Fotbal international

Spaniolii au făcut anunțul! Pique se retrage și candidează pentru funcția de președinte al Barcelonei

28.12.2018 | 19:17
Spaniolii au facut anuntul Pique se retrage si candideaza pentru functia de presedinte al Barcelonei

Gerard Pique va împlini 32 de ani în februarie 2019 și va intra, prin urmare, în ultima parte a carierei sportive. Jurnaliștii spanioli anunță că fundașul Barcelonei se va retrage din activitatea de fotbalist în anul 2020 și va candida pentru funcția de președinte al clubului în 2021.

Jucătorul nu vrea să își mai petreacă timpul pe terenul de joc și ia în calcul să conducă echipa de pe Camp Nou din funcția de președinte. Pique a declarat în repetate rânduri că după ce va agăța ghetele în cui nu va dori să antreneze vreo echipă și nici să fie secretar tehnic, ci președinte de club. Publicația Mundodeportivo.es anunță că spaniolul va candida pentru această funcție cu prima ocazie, adică în vara anului 2021, când îi expiră mandatul lui Josep Maria Bartomeu. Pentru a se putea pregăti de preluarea funcției, se va retrage din activitatea de fotbalist cu un an înainte.

Gerard Pique se retrage în 2020 și candidează pentru funcția de președinte al Barcelonei în 2021

Pique vrea să ducă la capăt actualul sezon și să îl joace și pe următorul. Intenția lui Pique de a candida pentru funcția de președinte al Barcelonei a ajuns și la urechile lui Bartomeu, care se gândește și el la încă un mandat. Catalanii cred însă că nu are nicio șansă în fața lui Gerard Pique, având în vedere carisma acestuia și susținerea de care beneficiază din partea fanilor.

Pique ar dori să-i aducă la club pe unii dintre foștii săi colegi. Are deja în minte un tandem Xavi – Iniesta pentru banca tehnică a echipei, iar acest lucru este posibil. Xavi are deja ani buni de când se pregătește să devină antrenor, în timp ce Iniesta a declarat recent că se gândește să devină antrenor. Oricum, mai au timp să acumuleze experiență până în 2021 când, dacă va fi numit în funcția de președinte al Barcelonei, Pique îl va aduce pe Camp Nou și pe Carles Puyol, care va fi numit secretar tehnic.

Tags: