Fotbal intern

Spaniolii văd un posibil blat între România şi Franţa. Marele perdant ar fi Italia, ţara gazdă a turneului

24.06.2019 | 09:01
Spaniolii vad un posibil blat intre Romania si Franta Marele perdant ar fi Italia tara gazda a turneului

Cotidianul As scrie despre meciul România – Franţa ca despre un posibil blat între cele două naţionale, un egal care le-ar permite să meargă braţ la braţ în semifinale şi din care marele perdant ar fi tocmai echipa ţării gazdă a turneului final, Italia. Concluzia celor de la As, care scriu că aceasta este o posibilitate şi nimic mai mult, este că Spania, câştigătoarea grupei A, ştie deja foarte bine ce adversar va avea în semifinale.

Spaniolii văd un posibil blat la meciul România U21 – Franţa U21

Acesta nu poate fi decât România, dacă tricolorii termină pe poziţia secundă, ei momentan fiind liderii grupei C, la egalitate de puncte cu Franţa, dar cu golaveraj superior, sau Franţa, în cazul în care ordinea actuală se va păstra şi România va încheia prima, urmând a se bate cu Germania, campioana ultimei ediţii, în penultimul act.

As scrie că italienii sunt pur şi simplu disperaţi, după ce un alt potenţial rival la locul 2, Danemarca, nu a putut bate decât cu 2-0 Serbia şi a ieşit din cursa celui mai bun loc 2, având plus doi la golaveraj faţă de plus trei al lui Chiesa şi compania. Sunt disperaţi pentru că nu stau la mâna lor, ci la mâna mai mult a României.

România U21 – Franța U21. Francezii susţin că vor juca la victorie

Italia aşteaptă înfrigurată rezultatul meciului România – Franţa

De ce a României? Pentru că dacă România bate Franţa Italia prinde cel mai bun loc 2, Franţa având golaveraj plus doi acum şi un eşec, la limită, ar însemna plus unu faţă de plus trei al Italiei. Mult mai complicat ar fi să învingă Franţa şi România să termine pe locul doi. România are plus cinci şi la un eşec la un gol termină a doua, cu plus patru golaveraj, iar dacă Franţa bate la două goluri termină tot a doua, pentru că a marcat opt goluri, faţă de şase ale Italiei!

Aşa că doar un eşec de la trei goluri în sus al României ar ajuta Italia să prindă locul secund, dar el pare, în momentul de faţă, raportându-ne strict la jocul arătat şi de francezi şi de români în primele două meciuri, destul de puţin probabil, însă rămâne o posibilitate reală. Mică, dar reală. Spania însă nu are nici o grijă. Ştie oricum peste cine va da în semifinale: Franţa sau România.