintea meciului Ce au semnat sefii federatiilor Video
Șefii federațiilor din Spania și Japonia au semnat prelungirea acordului de colaborare exact înaintea meciului direct.
ADVERTISEMENT

Luis Enrique a spus că Spania va merge la victorie contra Japoniei. A și renunțat la ideea de a-i menaja pe Rodri, Gavi sau Busquets. Așa cum se specula. Iar ibericii au deschis scorul. Însă, în cele din urmă niponii s-au impus cu 2-1. N-a fost nici egalul pe care l-au sperat nemții, care s-au impus cu diferența care le asigura calificarea. Iar temerile presei germane s-au adeverit. La câteva ceasuri după ce șefii federațiilor de la Madrid și Tokyo bătuseră palma.

Pactul făcut chiar înaintea meciului: ”Exploziv! Spania și Japonia anunță colaborarea”

În minutul 11, în secvențe consecutive, Germania deschisese scorul în fața lui Navas & Co, iar ibericii făcuseră același lucru contra Japoniei. Și același era și rezultatul de la pauză.

ADVERTISEMENT

Repriza secundă, ați aflat deja, a oferit lovitură după lovitură. Ba chiar au existat momente în care, atunci când conduceau și Japonia și Costa Rica, și nemții și spaniolii erau eliminați.

Germania a sperat că Spania va egala. Și și-a jucat cartea. Avea nevoie de un succes la două goluri pentru a merge mai departe dacă trupa lui Luis Enrique egala. L-a realizat. Numai că de dincolo nu a venit vestea bună.

ADVERTISEMENT

Acum, desigur, pot invoca lipsa de fair-play a adversarului. Însă, ar trebui să-l facă doar cu jumătate de gură. Pentru că, să ne amintim, meciurile decisive se joacă la aceeași oră după ”Rușinea de la Gijon”.

Acel 1-0 dintre RFG și Austria, la Mondialul din Spania, care le-a permis să meargă la braț în fazele eliminatorii ale competiției, și a trimis Algeria acasă.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte însă, ce să-i împiedice? Cu atât mai mult atunci când cărțile nu erau făcute, apărea o informație șocantă. Un acord semnat de președintele forului spaniol, Luis Rubiales, și omologul său nipon, Kohzo Tashima.

Era vorba doar despre prelungirea unui parteneriat existent. Care vizează sectorul de tineret, fotbalul feminin și pregătirea arbitrilor și antrenorilor.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, nu se putea găsi un moment mai potrivit? Și să fie doar o eroare? Doar Rubiales și Tashima pot știi cu certitudine. Însă, chiar dacă este vorba doar de lipsă de tact diplomatic, cu siguranță, acest moment va costa imens la capitolul imagine.

ADVERTISEMENT