Fotbal international

Spaniolii nu l-au uitat pe Claudiu Răducanu. Se împlinesc 15 ani de la golul de la Villarreal

01.02.2019 | 16:09
Espanyol Barcelona Claudiu Răducanu. Românul a marcat la debutul în fotbalul spaniol

Spaniolii nu l-au uitat pe Claudiu Răducanu, jucătorul care a trecut ca un meteorit prin curtea lui Espanyol Barcelona. Se împlinesc 15 ani de la acel faimos gol al victoriei pentru Espanyol la Villarreal, gol care avea să se dovedească la finalul sezonului decisv în lupta pentru supraviețuirea în Primera Division. Un gol cât un campionat, cum a scris presa catalană după ce “papagalii” nu și-au luat zborul spre Segunda în acel sezon foarte prost pentru ei.

Nici nu ai cum să uiți ușor golul lui Claudiu Răducanu, care în acel meci își făcea debutul în tricoul alb-albastru. Era finalul meciului, toată lumea părea împăcată cu scorul alb de pe tabelă. Espanyol trecea printr-o prelungită criză de formă și de rezultate și ajunsese pe marginea prăpastiei. Era nevoie de un șoc, de un declic, care să redea forța și energia necesare pentru salvare.

Răducanu a provocat, involuntar, accidentarea a 30 de fani catalani prezenți la meci

Răducanu l-a învins atunci, din apropierea porții, pe Pepe Reina și s-a îndreptat imediat spre tribuna unde se aflau circa 600 de fani veniți de la Barcelona. Le-a aruncat tricoul, iar gestul său a declanșat o avalanșă de căderi, circa 30 de suporteri catalani suferind ușoare răni, mai mult contuzii, în urma prăbușirii unui segment din tribună.

Espanyol Barcelona Claudiu Răducanu. Golul marcat de român a dus la prăbușlrea gardului de protecție și 30 de fani catalani au fost răniți ușor
Espanyol Barcelona Claudiu Răducanu. Golul marcat de român a dus la prăbușlrea gardului de protecție și 30 de fani catalani au fost răniți ușor

Espanyol s-a salvat, dar cariera lui Claudiu Răducanu la acest club, ca mai apoi și la Arminia Bielefeld, în Germania, a fost extrem de scurtă, în special din cauză că românul nu înțelegea o boabă din ce îi spunea antrenorul sau vreun coechipier. Nu se putea comunica în mod util și aceasta a fost marea lui problemă în experiențele din afara țării. La Bielefeld își exasperase antrenorul, pentru că neînțelegând germana făcea aproape totul pe dos de cum i se cerea. Articolul din cotidianul As caută să fie un nou semnal de trezire pentru “papagali”, care au ajuns din nou în situație disperată. Opt eșecuri din ultimele nouă meciuri și meci de care pe care la Villarreal, alt nume de top scufundat în neputință în acest sezon.