Sport

Spaniolii au anunțat adevăratul salariu al lui Kylian Mbappe la Real Madrid. Cât va câștiga francezul în comparație cu veniturile de la PSG

Kylian Mbappe a ajuns în cele din urmă la Real Madrid și presa din Spania a aflat adevăratul salariu pe care starul francez îl va încasa pe Santiago Bernabeu.
06.06.2024 | 08:30
Spaniolii au anuntat adevaratul salariu al lui Kylian Mbappe la Real Madrid Cat va castiga francezul in comparatie cu veniturile de la PSG
Kylian Mbappe a ajuns în cele din urmă la Real Madrid și presa din Spania a aflat adevăratul salariu pe care starul francez îl va încasa pe Santiago Bernabeu. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La 2 zile după ce ”galacticii” au câștigat pentru a 15-a oară trofeul Champions League, a venit anunțul oficial al achiziționării atacantului de 25 ani aflat la final de contract cu PSG.

Kylian Mbappe va avea la Real Madrid un salariu asemănător cu cel pe care îl primea la PSG

În ciuda faptului că s-a vehiculat faptul că Kylian Mbappe a renunțat la o sumă importantă de bani din salariu pentru a ajunge la Real Madrid, de fapt lucrurile nu stau nici pe departe în acest fel.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că așa poate părea dacă vom compara doar cele 72 de milioane de euro brut pe care le-a primit jucătorul la PSG, cu cele 26 de milioane de euro salariu (15 milioane de euro net) pe care le va încasa din partea campioanei Spaniei.

Conform Mundo Deportivo, cheia întregii afaceri stă în bonusul de transfer pe care îl va primi Mbappe pentru că a venit liber de contract de la PSG și a salvat-o pe Real Madrid de la plata unei sume consistente pentru achiziționarea sa.

ADVERTISEMENT

Acest bonus ar varia în funcție de surse între 100 și 150 de milioane de euro. Luând o medie de 125 de milioane de euro și împărțind-o la cele 5 sezoane pentru care a semnat atacantul, ar însemna 25 de milioane anual.

Aceste 25 de milioane de euro, adăugate la salariul stagional de 15 milioane de euro, ar ridica total la 40 de milioane euro net, o sumă asemănătoare cu cea pe care jucătorul o primea la PSG. La toate acestea ar trebui puse și bonusurile pentru obiectivele convenite în contract.

ADVERTISEMENT

Privilegiul asupra drepturilor de imagine

În ceea ce privește drepturile de imagine, Kylian Mbappe își va păstra 100% din contractele pe care le avea înainte de a semna cu Real Madrid și va încasa de acum înainte între 70 și 80% din cele pe care le semnează, restul de 20-30% urmând să revină clubului.

Trebuie remarcat faptul că atacantul francez este doar al doilea jucător din istorie pentru care madrilenii fac o excepție în ceea ce privește drepturile de imagine. În vremea unor staruri precum Zinedine Zidane, Luis Figo sau David Beckham, distribuția era de 50% jucătorul – 50% clubul. Primul pentru care ”galacticii” s-au abătut de la această politică a fost Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Odată cu transferul lui Kylian Mbappe, antrenorul Carlo Ancelotti va fi nevoit să schimbe tot jocul Realului. Tehnicianul italian a pregătit deja 2 sisteme pentru a putea să-l integreze pe superstarul francez.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Zodiile care au o vară de vis. Dau de mulți bani și aventuri
Zodiile care au o vară de vis. Dau de mulți bani și aventuri
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei....
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită