Sport

Spaniolii, dominați în războiul psihologic! Ce au făcut Chiellini și Donnarumma înaintea penalty-urilor decisive. Video

Italienii şi-au dominat psihologic adversarii înainte de executarea loviturilor de departajare.
07.07.2021 | 01:25
Spaniolii dominati in razboiul psihologic Ce au facut Chiellini si Donnarumma inaintea penaltyurilor decisive Video
ADVERTISEMENT

Italia şi-a asigurat locul în finala Euro 2020 din 11 iulie, de pe stadionul Wembley, după ce a învins Spania la lovituri de departajare. Adversara ei se va decide între Anglia şi Danemarca, pe 7 iulie, de la ora 22:00.

După 1-1 în 90 de minute s-a intrat în reprizele suplimentare, dar niciuna dintre cele două formaţii nu a găsit drumul spre poarta rivalei, aşa că s-a trecut la loteria penalty-urilor.

ADVERTISEMENT

Chiellini şi-a dominat adversarul în războiul psihologic dinaintea loviturilor de departajare

Iar înaintea loviturilor de departajare, trebuia stabilită poarta la care se vor executa şi care echipă va trage prima. Arbitrul Felix Brych a aruncat moneda, iar Giorgio Chiellini, căpitanul Italiei, a început jocul psihologic cu omologul său, Jordi Alba.

Zâmbitor, încrezător şi glumeţ, fundaşul italian l-a determinat pe arbitru să mai arunce o dată cu monedă. Că pierduse sau nu prima încercare de a ghici nu vom şti, dar pe buzele lui s-a citit cum îi spunea, pe un ton jovial, „mentiroso“ (n.r. – mincinos) lui Jordi Alba, ca şi cum acesta şi-ar fi schimbat alegerea făcută.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Chiellini a câştigat tragerea la sorţi şi a putut alege poarta pe care şi-o dorea. A fost relaxat tot timpul, spre deosebire de căpitanul ibericilor, care nu s-a putut relaxa nicio secundă.

Cadrul s-a mutat apoi pe cei doi portari, Donnarumma şi Unai Simon, şi telespectatorii au putut vedea o imagine cu repetiţie. Italianul relaxat şi-a strâns adversarul descumpănit în braţe.

ADVERTISEMENT
Italienii, mai tari psihic înainte de loviturile de departajare. FOTO: twitter
Italienii, mai tari psihic înainte de loviturile de departajare. FOTO: twitter

Morata, înger şi demon

Italia a bătut prima, prin Locatelli, dar Simon a ghicit colţul şi a parat şutul. Dani Olmo a tras peste, iar după două execuţii, scorul era în continuare egal.

Belotti, Gerard Moreno, Bonucci, Alcantara şi Bernardeschi au punctat, iar squadra azzurra era în avantaj în momentul în care Alvaro Morata a luat mingea şi s-a îndreptat spre punctul cu var. Înger şi demona fost Morata pentru Spania.

ADVERTISEMENT

După ce egalase la 1 în timpul regulamentar de joc, în minutul 80, împingând meciul în prelungiri, atacantul lui Juventus a bătut slab şi i-a permis lui Donnarumma să apere.

A urmat Jorginho, cu presiunea unui eventual gol decisiv, un gol care ar fi calificat Italia în finală. S-a apropiat de minge, a făcut o mică săritură şi a trimis cu siguranţă în poarta unui Unai Simon care nu a ghicit colţul. 4-2 la lovituri de departajare şi Italia îşi aşteaptă adversara dintre Anglia şi Danemarca.

  • 33 de meciuri consecutive fără înfrângere a acumulat Italia după victoria în faţa Spaniei. Recordul absolut este deţinut la egalitate de Brazilia şi Spania, câte 35.
ADVERTISEMENT
Tags: