Fotbal intern

Spaniolii care au cumpărat Dinamo au sediul companiei în Luxemburg, la aceeași adresă cu alte 5375 de firme. Fac afaceri și în Panama! Exclusiv

13.08.2020 | 19:48
Spaniolii care au cumparat Dinamo au sediul companiei in Luxemburg la aceeasi adresa cu alte 5375 de firme Fac afaceri si in Panama Exclusiv
Dinamo a fost cumpărată de Benel International, firmă cu sediul în Luxemburg și afaceri în Panama!
ADVERTISEMENT

Vânzarea lui Dinamo de la Ionuț Negoiță spaniolilor reprezentați de Pablo Cortacero s-a realizat. Afacerea a fost confirmată oficial, în urmă cu puțin timp, pe site-ul grupării alb-roșii.

Noul acționar majoritar al lui Dinamo este compania Benel International SA, despre care FANATIK a căutat mai multe detalii. Interesant este că sediul noii companii este în Luxemburg, la aceeași adresă cu alte 5375 de firme!

ADVERTISEMENT

Vânzarea lui Dinamo s-a făcut unor spanioli, reprezentați de Pablo Cortacero. Sediul firmei e în Luxemburg, dar are afaceri și în paradisul fiscal din Panama!

Totuși, cine sunt cei care au cumpărat Dinamo? Știm că Pablo Cortacero este omul care a apărut în față, a și pozat pentru site-ul oficial al clubului și a dat primele declarații.

Firma Benel International SA a fost înființată în decembrie 2015 și are sediul în districtul financiar din Luxemburg, pe Boulevard Royal 22. Nu ar fi nimic deosebit, doar că la aceeași adresă mai sunt înregistrate alte 5375 de firme! E mic Luxemburgul, dar așa înghesuială…

ADVERTISEMENT

FANATIK a mai descoperit amănunte interesante despre firma care a cumpărat Dinamo. Aceasta derulează relații de afaceri în Spania, absolut normal dată fiind prezența lui Cortacero, dar și, surpriză!, în Panama, cunoscut ca unul dintre cele mai interesante paradise fiscale.

benel international
Vânzarea lui Dinamo s-a făcut dinspre Ionuț Negoiță spre firma reprezentată de Pablo Cortacero

Pablo Cortacero, omul care a ieșit în față ca noul patron, are funcție executivă la alte 11 companii!

Pablo Manuel Fernandez Cortacero este numele complet al spaniolului care a negociat direct cu Ionuț Negoiță pentru cumpărarea lui Dinamo. Este un om de afaceri spaniol care este implicat în mai multe companii, nu doar la Benel International SA.

ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero este înregistrat cu funcție executivă la nu mai puțin de 11 companii din Malaga și din Granada. Este un om extrem de activ, care acum vrea să facă business din fotbal. Probabil va avea colaboratori români la conducerea lui Dinamo, așa cum a lăsat de înțeles Ioan Mărginean, fostul președinte de la Gaz Metan Mediaș.

Sunt bucuros să anunț, în numele companiei pe care o reprezint, că am finalizat această tranzacție cu reprezentanții clubului Dinamo.
Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo.

ADVERTISEMENT

Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanță și sper să reușim promovăm Dinamo București în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc și în cupele europene.

Sunt încrezător că împreună cu suporterii dinamoviști vom reuși să fim cei mai buni!”, a spus Cortacero pentru site-ul oficial al clubului.

ADVERTISEMENT