Fotbal international

Spaniolii de la Marca şi-au adus aminte de Sabin Ilie! L-au inclus în topul fotbaliştilor care au stat în umbra fraţilor celebri

02.10.2019 | 12:53
Sabin Ilie, pe lista fraţilor fără valoare. A fost umbra lui Adrian Ilie la Valencia
ADVERTISEMENT

Binecunoscutul cotidian sportiv din Madrid, Marca, a realizat un interesant material despre fraţii unor jucători care au avut succes de-a lungul timpului în La Liga. Aceşti jucători s-au dovedit a fi exact la polul opus, nereuşind să calce pe urmele celebrilor lor fraţi şi fie au abandonat, fie au ajuns pe la echipe din eşaloanele inferioare, unde nici acolo nu au rupt gura târgului.

Sabin Ilie, pe lista fraţilor care nu au avut valoare

În această categorie bine pigmentată cu multe nume celebre şi fraţii lor se află şi cei doi Ilie, care au ajuns ambii la Valencia. Adrian Ilie a fost poreclit de antrenorul său, italianul Claudio Raineri, Cobra, pentru contraatacurile sale extrem de  veninoase pentru portarii adverşi şi pentru execuţiile sale viclene, extrem de tehnice. Sabin a fost umbra lui Adrian, a fost trimis la Lleida, dar nici acolo nu a stat mai mult de câteva luni. “În 1998, Valencia i-a transferat pe Adrian şi Sabin Ilie. Adrian era ‘Cobra’, un atacant rapid şi un pericol constant pentru poarta adversarilor. Mesalla l-a adoptat imediat. Sabin, fratele lui mai mare, nu merita să primească vreo poreclă şi nu l-a convins pe Ranieri. În acelaşi sezon a fost împrumutat la Lleida, una dintre primele staţii din cariera lui fără succes. A ajuns să-şi încerce norocul în China, când erau un campionat anonim”, au scris jurnaliştii de la Marca.

ADVERTISEMENT

Alte nume mari sunt fraţii Pogba, dar aici trebuie amendamentul că Paul Pogba nu a reuşit încă să joace în La Liga, transferul său în această vară de la Manchester United la Real Madrid eşuând sau, pentru a rămâne în actualitate, fraţii Fekir, veniţi la pachet la Betis Sevilla, dar Nabil Fekir e un star, în timă ce fratele Yassin a şi fost expediat la Guijuelo, în a treia ligă.

Sabin Ilie, pe lista fraţilor fără valoare. Nu este singurul exemplu. Fraţii Fekir au venit împreună la Betis, dar numai Nabil conteazăm, Yassin fiind trimis în a treia divizie

Fraţii Maradona au jucat în Spania

Lista se poate completa cu multe alte nume sonore: fraţii Maradona. Diego a stat doar un an la Barcelona şi a mai venit după Napoli la Sevilla, dar era un vrăjitor cu mingea, în timp ce fraţii săi, Lalo şi Hugo, au fost caricaturile lui, primul la Granada, un an şi al doilea la Rayo Vallecano.

ADVERTISEMENT
Sabin Ilie, pe lista fraţilor fără valoare. Trioul fraţilor Maradona: geniul Diego şi anonimii Hugo şi Lalo

Esteban Cambiasso a fost la vremea lui, în prima decadă a anilor 2000 un superjucător la Real Madrid şi apoi la Inter, însă Nicolas, fratele, care juca portar, s-a pierdut prin a patra divizie, fără nici o perspectivă.

Cei doi Scaloni de la Deportivo

Actualul selecţioner al Argentinei, Lionel Scaloni, a fost ani de zile inima de leu din linia de mijloc a lui Deportivo La Coruna şi a tot căutat să îl tragă după el şi pe fratele Mauro, însă diferenţa de valoare dintre cei doi a fost mereu ca de la cer la pământ.

ADVERTISEMENT