Fotbal international

Spaniolii se tem de Dan Petrescu înaintea meciului CFR Cluj – Sevilla: ”E în cel mai bun moment al carierei sale de antrenor”

19.02.2020 | 10:04
Spaniolii se tem de Dan Petrescu inaintea meciului CFR Cluj  Sevilla E in cel mai bun moment al carierei sale de antrenor
ADVERTISEMENT

Spaniolii se tem de tehnicianul Dan Petrescu înaintea meciului CFR Cluj – Sevilla, din prima manșă a 16-imilor de finală ale Europa League.

Spaniolii se tem de Dan Petrescu înaintea meciului CFR Cluj – Sevilla

Cotidianul spaniol As a analizat întâlnirea CFR Cluj – FC Sevilla și consideră că antrenorul Dan Petrescu este cel mai periculos adversar al andaluzilor în 16-imile de finală ale Europa League.

ADVERTISEMENT

”A făcut deja viaţa amară Sevillei”, este titlul dat de jurnaliștii iberici, care amintesc de victoria obținută de Dan Petrescu în fața Sevillei în sezonul 2009-2010 din Champions League, pe vremea când antrena Unirea Urziceni.

”Vorbeşte cu aceeaşi verticalitate pe care o avea ca jucător”

De asemenea, publicația citată a preluat declarația făcută de tehnicianul ardelenilor la finalul lunii ianuarie, atunci când spunea că pentru a pune probleme Sevillei va folosi un sistem de joc 7-2-1.

ADVERTISEMENT

”Vorbeşte cu aceeaşi verticalitate pe care o avea ca jucător, când îmbrăţişa banda dreaptă. Un fost lateral excelent, curajos în atac, rapid şi cu un şut foarte bun, românul trăieşte la Cluj cel mai bun moment al carierei sale de antrenor”, au scris spaniolii despre Petrescu.

Monchi, arma secretă a Sevillei

Dan Petrescu a stabilit  lotul pentru dubla cu FC Sevilla, iar de pe lista trimisă la UEFA lipsesc George Ţucudean, Alex Chipciu, Denis Ciobotariu, Valentin Costache și Michael Pereira. Partida tur din Gruia se va disputa joi, 20 februarie, de la ora 19:55.

Spaniolii au o  armă puternică tocmai în conducerea clubului. Monchi este directorul sportiv al clubului de pe “Ramon Sanchez Pizjuan” din 2000 şi a reuşit să revoluţioneze echipa care a câştigat şase trofee europene în 14 ani. FANATIK îţi prezintă modul prin care fostul fotbalist transferă jucători.

UEFA a introdus VAR și în Europa League

Germanul Deniz Aytekin a fost delegat să arbitreze meciul CFR Cluj – FC Sevilla, din prima manșă a 16-imilor de finală ale Europa League, care va beneficia de arbitraj video după ce UEFA a decis să introducă sistemul VAR și în această competiție odată cu startul fazelor eliminatorii.

ADVERTISEMENT

De remercat este faptul că Sevilla nu a pierdut niciun meci atunci când a fost arbitrată de Deniz Aytekin. În sezonul 2015-2016, andaluzii au învins acasă Basel, scor 3-0, în optimile Europa League, iar în sezonul următor spaniolii au remizat în deplasare cu Juventus Torino, scor 0-0, în faza grupelor Champions League.

Tags: