Fotbal intern

Spaniolii au achitat restanțele la Dinamo. Salarii uriașe pentru noii veniți

08.09.2020 | 15:30
Spaniolii au achitat restantele la Dinamo Salarii uriase pentru noii veniti
ADVERTISEMENT

Spaniolii au achitat restanțele la Dinamo, iar jucătorii sunt acum cu salariile la zi. Intrat în era spaniolă, după ce pachetul majoritar de acțiuni al clubului a fost preluat de Pablo Cortacero, clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare continuă să se miște pe piața transferurilor, dar și să rezolve din problemele interne ale echipei.

După ce l-au numit pe Cosmin Contra antrenor principal, oamenii din conducerea lui Dinamo au început să transforme în realitate și promisiunile cu ajutorul cărora l-au convins pe fostul selecționer să revină în Groapă. Una dintre aceste promisiuni era achitarea salariilor restante ale jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Conducătorii spanioli ai lui Dinamo le-au achitat toate salariile atât jucătorilor lui Contra, cât și celorlalți angajați ai clubului. Conform site-ului Radio Dinamo 1948, ultima tranșă de bani a fost achitată la începutul acestei săptămâni, după ce o parte dintre salariile restante fuseseră plătite la finalul săptămânii trecute.

Spaniolii au achitat restanțele la Dinamo. Negoiță nu mai plătise nimic încă din ianuarie

Vestea achitării restanțelor salariale nu poate decât să îi bucure pe angajații clubului Dinamo. Unii dintre aceștia nu mai primiseră bani din partea fostei conduceri încă din luna ianuarie! Ionuț Negoiță a lăsat în baza fanilor din programul Doar Dinamo București achitarea salariilor, însă aceștia nu au reușit să strângă suficient de mulți bani pentru a plăti toate restanțele.

ADVERTISEMENT

,,La noi, la juniori, n-a ajuns nimic de cinci luni. Sunt neplătit de cinci luni”, declara pentru Gazeta Sporturilor fostul șef al Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, Gabriel Răduță, la finalul lunii iunie.

Suporterii dinamoviști au făcut mai multe pentru angajații clubului decât fosta conducere în acest an, și au achitat salariile restante ale fotbaliștilor de la prima echipă atât în luna februarie, cât și la jumătatea lunii iunie. Fanii nu au putut să achite, însă, și restanțele celorlalți angajați ai clubului. Acestea au fost, în sfârșit, acoperite de către noii finanțatori din Spania.

ADVERTISEMENT

Nou-veniții au salarii excelente. ,,Low-cost” Dinamo este istorie

Lucrurile par a se schimba radical la Dinamo odată cu modificarea structurii acționariatului, iar fotbaliștii nu pot decât să se bucure. În perioada în care clubul a fost condus de Ionuț Negoiță, nu doar că au existat de multe ori întârzieri salariale, mai ales după ce fostul acționar a decis să nu se mai implice în viața clubului, dar și plafonul salarial a fost destul de scăzut.

Încă de când s-a luat decizia intrării în insolvență, în 2014, Dinamo a redus radical bugetul de salarii și nu a mai putut aduce jucători de calitate decât pentru perioade scurte. Astfel, fotbaliști precum Paul Anton, Miha Mevlja, Harlem Gnohere sau Dan Nistor au plecat din Ștefan cel Mare pentru că au primit oferte salariale mult mai atractive din partea altor cluburi.

ADVERTISEMENT

Sub conducerea spaniolilor, însă, lucrurile par a se îndrepta, iar Dinamo a ajuns să ofere salarii excelente pentru nivelul Ligii 1. Foarte aproape de a semna cu clubul este Tomas Mejias Osorio, un goalkeeper spaniol de 31 de ani care a evoluat ultima oară la Middlesbrough. Pentru a-l convinge, dinamoviștii i-au oferit un salariu în valoare de 20.000 de euro!

Osario nu ar fi primul nou-venit care are un salariu mare. Polonezul Janusz Gol câștigă și el 20.000 de euro lunar, în vreme ce Adam Nemec este plătit cu 12.000 de euro. De asemenea, spaniolii Isma Lopez și Alexander Gonzalez ar avea salarii de peste 10.000 de euro!

Nici Cosmin Contra nu are o remunerație de neglijat, dinamovistul fiind al doilea cel mai bine plătit antrenor din Liga 1. Contra câștigă 30.000 de euro pe lună, fiind depășit doar de Dan Petrescu, antrenor plătit cu 40.000 de euro lunar de către CFR Cluj.

Ce se întâmplă cu salariile jucătorilor care erau deja la club?

Dacă board-ul spaniol de la Dinamo a început să transfere jucători cărora le oferă salarii excelente pentru Liga 1, trebuie ca Pablo Cortacero și Rufo Collado să ia o decizie și în privința fotbaliștilor care se aflau la club încă de dinainte de venirea lor. Italianul Diego Fabbrini este un caz aparte, pentru că el câștigă deja un salariu comparativ cu cel al noilor veniți.

În schimb, fotbaliști preculm Robert Moldoveanu, Ahmed Bani, Ricardo Grigore sau portarul Mihai Eșanu câștigă sume derizorii prin comparație. Astfel, spaniolii trebuie să ia în calcul și posibilitatea apariției disensiunilor în lot ca urmare a diferențelor foarte mari la nivelul salariilor pe care le primesc fotbaliștii.

Pentru Dinamo, urmează meciul cu FC Botoșani, care va avea loc vineri. Partida ar fi trebuit să se joace pe Arena Națională, însă a fost mutată pe stadionul din Ștefan cel Mare, după ce gazonul de pe cel mai mare stadion al țării s-a prezentat în condiții deplorabile la partida dintre România și Irlanda de Nord, din UEFA Nations League.

ADVERTISEMENT