Fotbal intern

Spaniolii, despre faptul că joacă în aceeaşi grupă cu România. “La Roja trebuie să lupte contra frigului!”

02.12.2018 | 15:51
Spaniolii despre faptul ca joaca in aceeasi grupa cu Romania La Roja trebuie sa lupte contra frigului

Spania a picat în Grupa F a preliminariilor EURO 2020, acolo unde se va lupta cu România, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta pentru calificare. Primele două locuri merg la European, iar România mai are o şansă dacă Serbia se califică direct, iar noi câştigăm play-off-ul din Liga Naţiunilor unde am merge direct în locul lor. Media din Spania consideră că echipa pregătită de Luis Enrique a avut noroc la tragerea la sorţi pentru turneul final al Campionatului European din 2020.

Majoritatea cotidianelor importante din Madrid cred că echipa naţională a Spaniei este deja calificată. FANATIK.RO vă prezintă ce au scris jurnaliştii de la El Pais, AS, El Mundo Deportivo, ABC şi COPE. Ibericii cred că Suedia este marele adversar din grupa, dar n-au uitat de Cosmin Contra, selecţionerul României care a devenit cunoscut în Spania în perioada când a jucat pentru Getafe, Atletico Madrid şi Alaves.

Ce au scris spaniolii despre faptul că selecţionata lui Luis Enrique va juca în aceeaşi grupă cu România:

El Pais

  • “Spania face parte din Grupa F, acolo unde prinicpala adversară este Suedia, fără Zlatan Ibrahimovic. Luis Enrique a apelat la manualul diplomaţiei şi a clasificat grupa ca fiind complicată. Deplasările lungi nu fac un serviciu naţionalei.”

AS

  • “N-a fost rea tragerea la sorţi pentru Luis Enrique. Sigur, n-a avut norocul lui Vicente del Bosque, dar Spania e favorită incontestabil. Cu excepţia Suediei, Spania va trebui să lupte contra… frigului. Cu exepţia Maltei, Spania va juca pe terenuri dificile, inclusiv în nordul Europei. Măcar La oja a evitat Germania şi Serbia, care erau într-adevăr mari pericole.”
Luis Enrique, selecţionerul echipei naţionale a Spaniei

El Mundo Deportivo

  • “Tragerea la sorţi marcată de distanţe lungi şi de o capcană. Spania şi Norvegia sunt mereu adversare incomode. Grupa e completată de România lui Contra, fostul antrenor de la Getafe şi Alcorcon şi de modestele Insulele Feroe şi Malta.”

ABC

  • “Fotbalul nordic ameninţă naţionala lui Luis Enrique. Norvegia şi Suedia în grupă cu Spania. Celelalte adversare sunt România, Insuelel Feroe şi Malta.”

COPE

  • “Noroc pentru Spania în preliminariile EURO 2020. Naţionala pregătită de Luis Enrique face parte din Grupa F alături de Suedia, Danemarca, România şi modestele Feroe şi Malta. Primele două merg mai departe. Spania va fi printre ele.”