News

El este spărgătorul de grevă! Tramvaiul a mers pe traseul liniei 1, dar nu a oprit în stații

El este spărgătorul de grevă! Tramvaiul a mers pe traseul liniei 1, dar nu a oprit în stații. Totul s-a petrecut în cea de-a doua zi a grevei inițiată de sindicatul STB
22.01.2022 | 10:28
El este spargatorul de greva Tramvaiul a mers pe traseul liniei 1 dar nu a oprit in statii
ADVERTISEMENT

A existat și un spărgător de grevă în acțiunea pusă în scenă de sindicatul STB. În ciuda directivelor primite, un vatman a decis să plece din depou cu tramvaiul pe care-l conduce.

Acesta nu a ezitat o clipă și a făcut un tur complet prin București. Tramvaiul circulă pe linia 1, între Bd. Banu Manta‎ și Romprim  și are nu mai puțin de 30 stații.

ADVERTISEMENT

El este spărgătorul de grevă de la STB!

Interesant este că oamenii n-au rămas impasibili la gestul său. Acesta și-a căpătat acum supranumele de „spărgătorul de greva”, pe rețelele de socializare.

„Societatea de Transport București – STB SA în greva, vagon de tramvai 286 al Depoului Victoria din linia 1 circula fără a efectua statii la Banu Manta ora 12.58 in 21.01.2022.

ADVERTISEMENT

El a efectuat singur o cursa in linia 1, 99,99 la suta din personalul STB se afla in greva”, a fost comentariul celui care a postat filmarea pe Grupul de Facebook al sindicatului „Asociația Ro-Trans”.

Vă readucem aminte că Tribunalul Bucureşti a dispus încetarea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti, considerând-o ilegală. De asemenea, instanța a solicitat şi reluarea imediată a activităţii.

ADVERTISEMENT

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au declanşat un protest spontan joi dimineaţă, astfel că nicio maşină nu a ieşit pe traseu în Capitală.

În același timp, directorul societăţii Adrian Criţ a precizat că protestul este ilegal şi nu a ezitat să lanseze acuzaţii la adresa liderului sindical Vasile Petrariu.

ADVERTISEMENT

Protestatarii au cerut creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, dar şi demisia directorului, dacă nu poate răspunde solicitărilor lor.

„Avem de-a face cu o manifestare total irațională, chiar dacă hotărârea a fost comunicată oficial azi, ea a fost pronunțată ieri.

Să nu reiei lucrul în acest condiții, riscând pierderea contractului de muncă, condamnare penală, e o atitudine irațională pe care sincer n-o înțeleg”, a afirmat și Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei.

ADVERTISEMENT