Fotbal international

Spaniolii au făcut anunțul! Barcelona a transferat un fundaș central care a jucat la Inter Milano

20.12.2018 | 19:43
Spaniolii au facut anuntul Barcelona a transferat un fundas central care a jucat la Inter Milano

Barcelona s-a mișcat repede după ce s-a confruntat cu probleme în apărare cauzate de accidentările fundașilor centrali. Jurnaliștii spanioli anunță că echipa de pe Camp Nou l-a transferat pe Jeison Murillo de la Valencia. Catalanii au plătit 2 milioane de euro pentru a-l aduce sub formă de împrumut, iar dacă vor fi mulțumiți de prestațiile lui, au opțiunea să plătească 25 de milioane de euro pentru un transfer definitiv în vara lui 2019.

Toate detaliile transferului au fost stabilite, iar Jeison Murillo a ajuns la Barcelona și a semnat deja contractul. Negocierile dintre Valencia și Barcelona au fost purtate în ultimele 2 zile, ca urmare a accidentărilor din lotul antrenat de Valverde. Vermaelen este un fundaș destul de fragil, iar contractul îi expiră la finalul sezonului, în timp ce Samuel Umtiti are probleme la un tendon. Antrenorul catalanilor nu a vrut să riște aducându-i la prima echipă pe puștii Chumi, Mingueza și Jorje Cuenca, care nu sunt pregătiți să facă încă acest pas, astfel că Murillo a fost singura opțiune viabilă.

Barcelona a transferat un fundaș central: Jeison Murillo va juca pe Camp Nou cel puțin până la vară

Dacă îi va impresiona pe catalani, Jeison Murillo va rămâne pe Camp Nou și după vara lui 2019. În plus, are avantajul că Vermaelen și Umtiti vor reveni după accidentări și vor avea mult de recuperat. De asemenea, Murillo ar putea juca și în locul lui Gerard Pique, atunci când spaniolul va trebui odihnit. În aceste condiții, Murillo s-ar lupta pentru postul de titular doar cu francezul Clement Lenglet pentru un post de titular în echipa lui Ernesto Valverde.

Jeison Murillo a jucat în 184 de partide în întreaga sa carieră (pentru Cadiz, Las palmas, Granada, Inter Milano, Valencia), a dat 8 goluri și 4 pase decisive. La echipa națională a Columbiei are 26 de selecții și un gol marcat. Murillo are dublă cetățenie: columbiană și spaniolă.