Fotbal international

Spaniolii anunță că Real Madrid a găsit înlocuitor pentru Zidane: „Perez e disperat să îl aducă”

21.01.2021 | 15:55
Spaniolii anunta ca Real Madrid a gasit inlocuitor pentru Zidane Perez e disperat sa il aduca
ADVERTISEMENT

Zinedine Zidane nu mai este deloc sigur de postul său pe banca lui Real Madrid. Presa din Spania informează că Florentino Perez vrea neapărat să îl schimbe cu Marcelo Gallardo, de la River Plate.

Situația francezului care a adus trei trofee UEFA Champions League pe Santiago Bernabeu este una tot mai instabilă, mai ales duăă ce „galacticii” au fost eliminați rușinos din Cupa Spaniei de către Alcoyano, formație din a treia divizie.

ADVERTISEMENT

Nu doar că se gândește tot mai serios să renunțe la Zidane, dar Florentino Perez s-a apucat deja să caute și potențiali înlocuitori, iar numele lui Marcelo Gallardo i-a atras atenția șefului de pe Bernabeu.

Spaniolii anunță că Real Madrid a găsit înlocuitor pentru Zidane. Vine Marcelo Gallardo?

După ce a traversat o perioadă foarte slabă în toamnă, atunci când a fost foarte aproape să rateze prezența în primăvara Ligii Campionilor, Real Madrid trece din nou prin momente dificile. Calificarea în optimile UCL a fost obținută în ultima etapă, însă nu se știe ce îi mai poate scoate acum din criză pe Sergio Ramos și colegii săi.

ADVERTISEMENT

Real Madrid are doar o victorie în ultimele cinci meciuri, iar această nouă perioadă critică i-a pus pe gânduri pe oficialii de pe Santiago Bernabeu. Deși este adorat de fanii Realului, Zinedine Zidane nu va mai primi mult credit din partea lui Florentino Perez, care a pus deja ochii pe argentinianul Marcelo Gallardo, anunță As, care citează ESPN Argentina.

„Prin Madrid se vorbește acum despre cum Florentino Perez este absolut disperat să îl aducă pe Marcelo Gallardo, care l-ar înlocui pe Zinedine Zidane”, susține jurnalistul ESPN, Maximiliano Palma.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 45 de ani, Marcelo Gallardo nu a antrenat niciodată în Europa. Experiența sa de manager a început în 2011, când a preluat-o pe Nacional, din Uruguay. Din 2014, el o pregătește pe River Plate și a avut rezultate excelente cu „milionarii”, câștigând de două ori Copa Libertadores. De altfel, Gallardo este cel mai de succes antrenor din istoria formației argentiniene.

Ca fotbalist, Gallardo a activat în Europa doar pentru PSG și AS Monaco. El l-a impresionat pe Florentino Perez grație stilului extrem de ofensiv de fotbal pe care îl practică. În prezent, River Plate este pe locul doi în Argentina, la un singur punct în spatele liderului Boca Juniors. „Milionarii” lui Gallardo au înscris nu mai puțin de 41 de goluri în 23 de meciuri disputate în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Gallardo este considerat a fi o opțiune excelentă pentru Real Madrid și datorită faptului că nu este un antrenor scump. Argentinianul nu are un CV impresionant și nici nu vine de la un club care să impună clauze de reziliere uriașe sau să ofere salarii care să îi sperie pe „galactici”. Totuși, pentru moment, Zidane este lăsat să pregătească dubla din UCL cu Atalanta.

ADVERTISEMENT