Fotbal intern

Spaniolii au făcut un reportaj despre FC Olt Scorniceşti, la 30 de ani de la Revoluţie: “Ultima urmă sportivă a lui Nicolae Ceauşescu!” VIDEO

29.12.2019 | 08:44
Spaniolii au facut un reportaj despre FC Olt Scornicesti la 30 de ani de la Revolutie Ultima urma sportiva a lui Nicolae Ceausescu VIDEO
Spaniolii au făcut un reportaj despre FC Olt Scorniceşti, la 30 de ani de la Revoluţie Ultima urmă sportivă a lui Nicolae Ceauşescu! VIDEO
ADVERTISEMENT

Un post de televiziune spaniol, Movistar, a realizat un reportaj la 30 de ani de la Revoluţie despre FC Olt Scorniceşti, fosta echipă a lui Nicolae Ceauşescu. Ibericii au vizitat stadionul lăsat în paragină şi au relatat povestea echipei care a ajuns până pe locul 4 în prima ligă. 

Spaniolii au făcut un reportaj despre FC Olt Scorniceşti, la 30 de ani de la Revoluţie: “În trei ani când am fost acolo, l-am văzut de două ori pe Ceauşescu”

„FC Olt, ultima urmă sportivă a lui Nicolae Ceaușescu” este numele documentarului despre fosta echipa a “liderului suprem”. Dumitru Dragomir, fost conducător al clubului, Marius Stan, fost jucător și actual antrenor el echipei din Liga 4 și Robert Gogot, actual președinte au fost intervievaţi de spanioli pentru a le povesti ascensiunea şi apoi căderea fulgerătoare a echipei.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al echipei, a declarat că Ceauşescu nu se implica niciodată la echipă: „Nu se implica la echipă. În trei ani, cât am fost eu acolo, l-am văzut de două ori”, a povestit fostul preşedinte al Ligii.

Ziariştii spanioli au notat şi victoria cu 18-0 care a asigurat promovarea în Divizia B în anul 1978: „În mandatul lui, Nicolae Ceaușescu s-a încăpățânat ca satul lui să aibă echipă în prima ligă și așa s-a născut FC Olt.

ADVERTISEMENT

În doar patru ani, FC Olt a ajuns din liga a 5-a în prima ligă. Iar suspiciunea meciurilor aranjate a urmărit mereu echipa. Victoria cu 18-0 (n.r. cu Electrodul Slatina) rămâne o pagină neagră în istorie.

După 30 de ani, stadionul a rămas ultima urmă din visul lui Ceaușescu. Ceea ce a fost cel mai modern complex din țară este acum în ruină. Vestiarele sunt ateliere de croitorie, iar birourile sunt acum apartamente”, notează ziariștii spanioli.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

FC Olt

FC Olt, la última huella deportiva de Ceaușescu. #ElTercerTiempo

Gepostet von La casa del fútbol am Montag, 23. Dezember 2019

Aveam nişte arbitraje de care uneori şi noi ne ruşinam”

Fundaşul stânga Aurel Mincu a ajuns la Scorniceşti de la Dinamo în vara anului 1978 şi a povestit în urmă cu câţiva ani ce însemna Ceauşescu pentru echipa din Scorniceşti: „aveam nişte arbitraje de care uneori şi noi ne ruşinam. De pildă, un meci cu Metalul Bucureşti, acasă. Era spre finalul campionatului, eram în frunte şi trebuia să cîştigăm.

Metalul avea însă echipă tare de tot. Puteau promova oricînd, dar nu voiau! Mai bine făceau cărţile în B şi luau tot caimacul celor care voiau neapărat să promoveze. 0-0 pînă prin minutul 80, cînd la cea mai curată fază cu putinţă ne-au dat gol, un voleu de pe la 10 metri.

ADVERTISEMENT

Noi, cu capul în pămînt, să luăm mingea s-o punem la centru cînd mă strigă Mitică Dragomir, preşedintele nostru, care urmărea meciul de pe un scaun pus exact în spatele tuşierului. Mă duc la el şi-mi zice: «Du-te repede la arbitru şi spune-i să vină la tuşier, că a fost ofsaid în prima fază!».

De unde dracu’ ofsaid, în gîndul meu… Îi spun arbitrului, ăla vine la tuşier, gata, gol anulat pentru ofsaid. Ăia de la Metalul au început să rîdă şi din momentul ăla au refuzat să mai joace. Noi am pus mingea jos, ei s-au întors cu spatele şi s-a dus Şoarece singur pînă-n poartă!

Pun ei mingea la centru, o mişcă, după care iar se întorc cu spatele! O ia Şoarece, iar singur, iar gol. În momentul ăla, deşi mai erau vreo 7-8 minute pînă la final, speriat de ce se putea întîmpla, arbitrul a fluierat finalul şi aşa s-a terminat, 2-0. A doua zi nu s-a scris nimic în ziare despre ce se întîmplase de fapt. Dar ştia toată lumea…”, a povestit Mincu în 2015 pentru evz.ro.

  • 4 este locul în Divizia A cel mai sus pe care a încheiat FC Olt Scorniceşti
  • 25.000 de locuri are stadionul Viitorul din Scorniceşti 
ADVERTISEMENT